rustin pisze: 22 mar 2018, 17:08
Dodam od siebie, że jeżeli macie problem ze zdjęciem bębna, u mnie nie szedł w żaden sposób, wystarczy wkręcić w otwory po szpilkach śruby m10 i dokręcać na przemian. Mowa o szpilkach co są dwie, skręcają bęben z piasta. ( nie znalazłem takiego infa a meczylem się aby ściągnąć)
Teraz mam pytanie.
1.Okładziny jest tej mniejszej 2.5mm, tej od strony tyłu auta więcej , kwalifikują się do wymiany? Jeżeli nie to ile jeszcze mogę jeździć 20tys km? Nie mogę znaleźć informacji ile ma nową.
2. Samoregulator ustawiłem tak aby lekko chodziło bęben. Rozumiem, że po kilku hamowaniach rozciąganie się sam ile potrzeba?
Rustin , nie chcę Cię wprowadzić w bląd , ale na mój gust 2,5 mm to ok.połowa zużycia . Tak , że 20 tyś spokojnie jeszcze powinieneś zrobić . Ale dobrze by bylo , żeby ktoś jeszcze Ci to potwierdził

Natomiast moim zdaniem zastanawiające jest dlaczego jednej okladziny masz więcej, a drugiej mniej . Tam chyba powinno to działać jednakowo po obu stronach , czyli trzeba by przyjrzeć się skąd się wzięla różnica .