No i mnie dopadło - gumy przy drzwiach
- jay_21
- klubowicz
- Przebieg: 67000
- Silnik: 1.4 T-Jet
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: No i mnie dopadło - gumy przy drzwiach
do obcierania lakieru na rantach drzwi?mireks pisze:A wiecie po co są te gumy?

albo żeby lakiernicy mieli co malować ...

Linea 1.4 T-Jet Red Flamenco Dynamic
- krakus02
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: 1.4 16V TJet
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
Po to abyśmy mieli co wycinać, i mieć kawałek naszej Linei zawsze przy sobie (to tak jak kosmyk włosów ukochanej)mireks pisze:A wiecie po co są te gumy?

„Śmiej się, śmiej, ale mój model to ferrari wśród Fiatów, oczywiście kiedy ja prowadzę" 

- Rafcio
- Moderator
- Przebieg: 130000
- Silnik: 1.4 Turbo 120KM
- Rocznik: 2013
- Podziękował: 332 razy
- Otrzymał podziękowań: 164 razy
Dobrekrakus02 pisze:Po to abyśmy mieli co wycinać, i mieć kawałek naszej Linei zawsze przy sobie (to tak jak kosmyk włosów ukochanej)mireks pisze:A wiecie po co są te gumy?![]()
![]()

OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna
1.4 Turbo 120KM Benzyna

-
- Moderator
- Przebieg: 120000
- Silnik: 1.4 8v
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 127 razy
- Otrzymał podziękowań: 61 razy
krakus02 właśnie rozwiązałeś zagadkę jesteś wielkikrakus02 pisze:Po to abyśmy mieli co wycinać, i mieć kawałek naszej Linei zawsze przy sobie (to tak jak kosmyk włosów ukochanej)mireks pisze:A wiecie po co są te gumy?![]()
![]()

LINEA 1.4 8V DYNAMIC
Astra K 1.4
Astra K 1.4
- mireks
- klubowicz
- Przebieg: 159000
- Silnik: 2.0 Multijet
- Rocznik: 2012
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
- Kontakt:
Rozwiązanie zagadki.
Brak tych gum (bo można je usunąć - są nieprzymocowane na stałe) powoduje, że samochód zaczyna subtelnie buczeć z powodu zawirowań powietrza w zakamarkach karoserii.
Kilka dni temu coś zaczęło mi subtelnie furczeć przy większych prędkościach. Sprawę odłożyłem do zbadania i niechcący problem rozwiązał się gdy przy odkurzaniu wnętrza zauważyłem, że jedna z gum jakimś cudem była wykręcona. Pracowicie upchnąłem ją we właściwe miejsce i... furczenie ustało
Wniosek jak w starym ruskim kawale: po wyrwaniu wszystkich nóg mucha ogłuchła - nie chciała słuchać i uparcie stała w miejscu
Brak tych gum (bo można je usunąć - są nieprzymocowane na stałe) powoduje, że samochód zaczyna subtelnie buczeć z powodu zawirowań powietrza w zakamarkach karoserii.
Kilka dni temu coś zaczęło mi subtelnie furczeć przy większych prędkościach. Sprawę odłożyłem do zbadania i niechcący problem rozwiązał się gdy przy odkurzaniu wnętrza zauważyłem, że jedna z gum jakimś cudem była wykręcona. Pracowicie upchnąłem ją we właściwe miejsce i... furczenie ustało

Wniosek jak w starym ruskim kawale: po wyrwaniu wszystkich nóg mucha ogłuchła - nie chciała słuchać i uparcie stała w miejscu

- mireks
- klubowicz
- Przebieg: 159000
- Silnik: 2.0 Multijet
- Rocznik: 2012
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
- Kontakt:
will sam nie wiem. Byłem w ASO ponieważ retuszowali mi jakiś mały odprysk lakieru i przypuszczam, że cwaniaki coś przestawili, bo guma była zdrowo wykręcona. Tylko tornado F5 dałoby radę ją wykręcić tą gumę tak jak ona była wykręconawill pisze:mireks raczej trzeba będzie powtarzać tą czynność a najlepiej przykleić bo chyba pęd powietrza wypycha owe pianki w stronę drzwi. Ale faktycznie to ma sens.

Ale skoro niektórzy mają problem z rantem na drzwiach po jakimś dłuższym czasie spokoju, to najprawdopodobniej gumy mają tendencję do przemieszczania się tu i tam

- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
- brok
- klubowicz
- Przebieg: 35000
- Silnik: 1.6 multijet
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 1 raz
Profilaktycznie sprawdziłem u siebie te gumy pop przeczytaniu całego tematu i o ile od kierowcy jest ok to od strony pasażera widać na tej gumie że lekko ociera rant drzwi o tą gumę. Ale jeśli ta guma lubi się przemieścić, to trzeba będzie się tym zająć w wolnej chwili, dla świętego spokoju
Zdjęcie tego nie oddaje ale ta guma jest dość wysoka. Są dwa miejsca w których rant drzwi jest najbardziej narażony na obtarcia.
Kto ma pożyczyć skalpel

Zdjęcie tego nie oddaje ale ta guma jest dość wysoka. Są dwa miejsca w których rant drzwi jest najbardziej narażony na obtarcia.
Kto ma pożyczyć skalpel