Nowa "Linka"
Re: Nowa "Linka"
no właśnie ciekawa czy będzie szersza bo to jedyny wymiar w którym mi było za mało tego samochodu - pozostałe już w lince są ok a skoro rozstaw jeszcze jest większy to już całkiem "lymuzyna"
Muszę podskoczyć obejrzeć Tipo na żywca.

-
- klubowicz
- Przebieg: 113000
- Silnik: 1,4 T-Jet+LPG
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 27 razy
Tipo jest wyraźnie szersze i dłuższe w środku. Na wysokość mniej miejsca z tyłu. Podłokietnik przedni mniej podpiera niż ten w Linei. Bagażnik mniej funkcjonalny wg mnie. Zawiasy porażka. Śmieszna i niefunkcjonalna półka tylnia (przy szybie) pomniejszająca przestrzeń (ja wykorzystuję to często) i widoczność do tyłu. Mniejsze (trochę) lusterka zewnętrzne. Generalnie auto fajne zwłaszcza za te pieniądze bo wyposażenie dużo lepsze za niższą cenę. Mankamenty zatem zdecydowanie rekompensuje cena. Czekam na kombi.
- smak56
- klubowicz
- Przebieg: 285000
- Silnik: 1.3 multijet
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 368 razy
- Otrzymał podziękowań: 621 razy
Dzisiaj miałem przyjemność siedzieć w Tipo. Wrażenia bardzo podobne do przedstawionych przez duskapa. Ja mam Lineę w wersji emotion i to trochę zakłóca obiektywną ocenę TIPO. Nie zgodzę się tylko z twierdzeniem, że " jest wyraźnie szersze i dłuższe w środku". Moim zdaniem niewiele się różnią, a opinia żony jest wręcz odmienna (jest ciaśniej). Bierze się to pewnie z tego, że niektóre parametry Linei są większe. Obrazuje to
, na którym umieściłem wymiary jednego i drugiego auta.
Ogólnie, auto wg mnie bardzo udane. Duża możliwość konfiguracji i rozliczeń finansowych: np. przy min 25% gotówki, raty od 12 do 48 - 3,99% a raty 49-72 - 4.99%
Konfigurowałem dla siebie (1.4 16V 95 KM), wyszło około 59 tys. zł.
W przyszłym tygodniu będzie możliwość przejażdżki, chyba się skuszę.

Ogólnie, auto wg mnie bardzo udane. Duża możliwość konfiguracji i rozliczeń finansowych: np. przy min 25% gotówki, raty od 12 do 48 - 3,99% a raty 49-72 - 4.99%
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
smak56
* * * *

* * * *
-
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: 1,4
- Rocznik: 2011
- Podziękował: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Byłem w salonie obejrzeć Fiata Tipo. Ciekawy design wnętrza, z tyłu dużo miejsca na nogi i wysoko się siedzi. Z minusów twardy plastik, brak nawiewów na tylne siedzenia, mały schowek (naprzeciw pasażera). Nie zwróciłem uwagi na zawiasy. Bagażnik jest duży ale moim zdaniem ma trochę za mały otwór. Patrząc na cennik i wyposażenie Tipo to ciekawa oferta.
Pozdrawiam Enter
- Fiacik
- klubowicz
- Przebieg: 11000
- Silnik: 1,4 16V turbo mildhy
- Rocznik: 2024
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 109 razy
Jak tę cenę porównam do mojej Linki to jest absolutnie nie do przyjęcia , za swoją dałem 47.000zł /diesel poniżej 6l/100km/ - to aż 12000zł różnicysmak56 pisze: Ogólnie, auto wg mnie bardzo udane. Duża możliwość konfiguracji i rozliczeń finansowych: np. przy min 25% gotówki, raty od 12 do 48 - 3,99% a raty 49-72 - 4.99%

Może bez fajerwerków wyposażeniowych , ale dla mnie wystarczy to co mam :
-klimatyzacja manualna
-2 x PP
-bardzo dobre audio + 6 głośników
-centralny zamek + autoalarm z 1 pilota
-czujniki cofania
-elektryczne szyby przód
- i to co wielu bardzo się podoba a mianowicie atrakcyjnie wyglądająca deska rozdzielcza w połączeniu z jasną tapicerką .
- poza tym myślę ,że i dynamika mojego diesla jest lepsza od wersji 1,4 16V
Natomiast warunki zakupu wydają się atrakcyjne - brak jednak info o wysokości prowizji banku .
Czekam na ostatnią wersje Tipo - może być najbardziej atrakcyjna i to pod każdym względem .
Piękna kobieta to niezbędny element wyposażenia pięknego auta 

- smak56
- klubowicz
- Przebieg: 285000
- Silnik: 1.3 multijet
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 368 razy
- Otrzymał podziękowań: 621 razy
Wypowiadasz się bardzo kategorycznie. A do tego mi bardzo daleko. Nie masz wyposażenia, które ja mam i nie porównywałem do innych wyposażeń tylko do swojego i pod siebie. Zaznaczyłem to dwukrotnie. Z Twoim wyposażeniem możesz kupić tak na dzisiaj - nowy typ za 55 tys. zł. Tylko nikt nie każe Ci tego robić!
Informacje bankowe orientacyjne, nie jestem sprzedawcą, ale jeżeli kogoś bardzo interesują to mogę dopytać.
Wiesz co poczułem, kiedy wyszedłem z salonu i wsiadłem do mojej Linei ....... dobrze, że Ciebie mamy. Na razie Tipo jest gorsze.
Informacje bankowe orientacyjne, nie jestem sprzedawcą, ale jeżeli kogoś bardzo interesują to mogę dopytać.
Wiesz co poczułem, kiedy wyszedłem z salonu i wsiadłem do mojej Linei ....... dobrze, że Ciebie mamy. Na razie Tipo jest gorsze.
smak56
* * * *

* * * *
- Fiacik
- klubowicz
- Przebieg: 11000
- Silnik: 1,4 16V turbo mildhy
- Rocznik: 2024
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 109 razy
No i tego właśnie mi brakowało w Twojej oceniesmak56 pisze: Wiesz co poczułem, kiedy wyszedłem z salonu i wsiadłem do mojej Linei ....... dobrze, że Ciebie mamy. Na razie Tipo jest gorsze.

Powiem szczerze , że tak pomału to się przyglądam Tipo jako modelowi , szczególnie w wersji hatchback i to po kątem
ewentualnego zakupu za jakieś 2 lata .Początkowo najbardziej podobało mi się combi , ale dla mnie i żony nie jest potrzebne
tak duże auto.
Myślę , że po tych 2 latach już będzie wyrobiona opinia o Tipo , a i ceny zwłaszcza na przełomie roku też będą rozsądniejsze ,
Linka będzie miała jakieś 85 - 90.000km i nieco ponad 4 lata więc na połowę Tipo może wystarczyć .
Piękna kobieta to niezbędny element wyposażenia pięknego auta 

- Tomek
- Moderator
- Przebieg: 131000
- Silnik: 1.4 V8 + LPG
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 287 razy
- Otrzymał podziękowań: 304 razy
Moje subiektywne odczucia... gdy w 2007 roku zobaczyłem Lineę, to od "pierwszego wejrzenia" zapragnąłem posiadać to auto.
W przypadku Tipo... jakoś brak "tego czegoś".
Niby wszystko ładnie pięknie, ale nie ciągnie mnie do tego auta.
W przypadku Tipo... jakoś brak "tego czegoś".
Niby wszystko ładnie pięknie, ale nie ciągnie mnie do tego auta.
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
Co ciekawe Tipo Easy 1.6 benz. kosztuje tyle co 500l T-Jet Pop Star. Wyposażenie jest bardzo podobne.
- buhert
- klubowicz
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Byłem w salonie zobaczyć Tipo. Na wstępie informuje, że auto porównuje do: Pug 301, DaĆka, Rapid oraz...Linei w chwili debiutu 77KM.
Plusy Tipo:
- wreszcie ktoś zrobił fotele które mają trzymanie boczne! Jak w tej klasie auta super sprawa!
- tapicerka na górze jest z miękkiego materiału
- ładne i wyraźne liczniki + bardzo fajne radio (nawet to niedotykowe jest po prostu ładne).
- ogromny schowek w podłokietniku i przy miejscu gdzie mamy gniazda USB/12v z przodu (tego nie widać na zdjęciu ale jest ogromny)
- po opuszczeniu fotela na najniższe położenie mieści się spokojnie osoba 205cm wzrostu - więcej miejsca niż w Linei!
- bardzo krótki skok skrzyni biegów - aż chce się te biegi zmieniać!
- w wersji 1.4 95KM idealny dostęp pod maską do żarówek i...maaaasa miejsca na instalacje gazową
- o wiele niższy próg załadunku w bagażniku niż w Linei
- otwieranie bagażnika automatycznie z wnętrza pojazdu
- cena cena i jeszcze raz cena - w chwili debiutu dostajesz auto z klimą i 95KM pod maską - w porównaniu do konkurencji - fajna oferta.
Minusy Tipo:
- dużo plastików na boczkach
- mały schowek przed nogami pasażera
- brak nawiewu na tylną kanapę
- lusterka mogły być trochę większe
- zawiasy wnikające do środka bagażnika i...skoro on otwiera się automatycznie to przy zachwycie zapomniano o czymś jak rączka albo chociaż sznurek do zamknięcia bagażnika - nie ma nic.
- (to już mój osobisty minus w każdym z Fiatów które tego nie mają) brak silnika T-JET
Ogólnie - czekam na kombi lub hatchbacka i T-JETa w tym a naprawdę rozważę zakup tego auta
Plusy Tipo:
- wreszcie ktoś zrobił fotele które mają trzymanie boczne! Jak w tej klasie auta super sprawa!

- tapicerka na górze jest z miękkiego materiału

- ładne i wyraźne liczniki + bardzo fajne radio (nawet to niedotykowe jest po prostu ładne).
- ogromny schowek w podłokietniku i przy miejscu gdzie mamy gniazda USB/12v z przodu (tego nie widać na zdjęciu ale jest ogromny)
- po opuszczeniu fotela na najniższe położenie mieści się spokojnie osoba 205cm wzrostu - więcej miejsca niż w Linei!
- bardzo krótki skok skrzyni biegów - aż chce się te biegi zmieniać!

- w wersji 1.4 95KM idealny dostęp pod maską do żarówek i...maaaasa miejsca na instalacje gazową

- o wiele niższy próg załadunku w bagażniku niż w Linei
- otwieranie bagażnika automatycznie z wnętrza pojazdu
- cena cena i jeszcze raz cena - w chwili debiutu dostajesz auto z klimą i 95KM pod maską - w porównaniu do konkurencji - fajna oferta.
Minusy Tipo:
- dużo plastików na boczkach
- mały schowek przed nogami pasażera
- brak nawiewu na tylną kanapę

- lusterka mogły być trochę większe
- zawiasy wnikające do środka bagażnika i...skoro on otwiera się automatycznie to przy zachwycie zapomniano o czymś jak rączka albo chociaż sznurek do zamknięcia bagażnika - nie ma nic.
- (to już mój osobisty minus w każdym z Fiatów które tego nie mają) brak silnika T-JET
Ogólnie - czekam na kombi lub hatchbacka i T-JETa w tym a naprawdę rozważę zakup tego auta

- martens24
- klubowicz
- Przebieg: 280000
- Silnik: 1.4 16v Turbo
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
Wiadomość z ostatniej chwili, nowe Tipo będzie tańsze niż pierwotnie zakładano http://moto.onet.pl/aktualnosci/fiat-ti ... eny/d67g7j
-
- Przebieg: 0
- Silnik: 1.4 8v
- Rocznik: 2012
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Dokładnie tak (info o cenie).
Na stronie fiata można konfigurować tipo i już są nowe (mniejsze) ceny.
MNO
Na stronie fiata można konfigurować tipo i już są nowe (mniejsze) ceny.
MNO
- buhert
- klubowicz
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Taka cena jest od dnia premiery w Polskich salonachmartens24 pisze:Wiadomość z ostatniej chwili, nowe Tipo będzie tańsze niż pierwotnie zakładano http://moto.onet.pl/aktualnosci/fiat-ti ... eny/d67g7j