Pisalem o moich problemach z autkiem, gdyz przypuszczalem ze ma za malą moc.
W kilku postach pozniej pisalem gdzie bylem i co mi sprawdzali itp. Na ulicy Torfowej w Łodzi stywierdzili ze chyba jest ok, ale dla pewnosci lepiej bym pojechal na hamownie.Animal pisze:
Od wczoraj mam Fiata Linea w wersji 1.4 t jet. MAm taki fajny wykres na wyswietlaczu, o dołądowaniu turbiny. I tu jest moje pytanie. Niezaleznie od temperatury silnika, gdy wdepne pedal gazu do konca to te wykresiki, dochodzą tylko do połowy i nie chca isc do samego konca. Czy to normalne ? W ksiazce serwisowej nic nie znalazlem odnosnie tych słupeczków. Czy w zwiazku z tym turbo nie działa na całą moc ?
Dzis pojechalem na hamownie tcperformance w Zgierzu (a w zasadzie obok znaku mowiacego ze jestesmy w Zgierzu).
Okazalo sie ze autko nie ma 120 koni, lecz 100 :(
Wykres udostępniam. Panowie z hamowni stwierdzili ze raczej Turbo do regeneracji, bo nie pompuje dalej.
Czy ktos poleca miejsce gdzie robią turbinki w okolicach Łodzi ??
Panowie z hamowni powiedzili ze w Zgierzu jest opturbo i ze tam mozna zrobic. Zadzwonilem i powiedzili ze okolo 1100zl rtegeneracjia + 350 demontaz i montaz i ze potrzeba na dwa dni zostawic autko.