Po przeszukaniu forum z pomocą wyszukiwarki i nie znalezieniu odpowiedzi mam do Was pytanie:
Ile powinna kosztować i trwać wymiana łańcucha rozrządu we wspomnianym wyżej silniku 1.3 MJ 16v 90km?
Auto ma 170 tyś przebiegu, łańcuch już słychać, nigdy nie był wymieniany. W serwisie (niegdyś ASO Fiata), w którym robię auto od kilku lat i nigdy nie miałem prawa narzekać ani na ceny ani nic innego, powiedziano mi że wymiana jak dla mnie po rabatach to 1400zł?! Całość zajmie 3-4 dni ponieważ jakiś sylikon, który coś uszczelnia, musi schnąć 24 godziny. Przeglądając internet w poszukiwaniu ceny za wspomniany rozrząd widziałem MAX 1100zł, robota na 4-6 godzin i ani słowa o klejeniu czegoś na sylikon. Spotkał się ktoś z takim czasochłonnym zabiegiem?
Obecnie cena całego zestawu w internecie to 250-400zł. Robocizna około 300zł, więc powinienem zapłacić MAX 800zł.
Jestem trochę w kropce, bo potrzebuję auto na długą podróż za 8 dni i nie wiem gdzie robić, a także czy wymieniać teraz, czy jechać i zrobić po powrocie?
Z góry dziękuję za pomoc