Co dzisiaj zrobiłem w swoim samochodzie
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
Wymieniłem płyn hamulcowy/sprzęgłowy. Na kilka lat mam spokój.
Przegląd po 30kkm zakończony, jutro tylko poodkurzać.
[ Dodano: |18 Kwi 2012|, o 18:58 ]
Byłem na stacji diagnostycznej sprawdzić hamulce. Chciałem mieć pewność że nie zapowietrzyłem układu, jest ok. Przy okazji zbieżność, też ok. Gratisowo sprawdzili amortyzatory przednie: lewy 82%, prawy 78%.
Na koniec pojechałem wyważyć koła.
Przegląd po 30kkm zakończony, jutro tylko poodkurzać.
[ Dodano: |18 Kwi 2012|, o 18:58 ]
Byłem na stacji diagnostycznej sprawdzić hamulce. Chciałem mieć pewność że nie zapowietrzyłem układu, jest ok. Przy okazji zbieżność, też ok. Gratisowo sprawdzili amortyzatory przednie: lewy 82%, prawy 78%.
Na koniec pojechałem wyważyć koła.
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
-
- Moderator
- Podziękował: 453 razy
- Otrzymał podziękowań: 329 razy
Dziś:
- wykręcona przepustnica, przeczyszczona (syfu nie było, co potwierdza tylko tezę, że Selenia była do D)
- przeczyszczona mała i duża odma (delikatny nalot "majonezu", pozostałości po Selenii, po drugiej wymianie na Mobila powinien temat zniknąć zupełnie)
- przeczyszczony kolektor ssania (tyle co mogłem sięgnąć przeczyściłem - delikatne opary olejowe, brak "majonezu" co mnie cieszy, że tam nie zdążył dotrzeć)
- naklejona lepka klubowa na klapę bagażnika, oraz lepki na ramki tablic rejestracyjnych (dzięki Will)
- wykręcona przepustnica, przeczyszczona (syfu nie było, co potwierdza tylko tezę, że Selenia była do D)
- przeczyszczona mała i duża odma (delikatny nalot "majonezu", pozostałości po Selenii, po drugiej wymianie na Mobila powinien temat zniknąć zupełnie)
- przeczyszczony kolektor ssania (tyle co mogłem sięgnąć przeczyściłem - delikatne opary olejowe, brak "majonezu" co mnie cieszy, że tam nie zdążył dotrzeć)
- naklejona lepka klubowa na klapę bagażnika, oraz lepki na ramki tablic rejestracyjnych (dzięki Will)
- Rafcio
- Moderator
- Przebieg: 130000
- Silnik: 1.4 Turbo 120KM
- Rocznik: 2013
- Podziękował: 332 razy
- Otrzymał podziękowań: 164 razy
Sąsiad miał jakiś czas temu Modusa chyba 4 letniego w dieslu ale tak się mu sypał że go po 3 miesiącach sprzedał. Mówił że części szukał używki na allegro bo w ASO bardzo drogie i trudno dostępne.lynyrd pisze:umyłem auto i kupiłem kobiecie modusa , nawet ciekawe autko
To jest opinia sąsiada nie moja bo ja o tym autku nie mam pojęcia jak się spisuje, ale coś w tym musi być że sprzedał go po 3 miesiącach
OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna
1.4 Turbo 120KM Benzyna