A jaki model Kii? Ceed?CrazyKetchup pisze: 11 cze 2018, 10:06 miało być nowe Tipo ale dealerzy z którymi negocjowałem ceny chyba im nie zależało tak jak dealerom KIA co zakończyło się nową "kijanką" z czego się cieszę.
Cee'd 2 w HB - 1.4 16 V 100 KM. Silnik prosty jedyny minus to brak hydrauliki jak w Facie tylko regulacja szklankami luzów ale za to ma 6 i inne przełożenia które dają że 140 km/h mam takie same wrażenie jak linką 80 km/h jechałem. Przymierzałem się do I30 ale tyle samo miejsca co w kijance (Linea ciasna przy nich), poza tym nie podobała mi się ta "kosmiczna" ala Ford stylistyka kokpity. Gwarancja 7 lat w kijance vs 5 lat w I30 - i mam przykład kolegi któremu wciągu 7 lat zmienili w Ceed 1 i Ceed 2 turbo w dieslu w ramach tej gwarancji więc działa (przeglądy co 1-2 lata około 800 zł w zależności od przebiegu). I30 trochę droższe jest za to niby lepiej wyposażone na standardzie ale to też zależy mi udało się wyrwać kijankę wyposażeniową M w cenie golasa Sadamson pisze: 11 cze 2018, 12:06 A jaki model Kii? Ceed?
Bo mi po głowie "chodzi" Hyundai i30, który jest zbliżony do Ceed.