Kosmetyki do naszych samochodów
- nieznany15
- klubowicz
- Przebieg: 104000
- Silnik: 1.4
- Rocznik: 2007
- nieznany15
- klubowicz
- Przebieg: 104000
- Silnik: 1.4
- Rocznik: 2007
- Tomek
- Moderator
- Przebieg: 131000
- Silnik: 1.4 V8 + LPG
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 287 razy
- Otrzymał podziękowań: 304 razy
Trochę to nieładne, ale najczęściej używam kosmetyków samochodowych które leżą w pracy z przeznaczeniem do samochodów służbowych...nieznany15 pisze:Patrzyłem jeszcze za tym szprejem co lusterko na aucie zrobił ale chyba na allegro go nie ma?
Tego szpraja też nigdzie indziej nie widziałem.
Jest dość wydajna, a efekt długo się utrzymuje, no i jest... służbowanieznany15 pisze:taka pianka jest lepsze wydajniejsza?

-
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: 1,4
- Rocznik: 2011
- Podziękował: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
dzisiaj w TESCO oglądałem wosk koloryzujący za 12,99 w czerwonej butelce, nazwy nie pamiętam, wosk stosuje się nakładając ściereczką etc. Jak sądzicie? warto to kupić, czy cena idzie wraz w parze z jakością? Nadmieniam, iż moje auto ma ponad 10 lat i lakier nie wodnorozpuszczalny, ale ołowiowy
Pozdrawiam Enter
-
- Moderator
- Podziękował: 453 razy
- Otrzymał podziękowań: 329 razy
Zapewne to wosk, który po pierwszych dwóch myciach zejdzie razem z wodą i nie chroni przed chemią za bardzo, ale...dla odświeżenia kolorku i poprawy własnego samopoczucia nie wahał bym się ani chwili i kupił ten wosk
. Ja tam preferuję woski Turtle (koloryzujący), za 3 dychy mam warstwę, która na prawdę trzyma się długo na aucie i nadaje zajefajny blask Lince (na lakierze 17 letnim również sprawdzony i efekt super!) 

- sylwek
- klubowicz
- Przebieg: 48000
- Silnik: 1.4 8V + LPG
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 25 razy
- Otrzymał podziękowań: 95 razy
Też mi się - tak na logikę - wydaje. ale producenci twierdzą inaczejwill pisze:Panowie wydaje mi się że woski koloryzujące są do zwykłych lakierów nie metalicznych przecież i tak macie warstwę bezbarwną na wierzchu no chyba że na głębokie rysy.

Pierwszy z brzegu:
Sam staram się stosować bezbarwny z woskiem Carnauba, ale może ten koloryzujący dał by lepszy efektWosk koloryzujący SONAX NANO PRO na bazie nanotechnologii przeznaczony do wszystkich lakierów zwykłych i metalizowanych. Zawiera naturalne woski Carnauba Zawarte w wosku barwniki zakrywają drobne rysy. Przywraca głębię koloru i nadaje brylantowy połysk na wiele miesięcy. Zapewnia długotrwałą ochronę. Czyści poleruje i jednocześnie konserwuje.

- mpsfc
- klubowicz
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 19 razy
Gwarantuję Ci, że dałby. Zrobiłem ostatnio motocykl pozostałością czerwonego wosku koloryzującego po matizku. Kolegom kopary opadły na glebę i długo leżały. Motocykl ma lakier perła a matizek miał zwykły niemetalik.sylwku pisze:ale może ten koloryzujący dał by lepszy efekt
Piszę poprawnie po polsku. Ortograficznym ofermom, pseudodyslektykom i innym patentowanym leniom mówimy stanowcze nie