A tak swoją drogą to jak Ci się spisuje ta instalacja???chromek pisze: - montaż LPG - Zenit Pro OBD, wtryski Hana, butla 53l
Co dzisiaj zrobiłem w swoim samochodzie
- Tomek
- Moderator
- Przebieg: 131000
- Silnik: 1.4 V8 + LPG
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 287 razy
- Otrzymał podziękowań: 304 razy
Re: Co dzisiaj zrobiłem w swoim samochodzie
- buhert
- klubowicz
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Zrobiłem dzisiaj 20km samochodem i mam pytanko do T-JETowców
druga zima i drugi raz mam coś takiego że auto odpalone "zimne"
a komputera nie ma...ale auto normalnie jedzie itd wskaźniki działają...po 1-2km komputer is back - świeci, normalnie pokazuje
Auto cały czas jeździ poprawnie bez żadnych błędów tylko czasem "komp nie wstaje" - czy Wy też tak macie(?)

a komputera nie ma...ale auto normalnie jedzie itd wskaźniki działają...po 1-2km komputer is back - świeci, normalnie pokazuje
Auto cały czas jeździ poprawnie bez żadnych błędów tylko czasem "komp nie wstaje" - czy Wy też tak macie(?)

- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
Nie miałem czegoś takiego. Wyświetlacz ma podświetlenie? Ciężko to zobaczyć w dzień, gdy nie wyświetla znaków.buhert pisze:a komputera nie ma...ale auto normalnie jedzie itd wskaźniki działają...po 1-2km komputer is back - świeci, normalnie pokazuje
- Rafcio
- Moderator
- Przebieg: 130000
- Silnik: 1.4 Turbo 120KM
- Rocznik: 2013
- Podziękował: 332 razy
- Otrzymał podziękowań: 164 razy
buhert, chyba Ci chodzi o coś takiego, ja to miałem i pomogła tylko wymiana całego zestawu wskaźników
Link do tematu który zakładałem http://www.lineaklubpolska.pl/viewtopic ... ght=awaria" onclick="window.open(this.href);return false;
Najlepiej jak Ci się tak stanie nagraj to na telefon lub na aparat bo jak przyjedziesz do serwisu może się ta usterka nie pokazać i odeślą Cię z kwitkiem
Od czasu wymiany mam spokój
Link do tematu który zakładałem http://www.lineaklubpolska.pl/viewtopic ... ght=awaria" onclick="window.open(this.href);return false;
Najlepiej jak Ci się tak stanie nagraj to na telefon lub na aparat bo jak przyjedziesz do serwisu może się ta usterka nie pokazać i odeślą Cię z kwitkiem
Od czasu wymiany mam spokój
Ostatnio zmieniony 08 lut 2012, 21:26 przez Rafcio, łącznie zmieniany 2 razy.
OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna
1.4 Turbo 120KM Benzyna

- chromek
- klubowicz
- Przebieg: 113000
- Silnik: 1.4 8v LPG
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 15 razy
Re: Co dzisiaj zrobiłem w swoim samochodzie
Butla 630/220 we wnęce na koło (wg homologacji 51l) minimalnie odstaje wykładzina na środku, ale sporo jeżdzę i wygodniej tankować 50-70km dalej - kwestia estetyki schodzi na dalszy plan. Zresztą jutro w ciągo dnia pstryknę fotki to pokażę jak wygląda. W sumie na szerokość może by i się udało wsadzić butlę 650/220 ale nie mieli takiej na warsztacie.rafcio082 pisze:Pewnie nie jest w miejscu koła zapasowego tylko w środku bagażnikaFish pisze:a gdzie Ci taka duza butla weszla?chromek pisze: - montaż LPG - Zenit Pro OBD, wtryski Hana, butla 53l
Co do działania instalacji to jak narazie przejechane 120km i nie ma żadnej zauważalnej różnicy w jeździe. Zobaczymy jutro na trasie do Tarnowa - jakie wyjdzie pierwsze "mierzone" spalanie...
Dodatkowo:
- żarówki przód zmienione na Tungsram Megalight Ultra +90 - jak do tej pory najlepsze h7 jakie przetestowałem w kategorii cena/jakośc
- wymiana żarówki pozycyjnej z tyłu (dzięki projektantom fiata mój zestaw narzędzi powiekszył się o długą nasadkę na grzechotkę)
- auto umyte 2 razy - dzięki kasjerce na stacji - najpierw dostałem kupon na najtańszy program zamiast tego za co zapłaciłem ;)
-
- klubowicz
- Przebieg: 41000
- Silnik: 1,4 t-jet
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 1 raz
wyświetlacz
u mnie bez problemu wyświetla od razu po uruchomieniu nawet jak stał na dworzu 8 godzin przy -20paru stopni.
Pozdrawiam
Paweł
Paweł
- Rafcio
- Moderator
- Przebieg: 130000
- Silnik: 1.4 Turbo 120KM
- Rocznik: 2013
- Podziękował: 332 razy
- Otrzymał podziękowań: 164 razy
Nie może się tak dziać nawet przy siarczystych mrozach. Coś dzieje się z wyświetlaczem i na razie objawia Ci się to przy mrozach.buhert pisze:no sens w tym że to się dzieje tylko gdy jest duży mróz i auto trochę postoi - będę to jeszcze obserwował
Ja się z tym męczyłem od czasu zgłoszenia w ASO 3 miesiące ( dobrze że ta usterka nie występowała cały czas bo chyba bym tak długo nie wytrzymał ) bo ponoć nie mieli mojego zestawu na magazynach potem przysłali z wersji Actual i oczywiście musiało się to oprzeć o FAP bo na serwisie mówili że może to potrwać nawet rok
buhert, trochę spamujemy temat

OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna
1.4 Turbo 120KM Benzyna

- mwas
- Prezes
- Przebieg: 98000
- Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 344 razy
- Otrzymał podziękowań: 957 razy
- Kontakt:
A ja dzisiaj zgłosiłem... szkodę
Więcej tutaj -> https://www.lineaklubpolska.pl/viewtopi ... 9144#49144" onclick="window.open(this.href);return false;

Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy