Co dzisiaj zrobiłem w swoim samochodzie

Informacje ogólne
Awatar użytkownika
Rafcio
Moderator
Moderator
Przebieg: 130000
Silnik: 1.4 Turbo 120KM
Rocznik: 2013
Podziękował: 332 razy
Otrzymał podziękowań: 164 razy

Re: Co dzisiaj zrobiłem w swoim samochodzie

Post autor: Rafcio »

Zakupiłem i już przetestowałem taki oto zestaw z kartą 32GB
http://allegro.pl/wideorejestrator-tras ... 28757.html" onclick="window.open(this.href);return false;"
OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna :jazda
Phyt0n
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 0
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Re: Co dzisiaj zrobiłem w swoim samochodzie - podswietlenie

Post autor: Phyt0n »

Rafcio: i jak jakosc nagrania ? szczegolnie w nocy ? :) jesli rzeczywisce siedzi tam procek Novatek to powinno byc bardzo dobrze...

ja do nagrywania i nawigowania uzywam starego smartphone Samsung Galaxy Mini2 (3.2", video: 640x480 o podstawowej jakosci) na Androidzie z wlozona karta do internetu Orange Free na Karte majaca roczna waznosc konta i 250MB transferu po doladowaniu za 5zl. Zainstalowalem na tym Yanosika (do tego potrzebny net - ostrzeganie + nawigacja) + program Daily Roads Voyager (do nagrywania filmow). Jakosc nagran w dzien jest przyzwoita, w nocy nie za bardzo ale wystarczy mi to do rozroznienia kto swoj a kto wrog w razie sytuacji awaryjnej.
Taki duet dla mnie sprawdza sie znakomicie pod katem posiadania urzadzenia 2-w1 - na androidzie nie ma problemu zeby kilka programow korzystalo jednoczesnie z GPSa wiec nagrania sa razem z moja predkoscia zapisane ... Yanosik ma nawet calkiem w miare nawigacje wiec tez trafie gdzie potrzebuje, a dzieki temu nie mam kolejnego gadgetu na szybie :-)

no a co do tego co ja dzisiaj zrobilem w aucie - w koncu zebralem sie do wymiany zarowek podswietlenia panelu nawiewow, ktore nie dzialaly od zakupu auta. zrobilem to zgodnie z prostym manualem od kolegow z grande punto, ale zeby było mi wygodniej jak bym czegos zapomnial w tej prostej procedurze to zrzucilem sobie wszystko na jeden slajd z komentarzami dot. Linei - a noz komus sie przyda, chociaz taki manual juz na pewno gdzies jest ;-).
Zarowki do podswietlenia to bodaj T5 1.2W - oczywiscie w sklepie wszyscy chcieli najpierw zobaczyc, zeby sprzedac ;-) na szczescie wzialem 3 - jedna z nich przepalila sie po kilkudziesieciu sekundach pracy ... wsadzilem zwykle zarowki - nie ledowe ... :)
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Przebieg: 131000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Podziękował: 287 razy
Otrzymał podziękowań: 304 razy

Re: Co dzisiaj zrobiłem w swoim samochodzie - podswietlenie

Post autor: Tomek »

Phyt0n pisze: wsadzilem zwykle zarowki - nie ledowe ... :)
Dobrze zrobiłeś. Były już u nas próby z ledami, niestety nie sprawdza się to. Światło z ledów jest bardziej punktowe, i panel jest słabo podświetlony.
Phyt0n
klubowicz
klubowicz

Tomek: no wlasnie dlatego, ze przeczytalem ze sa problemy z LEDami to nawet o nich nie pomyslalem ... zreszta LEDy sie oplaca wlozyc jak jest duzy zysk na oszczednosci energii (dla mnie), a tutaj przy 1.2W to nie ma nawet sensu ... :)

zostalo mi jeszcze zregenerowanie skory na kierownicy - troche przez poprzedniego wlasciciela zostala zluszczona ... dzisiaj sie za to zabralem ale widze ze mam zbyt malo ziarnisty papier scierny (1000), a musze dokupic cos grubszego (400-500) zeby udalo sie zeszlifowac stary lakier ... no i zamiast pedzelka do lakieru od skory, ktorym tymczasowo pokrylem (zeby zobaczyc czy wogole sie da i czy jest sens) kolo kierownicy, wezme chyba gabke zeby wszystko sie ladnie rozlozylo - bez zaciekow ... :)
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Przebieg: 98000
Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
Rocznik: 2010
Podziękował: 344 razy
Otrzymał podziękowań: 957 razy
Kontakt:

Post autor: mwas »

Temat wymiany żaróweczek w panelu sterowania nawiewami był u nas wałkowany i "rozkminiony" dość dokładnie :ink Łącznie z tym, że na ogólnopolskich zlotach prowadzimy sukcesywnie akcje ich wymiany dla potrzebujących :ink (prowadzimy, czyli czytaj: JA prowadzę :lacha) Cały temat o tych żarówkach masz tutaj -> http://www.lineaklubpolska.pl/viewtopic.php?f=38&t=1129" onclick="window.open(this.href);return false;
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
Phyt0n
klubowicz
klubowicz

Mwas: spoxx, chociaz mam generalnie dwie lewe rece to udalo mi sie ogarnac te dwie zaroweczki od poswietlenia panelu sterowania nawiewami. .. ;)
jedyna trudnoscia byly 'klucze-wyjmaki' do radia, ktore kupilem przy okazji innego zakupu :)

teraz zostala jeszcze kierownica - regeneracja lakieru pokrywajacego skore :)
Awatar użytkownika
marcin24
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 175000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2008
Podziękował: 44 razy
Otrzymał podziękowań: 46 razy

Post autor: marcin24 »

lepiej sobie obszyj na nowo tym papierem ściernym zetrzesz skórę ta oryginalna jest jak kartka papieru
Pozdrawiam wszystkich
Awatar użytkownika
darkkam
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 125000
Silnik: 1.4 8V
Podziękował: 47 razy
Otrzymał podziękowań: 94 razy

Post autor: darkkam »

Jakby kogoś interesowały organizery które kupiłem (chwaliłem się nimi w tym wątku http://www.lineaklubpolska.pl/search.ph ... mit=Szukaj" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;) to będą w sprzedaży w Lidlu od 26.02.
Idealnie pasującymi we wnęki zaraz za tylnymi światłami są te o wymiarach 35 x 19 x 29 cm
Fiat 126p ('76) > Fiat 126p ELX ('97) > Fiat Siena 1.6 HL ('98) > Fiat Linea 1.4 ('09) > ???
Phyt0n
klubowicz
klubowicz

Marcin24: spoxx.. probe samodzielnej regeneracji kierownicy traktuje jako test .. jak sie uda i bedzie to w miare wygladalo to bede zadowolony ...
jak sie nie uda to i tak bede musial skorzystac z obszywania ... u mnie w miescie spiewaja za to 200zl wiec chwilowo stwierdzilem ze wydam 10zl na srodki do samodzielnej regeneracji, a najwyzej potem bede mial obszyta na nowo kierownice :)

darkkam:
jesli chodzi o utrzymanie porzadku w bagazniku to ja zainwestowalem cale 19zl w pojemnik My Style XL marki Curver, ktory znalazlem z miesiac temu w Biedronce. Tez mam go we wnece pomiedzy swiatlami a nadkolem, a do tego zainwestowalem jeszcze w mate antyposlizgowa do bagaznika (taka uniwersalna bodaj za 20zl) ...
ulozylem ja w poprzek bagaznika, dzieki czemu nie przesuwa sie ani ten koszyk (jest obciazony ale gdyby chcial to ... ;)), ani tez np. zakupy w torbach wstawione do przepastnego bagaznika Linei :)
Awatar użytkownika
adamson
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 41000
Silnik: 1.4 16V Turbo
Rocznik: 2018
Podziękował: 267 razy
Otrzymał podziękowań: 158 razy

Post autor: adamson »

Dzisiaj kurier dostarczył nowe oponki letnie :banan , jeszcze tylko założyć na fele i czekać na wiosnę :brawo
Kieszeń lżejsza o 1048 zł :smutny
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FIAT TIPO HB Lounge 1.4 T-jet 120 KM
Awatar użytkownika
Rafcio
Moderator
Moderator
Przebieg: 130000
Silnik: 1.4 Turbo 120KM
Rocznik: 2013
Podziękował: 332 razy
Otrzymał podziękowań: 164 razy

Post autor: Rafcio »

@Phyt0n, odnośnie mojego rejestratora jazdy Navroad MyCam HD
W dzień jest bardzo dobrze, w nocy przy oświetlonej ulicy dostatecznie, a w nocy przeciętnie jak na tego typu kamerki za takie pieniądze ale widać w razie czego jakieś wymuszenie, zajechanie drogi - także jestem zadowolony. Przy okazji wstawię jakieś filmiki z rejestratora
OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna :jazda
helletic
Moderator
Moderator
Podziękował: 453 razy
Otrzymał podziękowań: 329 razy

Post autor: helletic »

Odebrałem pomalowane proszkowo bębny (kolor czarny połysk)
Awatar użytkownika
Fiacik
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 11000
Silnik: 1,4 16V turbo mildhy
Rocznik: 2024
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 109 razy

Post autor: Fiacik »

adamson pisze:Dzisiaj kurier dostarczył nowe oponki letnie :banan , jeszcze tylko założyć na fele i czekać na wiosnę :brawo
Kieszeń lżejsza o 1048 zł :smutny
Fajne opony za fajna cenę. :brawo A kieszeń zawsze przecież można załatać.
Piękna kobieta to niezbędny element wyposażenia pięknego auta :)
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Przebieg: 131000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Podziękował: 287 razy
Otrzymał podziękowań: 304 razy

Post autor: Tomek »

Rafcio pisze:Przy okazji wstawię jakieś filmiki z rejestratora
Rafcio, ja też chętnie zerknę na te nagrania.
Awatar użytkownika
Sebek
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 100
Silnik: 1.0 Turbo
Rocznik: 2023
Podziękował: 167 razy
Otrzymał podziękowań: 107 razy

Post autor: Sebek »

Kupiłem w Auchanie pojedynczy dywanik gumowy za jakieś 6 zeta i zrobiłem osłonę na tunel środkowy. P.S. Tego brudu nie widzicie, przyjdzie wiosna i będzie czyściutko :róż
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FSO 1500, SKODA FAVORIT lpg BRC, FIAT SIENA lpg BRC, RENAULT CLIO II dCi, FIAT LINEA lpg TARTARINI, RENAULT CLIO V, SKODA KAMIQ
ODPOWIEDZ