Macie w planach zagazować auto ?
- samson0711
- Nowy
- Przebieg: 50000
- Silnik: 1,4 Tjet
- Rocznik: 2008
- aixen
- klubowicz
- Przebieg: 85555
- Silnik: 1.4 8v
- Rocznik: 2007
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Sebastian, liczą się... parownik, wtryski i... jakość montażu.
Osobiście polecę zestaw Hana + KME Silver + filtr z włókna szklanego, wielozawór Tomasetto. Jako elektronikę sterującą proponuję STAG 4 (w zupełności wystarczy do tego motoru). Osobiście mam w Linei (Syn ma) zestaw (kit) KME + wtryski Horizon (kiepskie, są z nimi problemy w zimne dni) i nie jestem do końca zadowolony z jakości działania, w drugim aucie, to co polecam i z tego zestawu jestem bardzo zadowolony. Użytkowałem BRC... nie akceptuje tej instalacji z uwagi na specyfikę jej montażu i strojenia, choć generalnie użytkownicy są zadowoleni. Z firmowych, raczej wybrałbym Landi Renzo Omegas...
Osobiście polecę zestaw Hana + KME Silver + filtr z włókna szklanego, wielozawór Tomasetto. Jako elektronikę sterującą proponuję STAG 4 (w zupełności wystarczy do tego motoru). Osobiście mam w Linei (Syn ma) zestaw (kit) KME + wtryski Horizon (kiepskie, są z nimi problemy w zimne dni) i nie jestem do końca zadowolony z jakości działania, w drugim aucie, to co polecam i z tego zestawu jestem bardzo zadowolony. Użytkowałem BRC... nie akceptuje tej instalacji z uwagi na specyfikę jej montażu i strojenia, choć generalnie użytkownicy są zadowoleni. Z firmowych, raczej wybrałbym Landi Renzo Omegas...
Linea 1.4 8v & LPG r.2007 wersja Dynamic 85 KKm (Syn)
Linea 1.4 Turbo r.2009 wersja Dynamc 56 KKm (To ja)
Linea 1.4 Turbo r.2009 wersja Dynamc 56 KKm (To ja)
- bucu74
- klubowicz
- Przebieg: 90000
- Silnik: 1.4 8V + LPG
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
STAG 300 Plus ISA
Reduktor Alaska
Wtryskiwacze OMVL REG, lub HANA
Polecam warsztat, w którym założono mi LPG.
Auto-Reno
41-250 Czeladź
ul. Spacerowa 1D (koło stacji Shell za M1 jadąc od Siewierza)
tel. 32 267 06 25
tel. 509 607 520
Czytając o instalacjach LPG to niekiedy ta sama instalacja w takim samym modelu samochodu może się inaczej zachowywać przez to, że jakiś warsztat zawalił sprawę.
Warsztat robi pomiar na hamowni na zasilaniu benzyną a potem na LPG. Wszystko ładnie zamontowane i schowane bez wiszących kabli.
Dają auto zastępcze i założenie instalacji trwa 2 dni.
Reduktor Alaska
Wtryskiwacze OMVL REG, lub HANA
Polecam warsztat, w którym założono mi LPG.
Auto-Reno
41-250 Czeladź
ul. Spacerowa 1D (koło stacji Shell za M1 jadąc od Siewierza)
tel. 32 267 06 25
tel. 509 607 520
Czytając o instalacjach LPG to niekiedy ta sama instalacja w takim samym modelu samochodu może się inaczej zachowywać przez to, że jakiś warsztat zawalił sprawę.
Warsztat robi pomiar na hamowni na zasilaniu benzyną a potem na LPG. Wszystko ładnie zamontowane i schowane bez wiszących kabli.
Dają auto zastępcze i założenie instalacji trwa 2 dni.
-
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: kijanka :)
- Rocznik: 2018
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
Czy ktoś zakładał na gwarancji LPG w ASO - miewałem się z takim zamiarem ale po tym co usłyszałem na infolinii Fiata zbaraniałem. Wg. pani po zainstalowaniu w ASO zalecanej przez Fiata instalacji (a przy tym przepłaceniu około 600-1000 zł ) tracę gwarancję na silnik. W Aso znowu powiedzieli że gwarancje niby mam ale na niektóre podzespoły bo jak walnie np. kolektor to z mojej kieszeni ma iść - rozumiem zatarcie pompy paliwa bo ktoś jeździ bez benzyny, ewentualnie szybsza korozja wydechu.
-
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: kijanka :)
- Rocznik: 2018
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
ASO jak ASO ale bardziej jestem zdziwiony informacjami z infolinii FAP - ich raczej się nie da zmienić :(. Jeżeli dobrze zrozumiałem a pani się nie pomyliła to promocje Fiata w 2011 na upust przy montowaniu w nowych samochodach LPG były dobrowolnym zrzekaniem gwarancji na silnik przez kupującychmpsfc pisze: Zmień ASO. Ja zakładałem na gwarancji i dowiedziałem się, że skoro zakładam u nich to gwarancja obowiązuje w pełnym zakresie.

ps. Możesz mi podać w jakim ASO zakładałeś - zadzwonię sobie i zapytam się jak wygląda np. gwarancja przy pękniętym kolektorze

- mpsfc
- klubowicz
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 19 razy
Już nie istnieje niestety, to było 4 lata temu.CrazyKetchup pisze:Możesz mi podać w jakim ASO zakładałeś
Co do kolektora: pokaż mi jednego gościa, któremu pękł przy sekwencji (przy instalacjach mieszalnikowych zdarzało się). Nawet gdyby zebrał się gaz w kolektorze dolotowym to jest on na tyle mały, że ilość, która tam zebrałaby się nie wystarczy do rozpieprzenia go. Miałem Punto II z silnikiem 1,2 na mieszalnikowej instalacji, zdarzyło mu się prychnąć kilkanaście razy i nigdy nic się nie stało.
Piszę poprawnie po polsku. Ortograficznym ofermom, pseudodyslektykom i innym patentowanym leniom mówimy stanowcze nie 

- mpsfc
- klubowicz
ASO Autex Fiat Inowrocław, teraz jest tam salon samochodów używanych i osobno warsztat, którego właścicielem został najlepszy z mechaników byłego serwisu. Już gdzieś pisałem, że mamy tam zniżkę na kartę klubową 10%.duskap pisze:mpsfc, które ASO to nie istnieje?
Piszę poprawnie po polsku. Ortograficznym ofermom, pseudodyslektykom i innym patentowanym leniom mówimy stanowcze nie 

- mpsfc
- klubowicz
Doskonale o tym wiem, nie raz zmuszony byłem korzystać z ich usług, kupiłem tam m in. Punto. Nie polecam, a w szególności lakierni.duskap pisze:mpsfc, AUTEX jest jeszcze w Bydgoszczy.