OC+AC ile płacicie?
- mwas
- Prezes
- Przebieg: 98000
- Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 344 razy
- Otrzymał podziękowań: 957 razy
- Kontakt:
Re: OC+AC ile płacicie?
Ilekroć miałem do czynienia z PZU przy likwidacji szkody, nigdy z tym nie miałem żadnych problemów, zarówno z OC jak i z AC 

Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
-
- klubowicz
- Przebieg: 72000
- Silnik: 1.4 16v Turbo
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 46 razy
likwidacja szkody w axa direct bez problemu jestem już tam chyba 6lat ,taniej niż w pzu o 40% więc nie ma sensu przepłacać,wypłata z oc winowajcy wjechal mi w zderzak yarisie też miał ubezpieczenie w axa kase dostalem po dwóch tygodniach więc ja osobiście nie narzekam na axa,można zadzwonić na skype axa direct i się wypytać.
- mwas
- Prezes
- Przebieg: 98000
- Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 344 razy
- Otrzymał podziękowań: 957 razy
- Kontakt:
Ale kolega pytał konkretnie o PZU, dopisał również, że dostał dobrą ofertę cenową więc pewnie rozważył pozostałe oferty na rynku
Ja osobiście satarm się trzymać z dala od ofert typu Direct zwłaszcza w przypadku AC, ale każdy bierze to, co uważa za stosowne 

Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
- emmer
- klubowicz
- Przebieg: 32000
- Silnik: 1.5
- Rocznik: 2017
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
no i mnie zaraz przyjdzie rozglądać się za ofertami. jak na razie Axa ma najlepsze ceny. co do PZU - to raczej poztywne opinie się słyszy
- Tomek
- Moderator
- Przebieg: 131000
- Silnik: 1.4 V8 + LPG
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 287 razy
- Otrzymał podziękowań: 304 razy
Temat ubezpieczeniowy odżył, i przypomniało mi się że trzeba będzie w styczniu iść zanieść haracz i odnowić umowę... echhhh...
- krakus02
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: 1.4 16V TJet
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
dzięki, za odpowiedzi
Porównałem oferty kilku ubezpieczycieli (liberty, axa, pzu, aviva, alianz) i jeżeli zrobi się kalkulacje na podobnych założeniach to cenowo wyglądają podobnie (różnice do maksymalnie 200 zł). Różnice tkwią w szczegółach, które warto porównać
Nie będę w tym roku ubezpieczał szyb, wolę wykupić ochronę zniżek, wychodzi taniej... Moje ubezpiecenie kończy się pod koniec stycznia, ale zawsze ubezpieczam się w grudniu - kiedyś już na tym zyskałem, bo od początku roku była podwyżka, a mnie tym sposobem zostało około stówy w kieszeni 
Porównałem oferty kilku ubezpieczycieli (liberty, axa, pzu, aviva, alianz) i jeżeli zrobi się kalkulacje na podobnych założeniach to cenowo wyglądają podobnie (różnice do maksymalnie 200 zł). Różnice tkwią w szczegółach, które warto porównać

„Śmiej się, śmiej, ale mój model to ferrari wśród Fiatów, oczywiście kiedy ja prowadzę" 

- krakus02
- klubowicz
- Silnik: 1.4 16V TJet
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
Pierwsza przedstawiona oferta była zdecydowanie niższa, ale jak poprosiłem panią o przekalkulowanie uwzględniając opcję serwisową, ochronę zniżek, wyłączenie udziału własnego, franszyzę, żądaną kwotę NNW i inne, to kwota całkowitego ubezpieczenia znacznie wzrosła...
Sent from my WP using Tapatalk
Sent from my WP using Tapatalk
„Śmiej się, śmiej, ale mój model to ferrari wśród Fiatów, oczywiście kiedy ja prowadzę" 

- emmer
- klubowicz
- Przebieg: 32000
- Silnik: 1.5
- Rocznik: 2017
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
ja wczoraj przedłużałem ubezpieczenie na dom w warcie i z ciekawości poprosiłem o wyliczenie ile wyniesie pakiet na fiata. okazało się że 100 zł taniej niż w AXA. przeliczyłem także Suzi i też wyszło nieznacznie taniej. także w tym roku zaczynam przygodę z wartą
- leszek1234
- klubowicz
- Przebieg: 150000
- Silnik: 1.4 16V Turbo
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 339 razy
- Otrzymał podziękowań: 185 razy
Uwaga dla klientów Warty - zawsze nalegajcie na dodatkową zniżkę - agent kontaktuje się z centralą i dostaje zgodę na 10% ekstra!!! Tylko uwaga - ludzie w centrali pracują do 16.00 więc w godzinach późniejszych nie załatwicie sprawy "od ręki".
Ps. "Centrala" to jakiś nadrzędny pracownik Warty w mieście wojewódzkim;)
Ps. "Centrala" to jakiś nadrzędny pracownik Warty w mieście wojewódzkim;)
-
- klubowicz
- Silnik: kijanka :)
- Rocznik: 2018
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
Ja to bym się nad Wartą zastanowił to czasami nie ich "spece" potrafią podważać mandaty Policji - stwierdzają np. współwinnę poszkodowanego pomimo że Policja inaczej uważała ?
Ja też za miesiąc będę szukał nowego ubezpieczyciela dla OC/AC bo chyba w tym roku Benefii podziękuję - zobaczymu co znajomy broker ubezpieczeniowy mi wynajdzie.
Ja też za miesiąc będę szukał nowego ubezpieczyciela dla OC/AC bo chyba w tym roku Benefii podziękuję - zobaczymu co znajomy broker ubezpieczeniowy mi wynajdzie.
- Tomek
- Moderator
- Przebieg: 131000
- Silnik: 1.4 V8 + LPG
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 287 razy
- Otrzymał podziękowań: 304 razy
Ajajajaj... podjechałem dzisiaj do Romaru, i przedłużyłem umowę ubezpieczeniową w Benefii.
AC, OC, NNW, Assistance, brak udziału własnego, bez amortyzacji, stała wartość pojazdu, Lina wyceniona na 22tyś PLN.... i jestem 1477 zł lżejszy.
Ajajajaj... na pociechę dostałem kalendarz
AC, OC, NNW, Assistance, brak udziału własnego, bez amortyzacji, stała wartość pojazdu, Lina wyceniona na 22tyś PLN.... i jestem 1477 zł lżejszy.
Ajajajaj... na pociechę dostałem kalendarz