Jeździcie często nie pierwszym Fiatem, wg tego rankingu 99% Tipo nie miało usterki przez 3 lata.....litości. 2 Audi 3 Mercedes pffffff

Fiata obecnie nie stać na posmarowanieKuzyn_z_Sosnowca pisze: 01 gru 2019, 20:43 Niemieckie rankingi słyną z rzetelnych i prawdziwych ocen. Kto posmaruje ten wygrywa.
Jeździcie często nie pierwszym Fiatem, wg tego rankingu 99% Tipo nie miało usterki przez 3 lata.....litości. 2 Audi 3 Mercedes pffffff![]()
Znam kilka Linei 1,4 na Taxi co sprzęgła wymieniają co 30 tys km... Sprzęgła w Tipo są bliźniacze do tych w T-Jet w Linei (nie mówię o 2 masie). Komu padło sprzęgło w T-Jecie?Szczypior pisze: 01 gru 2019, 17:20 Niektóre awaria czy wymiana sprzęgła przy 30tys to jakaś kpina
https://r.tapatalk.com/shareLink/topic? ... source=app
https://r.tapatalk.com/shareLink/topic? ... source=app
PSA przejęło połowę Fiata, więc kasa jest.duskap pisze: 01 gru 2019, 22:04
Fiata obecnie nie stać na posmarowanieTipo od 2017r jest bardzo dobre. Znam dużo właścicieli i brak usterek.
Nie ma kasy. I nie przejęło. Dopiero będą przejmować i proces ten ma trwać lata.Kuzyn_z_Sosnowca pisze: 02 gru 2019, 19:28PSA przejęło połowę Fiata, więc kasa jest.duskap pisze: 01 gru 2019, 22:04
Fiata obecnie nie stać na posmarowanieTipo od 2017r jest bardzo dobre. Znam dużo właścicieli i brak usterek.
Nie jest flotowy? Chyba pojęcia jednak nie masz. W Niemczech i we Włoszech pełno Tipo flotówek lata. Przebiegi 300 tys to nic nadzwyczajnego w 3 letnich egzemplarzach. I jeżdżą!Fiacik pisze: 02 gru 2019, 21:56 Fiat TIPO nie jest samochodem flotowym i nie wiem na ile to uwzględnia się w rankingach,ale moim zdaniem to jeden z bardzo istotnych parametrów ,który w powiązaniu z dużymi przebiegami w tychże flotach oraz stylem jazdy użytkowników ma decydujący wpływ na usterkowość.
Przyznać trzeba,że Fiat od kilku lat poszedł z jakością znacząco do przodu ,ale dla konkretnej oceny w przypadku TIPO trzeba w/g mnie poczekać jeszcze kolejne
3 lata tym bardziej jak porównać przebiegi aut np. w Niemczech i Polsce.Przeciętny Niemiec jeździ do pracy samochodem 50 - 70 km dziennie ( czasem tyle tylko w jedną stronę) i nic w tym dziwnego,bo koszty paliwa do realnych zarobków są znacznie niższe niż w Polsce .A w Polsce max połowę z tego i to przy ocenie awaryjności też trzeba uwzględnić .
To baaaardzo słabo patrzysz na drogi. Tylko w zeszłym roku jeden krakowski dealer sprzedał 300 sztuk Tipo do floty. We Włoszech i Niemczech już widziałem ogłaszane egzemplarze z przebiegami 400.000km.Fiacik pisze: 03 gru 2019, 23:27 W Niemczech i Austrii jestem co chwila i ani razu nie widziałem TIPO flotowego,w Polsce może ze dwa razy choć tu powodem wcale nie musi być zła jakość ,a raczej w porównaniu ze Skodą,Toyotą czy Fordem słaba sieć serwisowa i gorsze warunki gwarancji.Sam zaś serwis do tanich nie należy.