Światła Dzienne by Ślimak
- Bernardito
- klubowicz
- Przebieg: 102000
- Silnik: 1.4 8V
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
emmer pisze:tez mam plus i minus z aku - efekt uboczny, albo i zaleta to to że jak zamykasz i otwierasz samochód z pilota to światełka się na chwile załączają.
emmer nie jestem za wprawnym elektrykiem:) także czy możesz powiedzieć jak podłączasz się do aku? Tzn. kabelki bez izolacji dajesz w klemy i zaciskasz i po sprawie czy jakieś inne triki? Do wpięcia się prosto w aku trzeba specjalnego automatu czy każdy nawet taki co piszą, żeby podpiąć na + po stacyjce też da radę??? Myślę, żeby się tym wreszcie poważnie zająć. Z góry dzięki za odpowiedź i sorry, że pytam o takie głupoty.
LIVE TO RIDE, RIDE TO LIVE
- emmer
- klubowicz
- Przebieg: 32000
- Silnik: 1.5
- Rocznik: 2017
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
kabelki mają takie sprytne oczka, że nakładasz na śrubę z klemy lub wsuwasz ja pod nakrętkę i dokręcasz. całą filozofia. ewentualnie jak nie masz takiego oczka na kabelku to warto taki zakupić na śrube 10, zarobić zaizolowac i po problemie. każdy zsetaw powinien mieć automat. być może któres z nich sa tylko po + stacyjki, ale nie widze problemu żeby znaleźć taki kabelek. najzwyklejsza probówka kosztuje około 4 zł, pod maska masz skrzynkę bezpieczników.
- Bernardito
- klubowicz
emmer, dzięki za rady. Teraz już wiem co i jak. Pozostało wreszcie zamówić jakieś:) i brać się do roboty:)
Rozważam takie:
http://moto.allegro.pl/swiatla-dzienne- ... ml#gallery" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie wiem czy ten łuk spasuje obok halogenów - tam chce je posadowić, muszę jeszcze zmierzyć czy na szerokość 16 cm tam wejdzie. Co myślicie? Wiem, że nie obejdzie się bez większego lub mniejszego wiercenia/cięcia, ale chyba wygląd może być ok. Dajcie znać czy wg Was jest to dobre miejsce i rozwiązanie. Z góry dziękuję za wszystkie opinie, nawet te: chyba Cię pogięło itp
Rozważam takie:
http://moto.allegro.pl/swiatla-dzienne- ... ml#gallery" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie wiem czy ten łuk spasuje obok halogenów - tam chce je posadowić, muszę jeszcze zmierzyć czy na szerokość 16 cm tam wejdzie. Co myślicie? Wiem, że nie obejdzie się bez większego lub mniejszego wiercenia/cięcia, ale chyba wygląd może być ok. Dajcie znać czy wg Was jest to dobre miejsce i rozwiązanie. Z góry dziękuję za wszystkie opinie, nawet te: chyba Cię pogięło itp

- Bernardito
- klubowicz
mwas, pytanie czy te 16 cm to nie za dużo, muszę dzisiaj to rozmierzyć dokładnie
. Dochodzi jeszcze kwestia tego łuku - tzn czy jego profil nie jest za duży w stosunku do profilu skosu/łuku tego plastiku obok halogena. Jest trochę tych ale... Kwestia też jak to zrobić, żeby jak najmniej podziurawić ten plastik - może kwestia jednego otworu na kabel przejdzie, a montaż na taśmie 3M. Tylko czy się nie odklei np. podczas upałów...

- Bernardito
- klubowicz
- Sebastian
- klubowicz
- Przebieg: 35000
- Silnik: 1.4 16v
- Rocznik: 2017
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Dzisiaj odebrałem światła do jazdy dziennej i będę je zakładał w miejscu halogenów bo mam tam atrapy więc mam pytanie według schematu pisze żeby je podłączyć pod akumulator + i - natomiast 3 przewód pod lampy czy ktoś z was ma tak podłączone światła ewentualnie jak je inaczej podłączyć bo jestem laikiem w tych sprawach . W zestawie jest przekaźnik http://allegro.onet.pl/swiatla-dzienne- ... 44412.html" onclick="window.open(this.href);return false; takie posiadam za pomoc z góry dziękuję.