Co dzisiaj zrobiłem w swoim samochodzie
- mireks
- klubowicz
- Przebieg: 159000
- Silnik: 2.0 Multijet
- Rocznik: 2012
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
- Kontakt:
Powiedzcie mi czy czujniki ochronią mnie przed słupkiem znaku drogowego albo odbojem na parkingu? Bo właśnie na takie niespodzianki zdarzyło mi się nadziać samochodami, które posiadałem. Druga sprawa, to odległość "czucia" czujników. Gdy one zaczynają piszcze przy 30 cm sygnalizując możliwość katastrofy, to dla mnie jest to zbyt wcześnie. Te 30 cm wystarcza aby wpasować się w parkowanie boczne i wyprostować samochód. Ale z pewnością są uzyteczne przy parkowaniu tyłem.
Temat trochę off top w stosunku do wątku.
Temat trochę off top w stosunku do wątku.
- smak56
- klubowicz
- Przebieg: 285000
- Silnik: 1.3 multijet
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 368 razy
- Otrzymał podziękowań: 621 razy
Tak jak wyżej z tym, że sygnał przerywany pojawia się od około 60-70 cm od przeszkody i jest coraz częstszy, aby na ok. 30 cm przed - piszczeć ciągle. Ostatnio robiliśmy próbę z kolegą, stawiając na jezdni małą skrzyneczkę narzędziową /15x15x35/. Czujnik wyłapywał ją z odległości około 0,5 m.emmer pisze:tak. moje pokazuja nawet wysokie krawężniki. ja mam ustawione na 20 cm i nie piszczą tylko dają sygnał - in bliżej tym częstszymireks pisze:Powiedzcie mi czy czujniki ochronią mnie przed słupkiem znaku drogowego albo odbojem na parkingu?
smak56
* * * *

* * * *
- krakus02
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: 1.4 16V TJet
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
tak jak napisali koledzy, dobrze ustawione czujniki to wspaniały asystent parkowania. U mnie również nawet krawężnik wyłapuje, ale pika inaczej niż pozostałe przeszkody. Źle ustawione czujniki mogą sygnalizować tylko ścianę i wówczas są zbędne a nawet mogą wprowadzać blednę przeswiadczenie, ze nie ma przeszkody... Pozdrawiam Dziadek z Czujnikami 

„Śmiej się, śmiej, ale mój model to ferrari wśród Fiatów, oczywiście kiedy ja prowadzę" 

-
- Moderator
- Podziękował: 453 razy
- Otrzymał podziękowań: 329 razy
emmer świetnie lampy wyglądały, gdy zostawiłem znikomą ilość lakieru na lampach (max 3 warstwy). Później chciałem przedobrzyć i dlatego taka wyszła "czarna mamba"
ślimak jak już zamontujesz te super hamulce (na prawdę świetnie wyglądają), to daj znać jak się sprawują. Jak hamowanie, czy okładziny klocków nie piszczą itp. ogólnie jak wrażenia. Zastanawia mnie bowiem to, że DOBREJ jakości tarcze wentylowane i DOBRE klocki hamulcowe są znacznie droższe. Mam nadzieję, że to nie jest tylko chwyt marketingowy, chwytający ludzi na wygląd i że dokonałeś na prawdę dobrego zakupu.

ślimak jak już zamontujesz te super hamulce (na prawdę świetnie wyglądają), to daj znać jak się sprawują. Jak hamowanie, czy okładziny klocków nie piszczą itp. ogólnie jak wrażenia. Zastanawia mnie bowiem to, że DOBREJ jakości tarcze wentylowane i DOBRE klocki hamulcowe są znacznie droższe. Mam nadzieję, że to nie jest tylko chwyt marketingowy, chwytający ludzi na wygląd i że dokonałeś na prawdę dobrego zakupu.
- daro70
- klubowicz
- Przebieg: 99850
- Silnik: 1.4 8v
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 120 razy
- Otrzymał podziękowań: 72 razy
No i dziś wymieniłem znaczek - logo na tylnej klapie , przyznam że kupiłem go na allegro za 10 zł + 6 zł przesyłka ale od razu mówię że jest on dedykowany na przednią atrapę różni się tym że bolce na tylnym logo są w innej odległości niż na przednim a oprócz tego przedni ma śrubę do przykręcenia do atrapy gdzie tył jest bez .Bolec i śruby ze znaczka zeszlifowałem szlifierką kątową oczywiście delikatnie , a otwory w klapie bagażnika zakleiłem specjalną taśmą nie przemakalną . Następnie podkleiłem znaczek od tyłu taśmą dwustronną firmy 3M docisnełem i ruszyć już nie idzie także za 16 zł mam nówkę logo na klapie tylnej . Teraz się przymierzam do kupna na przód ale oczywiście już bez żadnych przeróbek ........a o to kilka zdjeć i link kupna logo z allegro http://allegro.pl/nowy-oryginalny-emble ... 12087.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

- mpsfc
- klubowicz
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 19 razy
Montażu nie było. Klocki jeszcze polatają parę tysi. Przewód od kontrolki klocka przerwany tym razem w 2 miejscach, zlikwidowałem go. Hamulce oczyszczone i złożone do kupy a nowe do szafy 

Piszę poprawnie po polsku. Ortograficznym ofermom, pseudodyslektykom i innym patentowanym leniom mówimy stanowcze nie