Był w promocji w Auchan Gliwice za 100zł. Zawsze mogę oddać.
Jak stówę za litr, to biegnij szybko oddaćmrtalaga pisze:Hejka. Kupiłem Castrol Magnatec 5w40 diesel... Czy ten olej jest ok??
Był w promocji w Auchan Gliwice za 100zł. Zawsze mogę oddać.
Olej 0W40 nie jest jakoś "lepszy" od 5W40. Ja przeszedłem na 0W40 tylko dlatego, że często jeżdżę krótkie odcinki i na niedogrzanym silniku. 0W40 ma większa płynność w niskich temperaturach - w normalnej temperaturze pracy zachowuje się jak każdy inny dobry xW40. U mnie taka zmiana miała sens - mały przebieg, silnik w dobrym stanie, oleju nie bierze. Ale przy dużym przebiegu i wyeksploatowanym silniku może to nie mieć sensu - zacząłby brać więcej oleju. Sam musisz ocenić kondycję swojego silnika, przebieg masz raczej w normie. Co do Valvoline MaxLife 5W40 - ma bardzo dobre parametry. Cena też niezła.mrtalaga pisze:Czy może szukać coś 0w40 ? Wolę dopłacić 50zł i nie mieć problemów.
ja zalałem valvoline synpower 5w40 i nie narzekam. kontrolka od czujnika oleju gaśnie szybciej niż na fabrycznym ( takie subiektywne odczucie), spełnia normę fiata, a co najważniejsze to silnik pracuje ciut ciszej, szczególnie na zimnym silniku jak i wyższych obrotach (kto jeździł ekspresówką Lublin - Piaski, ten będzie wiedział o co chodzimrtalaga pisze:Okej :-) Oddam.
http://lucartoil.istore.pl/pl/valvoline ... a-24h.html
Ten warto kupić ?
Czy może szukać coś 0w40 ? Wolę dopłacić 50zł i nie mieć problemów.