Interfejs diagnostyczny

Grubyzzz
klubowicz
klubowicz
Posty: 70
Rejestracja: 29 cze 2018, 15:23
Przebieg: 80000
Silnik: 1.4 8V + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Żywiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: Grubyzzz » 16 lip 2018, 21:33

Tak też myślałem że g...no z tego będzie no ale dałem kilka $ na aliexpress jutro będę miał więc się pobawię. A czemu mówisz że wyświetlają tylko kilka parametrów z tego co wiem to wyświetlają te same parametry co programy na kompa tylko że trzeba wykupić albo ściągnąć pełna wersje

Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 6157
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 184444
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: mwas » 16 lip 2018, 21:37

Tak, wyświetlają podobne padametry ale nic więcej... nie zrobisz nim wielu nastaw czy odpowiedniej interpretacji błędów :oj Chociaż błędy powinno udać się kasować :pomysli
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Grubyzzz
klubowicz
klubowicz
Posty: 70
Rejestracja: 29 cze 2018, 15:23
Przebieg: 80000
Silnik: 1.4 8V + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Żywiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: Grubyzzz » 16 lip 2018, 21:39

Jutro się pobawię i napisze czy to wogole coś warte

Awatar użytkownika
helletic
Moderator
Moderator
Posty: 2517
Rejestracja: 10 mar 2012, 0:21
Przebieg: 216000
Silnik: 1.4 8V + LPG
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Szamotuły
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: helletic » 17 lip 2018, 3:10

Tak, błędy to to kasuje. Miałem to jakiś czas i wydałem kumplowi, bo większego z tego pożytku nie ma. Poza tym jeżdżenie z tym wpiętym non stop powoduje nagłe okrojenie menu multiwyświetlacza :zdiwiony . Już nie pamiętam co tam było dokładnie, bo dawno to było temu, no ale się pozbyłem dziada :luzak
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Grubyzzz
klubowicz
klubowicz
Posty: 70
Rejestracja: 29 cze 2018, 15:23
Przebieg: 80000
Silnik: 1.4 8V + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Żywiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: Grubyzzz » 17 lip 2018, 18:50

No i pobawiłem się trochę i stwierdzam że to uja warte. Sprawdzałem 3 programy, z każdym się połączył i w sumie to tyle, błędy rzeczywiście można podglądnąć ewentualnie skasować i to by było na tyle . Jutro spróbuje się połączyć z multiecuscan

p2170296
klubowicz
klubowicz
Posty: 67
Rejestracja: 18 lip 2018, 14:38
Przebieg: 126000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Grudziądz
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: p2170296 » 20 lip 2018, 19:35


Phenix
klubowicz
klubowicz
Posty: 156
Rejestracja: 04 cze 2016, 8:30
Przebieg: 0
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Otrzymał Piw: razy

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: Phenix » 21 lip 2018, 21:03

p2170296 pisze:To: https://www.aliexpress.com/wholesale?ca ... ext=ds150e działa elegancko .-)
Kolego ale co? Link przenosi nad do wyszukiwarki gdzie mamy mase przedmiotów.

p2170296
klubowicz
klubowicz
Posty: 67
Rejestracja: 18 lip 2018, 14:38
Przebieg: 126000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Grudziądz
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: p2170296 » 22 lip 2018, 11:58

Link przenosi do wyszukiwania: DS150E :pivo

Awatar użytkownika
ślimak
Administrator
Administrator
Posty: 3537
Rejestracja: 03 gru 2009, 21:39
Przebieg: 38000
Silnik: 1.2 TCe
Rocznik: 2016
Lokalizacja: Bytom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: ślimak » 22 lip 2018, 12:08

p2170296 pisze:
22 lip 2018, 11:58
Link przenosi do wyszukiwania: DS150E :pivo
Jeżeli podałeś link z własnego konta - to niestety pokazuje ogólnie wszystkie dostępne... spróbuj dodać taki jam masz - jednak wyświetl go indywidalnie

Jak poniżej :

https://www.aliexpress.com/item/for-Del ... autifyAB=0
Renault Megane IV 1.2 TCe Energy Intens 132KM

Awatar użytkownika
AdiP
klubowicz
klubowicz
Posty: 90
Rejestracja: 28 lut 2014, 19:07
Przebieg: 178000
Silnik: 1.4 8V+lpg
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Chorzów
Postawił Piwo;: razy

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: AdiP » 28 mar 2019, 15:09

Witam.
Chciałem ostatnio kupić interfejs diagnostyczny, który polecacie z viakena https://viaken.pl/pl/nowy-polski-elm327 ... -2013.html.
Okazuje się, że nie ma go już w ofercie. Jest natomiast nowa wersja https://viaken.pl/pl/polski-elm327-v3-f ... -2014.html. Czy używa ktoś z was tego interfejsu?

Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 6157
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 184444
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: mwas » 28 mar 2019, 15:31

Ja używam tej wcześniejszej wersji, która jest już niedostępna, kolega z forum z kolei ma już tą nowszą wersję - obydwie śmigają jak trzeba :ink Więc możesz spokojnie nabywać to, co jest dostępne :ink
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
emmer
klubowicz
klubowicz
Posty: 6028
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 32000
Silnik: 1.5
Rocznik: 2017
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: emmer » 28 mar 2019, 19:14

mam na zbyciu ten starszy. jak ktoś chce to proszę o info. oddam za dużą flaszkę chleba :)

duzyjacek2
Nowy
Nowy
Posty: 2
Rejestracja: 22 kwie 2019, 20:48
Przebieg: 180
Silnik: 1.3 mj
Rocznik: 2007
Postawił Piwo;: razy

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: duzyjacek2 » 01 maja 2019, 21:07

Kupiłem interfejs nazywający się ELM237.
Wygląda tak:
Obrazek
Chciałem podłączyć do wejścia dostępnego pod kierownicą (po zdjęciu tego mini panelu).
Ale ta końcówka mam wrażenie, że nie pasuje zbyt dobrze. Czy to kwestia wepchnięcia na siłę? Czy może potrzebna jest jeszcze jakaś przejściówka? W drugim aucie pasuje pięknie, a tutaj problem :)

Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 6157
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 184444
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: mwas » 01 maja 2019, 21:49

Żadna przejściówka, musisz po prostu odpowiednio wpasować ten interfejs w gniazdo diagnostyczne i wyczuciem dopchnąć :ink
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Phenix
klubowicz
klubowicz
Posty: 156
Rejestracja: 04 cze 2016, 8:30
Przebieg: 0
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Otrzymał Piw: razy

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: Phenix » 07 wrz 2019, 23:43

Panowie wie ktoś co daje najnowszy interfejs viakena ten wersja v4 na stn2120? Co kryje się pod "Zawansowane opcje bezpieczeństwa" ?Obrazek


A czy interfejs po USB działa tak samo jak po Bluetooth czy Wi-Fi? Połączenie jest równie stabilne? Nie rozłancza nic?


Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka



ODPOWIEDZ