[1.4 v8] Rozrząd

skory85
klubowicz
klubowicz
Posty: 1288
Rejestracja: 16 paź 2016, 23:50
Przebieg: 173000
Silnik: 1.4 V8+lpg
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Sławków
Podziękował: 446 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Re: [1.4 v8] Rozrząd

Post autor: skory85 »

Dobrze mówi kuzyn a rób gdzie chcesz byle by zrobili dobrze :)
Fiat 125p, Polonez Atu, Fiat Palio, Fiat Cinquecento, Fiat Punto II no i Linijka i czarny pug 308 II sw
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 6765
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 206666
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 371 razy
Otrzymał podziękowań: 843 razy
Kontakt:

Re: [1.4 v8] Rozrząd

Post autor: mwas »

Masz T-Jet'a, pamiętaj o nieszczęsnym klinie, który potrafi się urywać i o którym jest dość głośno ostatnimi czasy na forum.
Linea Dynamic 1.4 8V '2007
Awatar użytkownika
Mariss
klubowicz
klubowicz
Posty: 47
Rejestracja: 11 wrz 2017, 18:36
Przebieg: 125600
Silnik: 1.4 T-Jet
Rocznik: 2009
Lokalizacja: ŻORY Śląsk
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Re: [1.4 v8] Rozrząd

Post autor: Mariss »

Wiem wiem to też do wymiany pójdzie:)
Awatar użytkownika
temp
klubowicz
klubowicz
Posty: 131
Rejestracja: 12 lis 2016, 22:52
Przebieg: 78000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Re: [1.4 v8] Rozrząd

Post autor: temp »

No i u mnie tak jak pisaliście, kody błędów P0300, P0302 i P0303, po adaptacji koła fonicznego wszystko gra, kontrolka zniknęła. Dzięki! :brawo :pivo
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 6765
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 206666
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 371 razy
Otrzymał podziękowań: 843 razy
Kontakt:

Re: [1.4 v8] Rozrząd

Post autor: mwas »

:banan :banan :banan
Linea Dynamic 1.4 8V '2007
Awatar użytkownika
ślimak
Administrator
Administrator
Posty: 3751
Rejestracja: 03 gru 2009, 21:39
Przebieg: 7000
Silnik: 1.8 HYBRID
Rocznik: 2020
Lokalizacja: Bytom
Podziękował: 563 razy
Otrzymał podziękowań: 427 razy
Kontakt:

Re: [1.4 v8] Rozrząd

Post autor: ślimak »

temp pisze:No i u mnie tak jak pisaliście, kody błędów P0300, P0302 i P0303, po adaptacji koła fonicznego wszystko gra, kontrolka zniknęła. Dzięki! :brawo :pivo
To niestety konieczność - niestety nawet w ASO o tym nie wiedzieli Obrazek

Wysłane z mojego TA-1053 przy użyciu Tapatalka

88=))
Awatar użytkownika
temp
klubowicz
klubowicz
Posty: 131
Rejestracja: 12 lis 2016, 22:52
Przebieg: 78000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Re: [1.4 v8] Rozrząd

Post autor: temp »

Zastanawia mnie tylko, czy to nie jest coś, co po prostu co jakiś czas trzeba zrobić, skoro rozrząd wymieniłem 14 grudnia 2016, przejechałem 9 tys. km, i dopiero teraz ten problem wystąpił...
Awatar użytkownika
ślimak
Administrator
Administrator
Posty: 3751
Rejestracja: 03 gru 2009, 21:39
Przebieg: 7000
Silnik: 1.8 HYBRID
Rocznik: 2020
Lokalizacja: Bytom
Podziękował: 563 razy
Otrzymał podziękowań: 427 razy
Kontakt:

Re: [1.4 v8] Rozrząd

Post autor: ślimak »

Ja bujałem się z tym przez rok.

Wysłane z mojego TA-1053 przy użyciu Tapatalka

88=))
Awatar użytkownika
temp
klubowicz
klubowicz
Posty: 131
Rejestracja: 12 lis 2016, 22:52
Przebieg: 78000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Re: [1.4 v8] Rozrząd

Post autor: temp »

Ale z migającą kontrolką, czy po roku zaczęła migać? Bo ja do tej pory miałem spokój z tym :zlośnik
Awatar użytkownika
adamson
klubowicz
klubowicz
Posty: 2374
Rejestracja: 11 gru 2009, 19:46
Przebieg: 36500
Silnik: 1.4 16V Turbo
Rocznik: 2018
Lokalizacja: SW / Świętochłowice / O. S.
Podziękował: 335 razy
Otrzymał podziękowań: 195 razy

Re: [1.4 v8] Rozrząd

Post autor: adamson »

A ja już trzy lata po wymianie rozrządu i nic mi nie mruga, ani innych żadnych problemów, oj sorry, jeden był, kupiłem niewłaściwą pompę wody, miała być z metalowymi, większymi łopatkami, a ja miałem z plastikowymi, mniejszymi. Ale to wynikło jeszcze przed wymianą.
Robiłem to w ASO i właściwie byłem przy tym, żadnej adaptacji koła fonicznego :oj.
Zastanawiało mnie tylko to, że kilka razy po wymianie rozrządu dzwoniono do mnie z serwisu, czy wszystko z autem ok :pomysli. Czyżby coś podejrzewali ? Bo może jakby co to by zrobili adaptację ? Szkoda, że od razu o tym nie pomyślałem, ale w sumie jest w porządku i niech tak zostanie :brawo.
FIAT TIPO HB Lounge 1.4 T-jet 120 KM
Awatar użytkownika
ślimak
Administrator
Administrator
Posty: 3751
Rejestracja: 03 gru 2009, 21:39
Przebieg: 7000
Silnik: 1.8 HYBRID
Rocznik: 2020
Lokalizacja: Bytom
Podziękował: 563 razy
Otrzymał podziękowań: 427 razy
Kontakt:

Re: [1.4 v8] Rozrząd

Post autor: ślimak »

temp pisze:Ale z migającą kontrolką, czy po roku zaczęła migać? Bo ja do tej pory miałem spokój z tym :zlośnik
Powiedzmy, że aktywowała się po ok. 1 miesiacu


Wysłane z mojego TA-1053 przy użyciu Tapatalka

88=))
albert120
klubowicz
klubowicz
Posty: 155
Rejestracja: 16 kwie 2015, 20:46
Przebieg: 98000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Kujawsko-Pom
Podziękował: 30 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Re: [1.4 v8] Rozrząd

Post autor: albert120 »

Witam.
Po pięciu latach przyszedł czas na wymianę rozrządu.
Zastanawiam się nad kupnem kompletnego zestawu jednej z firm:
Contitech, Bosch lub Ina .
Proszę o rade co wybrać a może lepiej skompletować z części różnych producentów.
Morfus
Posty: 102
Rejestracja: 29 lis 2016, 19:01
Przebieg: 82000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2010
Lokalizacja: Gliwice
Podziękował: 9 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Re: [1.4 v8] Rozrząd

Post autor: Morfus »

Moje auto jest trzy dni po wymianie rozrządu. Był robiony w byłym serwisie fiata i wsadzili zestaw z iny. Razem z wymianą płynu wyszło 600 zł.
Awatar użytkownika
Sebek
klubowicz
klubowicz
Posty: 1224
Rejestracja: 04 sty 2014, 20:09
Przebieg: 100
Silnik: 1.0 Turbo
Rocznik: 2019
Lokalizacja: SWD
Podziękował: 132 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Re: [1.4 v8] Rozrząd

Post autor: Sebek »

Na koniec sierpnia wymieniłem rozrząd, również cały komplet z INA w którym rolka jest firmy LITENS made in Canada
FSO 1500, SKODA FAVORIT lpg BRC, FIAT SIENA lpg BRC, RENAULT CLIO II dCi, FIAT LINEA lpg TARTARINI, RENAULT CLIO V
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 6765
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 206666
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 371 razy
Otrzymał podziękowań: 843 razy
Kontakt:

Re: [1.4 v8] Rozrząd

Post autor: mwas »

Prawda jest taka, że obojętnie co weźmiesz, będzie dobrze :ink Nie musisz "żydować" i brać każdy element od osobnego producenta :ink Nie baw się i bierz komplet od jednego producenta a od kogo weźmiesz... kieruj się jakością pompy wody :ink Występują dwa rodzaje - z szerokimi i wąskimi łopatkami :ink One pasują zamiennie, więc jak wstawisz inną nic się nie stanie, ale... ja oryginalnie miałem z szerszymi łopatkami :ink I takiego zestawu potem szukałem :ink
Linea Dynamic 1.4 8V '2007
ODPOWIEDZ