Nie odpala i czarny dym spod maski

Smunsen

Nowy
Posty: 1
Rejestracja: 18 lip 2021, 11:55
Przebieg: 1980000
Silnik: 1.3V
Rocznik: 2008

Nie odpala i czarny dym spod maski

Post autor: Smunsen » 18 lip 2021, 12:03

Hej kierowcy,

Mam taki problem z moim Fiatem Line '08 1.4V. Ostatnie kilka dni był nie używany (i stał w deszczu - nie wiem czy ma to jakiekolwiek znaczenie). Wsiadłem do niego, chciałem dopalić i zonk. Nie chce odpalić. Myślałem, że paliwo. Dolałem, nadal to samo. Za słaby akumulator? Odpalaliśmy na kable, nadal to samo. Przy próbie odpalania zauważyłem że spod maski ulatnia się trochę czarnego dymu. Maciej pomysł co się stało? Tak czy siak wizyta na warsztacie mnie czeka, ale zastanawiam się czego mogę się spodziewać?

Awatar użytkownika
leszek1234

klubowicz
Posty: 1996
Rejestracja: 25 lis 2012, 19:32
Przebieg: 170000
Silnik: 1.4 16V Turbo + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: blisko Rybnika
Podziękował;: 257 razy
Otrzymał podziękowań: 189 razy

Re: Nie odpala i czarny dym spod maski

Post autor: leszek1234 » 19 lip 2021, 23:51

A ten dym miał jakiś zapach? kable czy spaliny? A nie miałeś tam kuny? Wszystko na oko jest całe?

Awatar użytkownika
smak56

klubowicz
Posty: 4887
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 248000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Podziękował;: 355 razy
Otrzymał podziękowań: 570 razy

Re: Nie odpala i czarny dym spod maski

Post autor: smak56 » 20 lip 2021, 19:37

Kolega Smunsen zarejestrował się, napisał posta i tyle go widzieli :ink
smak56
* * * *

ODPOWIEDZ