AUX USB w Dynamicu.

Gra muzyka
Phenix

klubowicz
Posty: 324
Rejestracja: 04 cze 2016, 8:30
Przebieg: 0
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Podziękował;: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 27 razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: Phenix » 25 cze 2021, 22:36

Też kupiłem. Ale jakość tego kabla i Jacka nie powala przez co dźwięk był strasznie ztłumiony telefon LG g5. Do tego coraz więcej telefonów nie ma gniazda jack 3.5 . I myślę kupić jakiś adapter bluetooth lub wlutować jakiś układ podpięty pod aux dzięki czemu będzie bluetooth wbudowany. Mam telefon bez wejścia jack - samsung, fabryczny adapter usb c - jack jest do bani jakość dźwięku w skali 1-10 jest według mnie 5. Gra to jak by spod koca bez szczegółów i przestrzeni na akg k142. Gdzie telefon LG g5 jest dużo lepszym grajkiem niż samsung s10.

Awatar użytkownika
zibi186

klubowicz
Posty: 1666
Rejestracja: 09 lis 2012, 3:19
Przebieg: 195000
Silnik: 1.4 T-jet + lpg
Rocznik: 2008
Lokalizacja: k / Pszczyny
Podziękował;: 286 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: zibi186 » 26 cze 2021, 9:50

Phenix pisze:
25 cze 2021, 22:36
Też kupiłem. Ale jakość tego kabla i Jacka nie powala przez co dźwięk był strasznie ztłumiony telefon LG g5. Do tego coraz więcej telefonów nie ma gniazda jack 3.5 . I myślę kupić jakiś adapter bluetooth lub wlutować jakiś układ podpięty pod aux dzięki czemu będzie bluetooth wbudowany. Mam telefon bez wejścia jack - samsung, fabryczny adapter usb c - jack jest do bani jakość dźwięku w skali 1-10 jest według mnie 5. Gra to jak by spod koca bez szczegółów i przestrzeni na akg k142. Gdzie telefon LG g5 jest dużo lepszym grajkiem niż samsung s10.
Myślę , że to nie za sprawą samego kabelka masz złą jakość dźwięku . Przyjrzał bym się urządzeniom , do których jest wpięty . Mi to bangla już długie lata i na jakość nie mogę narzekać , a słoń mi na ucho nie nadepnął 😅 Pozdrawiam 😊

Jufi

Nowy
Posty: 26
Rejestracja: 04 lip 2019, 8:50
Przebieg: 194000
Silnik: 1.6multijet
Rocznik: 2009
Podziękował;: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: Jufi » 26 cze 2021, 15:54

U mnie działa bez zarzutów

Phenix

klubowicz
Posty: 324
Rejestracja: 04 cze 2016, 8:30
Przebieg: 0
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Podziękował;: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 27 razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: Phenix » 27 cze 2021, 18:30

Urządzenie jest ok bo z słuchawkami gra czysto i głośno. A po tym kablu gra cicho mimo że ustawiam w tel. głos na maxa. Może to wina kiepskiej jakości kabla, kupiłem najtaniej jaki był i może tutaj jest problem... A wy macie lepszy jakości przewód i z tą mamy odmienne zdanie.

Awatar użytkownika
zibi186

klubowicz
Posty: 1666
Rejestracja: 09 lis 2012, 3:19
Przebieg: 195000
Silnik: 1.4 T-jet + lpg
Rocznik: 2008
Lokalizacja: k / Pszczyny
Podziękował;: 286 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: zibi186 » 27 cze 2021, 23:12

Phenix pisze:
27 cze 2021, 18:30
Urządzenie jest ok bo z słuchawkami gra czysto i głośno. A po tym kablu gra cicho mimo że ustawiam w tel. głos na maxa. Może to wina kiepskiej jakości kabla, kupiłem najtaniej jaki był i może tutaj jest problem... A wy macie lepszy jakości przewód i z tą mamy odmienne zdanie.
Na chłopski rozum - w kabelku nie ma się w zasadzie co zepsuć . Różnice w przekroju przewodu w tym wypadku nie dadzą chyba aż tak wyraźnych różnic w odsłuchu . Nadal utrzymuję , że to nie może być wina kabelka . Spróbuj może podziałać ustawieniami w radiu . Może na korektorze graficznym podciągnij pasmo ? Pozdrawiam 😊

ODPOWIEDZ