Nie rozbierając drzwi wyszukałem na allegro głośnik przedni z Linei 2007.
Moja Lina jest z 2009, ale myślę co to za różnica. Uradowany udałem się do liny na montaż.
Niestety okazało się, że głośnik po podłączeniu gra, ale bardzo cicho, dużo ciszej niż pozostałe

Po wymontowaniu starego okazało się, że są to inne głośniki.
Nie wiem jaki ten zakupiony miał nr fiatowski bo nie miał na magnesie nalepki, ale były na allegro takie same i też napis ,że z Linei.
Po wpisaniu numeru z mojego padniętego głośnika okazało się, że głośnik który mam aktualnie padnięty montowali w poniektórych Punciakach i Dukato.
Z tego wygląda, że w początkowych rocznikach montowali inne głośniki, a potem nastąpiła zmiana na inne, wydaje mi się, że lepsze ponieważ ten z 2007r, który kupiłem membranę miał dość sztywną, a mój padnięty ma dość duży skok membrany.
Zakupiony głośnik już odesłałem i jutro jadę po używkę z Dukato z tym samym numerem co mam w linie czyli 518302300, bo mam handlarza niedaleko.
Z tego wychodzi, że kupując nawet zwykły głośnik najlepiej odpalić Epera i sprawdzić numer części

Dołączam zdjęcie jak wyglądają owe głośniki. Mój to ten z prawej strony troszkę wgnieciony przy demontażu