Check Engine i brak mocy

Awatar użytkownika
zibi186
klubowicz
klubowicz
Posty: 1122
Rejestracja: 09 lis 2012, 3:19
Przebieg: 158000
Silnik: 1.4 T-jet + lpg
Rocznik: 2008
Lokalizacja: k / Pszczyny
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Check Engine i brak mocy

Post autor: zibi186 » 07 sty 2017, 19:01

Witam . Moim zdaniem jesli nie masz mozliwosci by samemu odczytać bledy komputera , to decyzja aby jechać na serwis wydaje się trafna. Tymbardziej że jak piszesz zadnych niepokojących objawów podczas jazdy nie zauważasz. Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
mikus
klubowicz
klubowicz
Posty: 163
Rejestracja: 29 maja 2010, 15:53
Przebieg: 46000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Jastrzebie Zdrój
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Check Engine i brak mocy

Post autor: mikus » 09 sty 2017, 11:19

Witam Panowie jestem już po serwisie , okazało się ze autko chodziło na 3 cyl. przyczyna była w świecy miała jakiś syfek na iskierce i niedomagała dlatego szły 3 a nie 4 cyl. jednak pan mechanik kazał obserwować autko jeśli się to powtórzy to trzeba będzie sprawdzić kable albo je wymienić razem ze świecami. Objawa było słychać jak auto pyrkotało i słabsze było.
Do cieknącej chłodnicy (odkryłem wyciek w niedziele ) to pan dał nowy zacisk i też kazał sprawdzać na zimnym czy cieknie .
Ps: błędy mi wyszły takie :

P0300: rozpoznanie brakujących zapłonów
P0302: brakujące zapłony cyl. 2
Pozdrawiam.
Autem sam dojechałem do Żor na serwis koszt naprawy około 200zł.

Awatar użytkownika
zibi186
klubowicz
klubowicz
Posty: 1122
Rejestracja: 09 lis 2012, 3:19
Przebieg: 158000
Silnik: 1.4 T-jet + lpg
Rocznik: 2008
Lokalizacja: k / Pszczyny
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Check Engine i brak mocy

Post autor: zibi186 » 09 sty 2017, 14:20

Kurcze , mając sprzęt do diagnostyki sam mógłbyś to opanować i dwie stówy minus koszt swiecy zostalyby w kieszeni . Ale cóż , liczy się sprawne autko i bezcenna mina zadowolonego wlasciciela ! Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Szulcik74
klubowicz
klubowicz
Posty: 347
Rejestracja: 16 paź 2011, 21:57
Przebieg: 81000
Silnik: 1.4 16V 120KM
Rocznik: 2010
Lokalizacja: ŁÓdź
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Check Engine i brak mocy

Post autor: Szulcik74 » 05 sie 2018, 11:27

No i mi jadąc nad właśnie nad morze 90 kilometrów od celu zapaliła się kontrolka check engine, silnik normalnie pracuje nie ma utraty mocy ale kontrolka się pali i co teraz? jakiś syfek się dostał czy coś poważniejszego?czy da się odczytać w aso jak podepną pod komp?

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6538
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 145000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Check Engine i brak mocy

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 05 sie 2018, 11:38

W ASO na pewno odczytają błąd. W każdym warsztacie który ma komp.

Awatar użytkownika
Szulcik74
klubowicz
klubowicz
Posty: 347
Rejestracja: 16 paź 2011, 21:57
Przebieg: 81000
Silnik: 1.4 16V 120KM
Rocznik: 2010
Lokalizacja: ŁÓdź
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Check Engine i brak mocy

Post autor: Szulcik74 » 08 sie 2018, 17:40

Byłem w serwisie z tym ,że nie w ASO i wyszło że turbina dostała za mało powietrza

ODPOWIEDZ
stoły drewniane

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości