Teraz jest 25 lut 2017, o 07:48


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: szyna can
PostNapisane: 7 sty 2017, o 08:58 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 gru 2009, o 07:34
Posty: 6070
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo : 217 razy
Otrzymał Piw: 208 razy
Bosch jest właścicielem Blaupunkta. Na moim jest naklejka Bosch Fiat D323 CD TE SB05. Te numery 199 lub 323 to Fiatowskie oznaczenia typów pojazdów, radia są tak nazwane żeby nie było pomyłek w magazynach.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   130000   Silnik:   T-Jet z gazem   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: szyna can
PostNapisane: 7 sty 2017, o 09:42 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 sty 2014, o 20:09
Posty: 705
Lokalizacja: Pszów
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 30 razy
A wygląda to tak :ink


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
FSO 1500, SKODA FAVORIT lpg BRC, FIAT SIENA lpg BRC, RENAULT CLIO II dCi, FIAT LINEA lpg TARTARINI


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   54500   Silnik:   1.4 8V + LPG   Rocznik:   2012    
 
 Tytuł: Re: szyna can
PostNapisane: 7 sty 2017, o 09:59 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): 11 gru 2016, o 08:13
Posty: 9
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 0 raz
U mnie było radio takie


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   118000   Silnik:   1.4 8V   Rocznik:   2010    
 
 Tytuł: Re: szyna can
PostNapisane: 7 sty 2017, o 19:00 
Offline
Prezes
Prezes
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 gru 2009, o 21:39
Posty: 3102
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo : 259 razy
Otrzymał Piw: 211 razy
25gaga60 napisał(a):
U mnie było radio takie

To radio LINEA

_________________


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   100000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: szyna can
PostNapisane: 8 sty 2017, o 16:59 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): 11 gru 2016, o 08:13
Posty: 9
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 0 raz
To ja wiem że to radio LINEA
I tu jest problem bo teraz mam radio BLAUPUNKT 199 MP3 MY SB05 bo muszę samemu włączać i
wyłączać
I dlatego prosiłem o pomoc


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   118000   Silnik:   1.4 8V   Rocznik:   2010    
 
 Tytuł: Re: szyna can
PostNapisane: 8 sty 2017, o 19:07 
Offline
Prezes
Prezes
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 gru 2009, o 21:39
Posty: 3102
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo : 259 razy
Otrzymał Piw: 211 razy
Wiem że odpowiedź jest głupia - ale czy oglądałeś w ustawieniach radia. Wiem ze tam było automatyczne off po 20 minutach. Ale czy jest auto ON nie pamiętam. To tez może być powód podłączenia sterowania tzn. Radio ma chyba prócz plusa zasilającego plus sterujący. Ten pierwszy pod aku drugi pod np. Stacyjkę

_________________


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   100000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: szyna can
PostNapisane: 8 sty 2017, o 22:23 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4934
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 243 razy
Otrzymał Piw: 330 razy
Prezes, czytaj co pisałem wcześniej :ink Sygnał o przekręceniu kluczyka (włączeniu stacyjki) jest w tych radiach przekazywany przez szynę CAN, radio nie ma osobnego podpięcia dodatkowego zasilania czyli tzw. "plusa po stacyjce" :oj

Wysłane z Galaxiaka

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   142000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: szyna can
PostNapisane: 8 sty 2017, o 22:38 
Offline
Prezes
Prezes
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 gru 2009, o 21:39
Posty: 3102
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo : 259 razy
Otrzymał Piw: 211 razy
mwas napisał(a):
Prezes, czytaj co pisałem wcześniej :ink Sygnał o przekręceniu kluczyka (włączeniu stacyjki) jest w tych radiach przekazywany przez szynę CAN, radio nie ma osobnego podpięcia dodatkowego zasilania czyli tzw. "plusa po stacyjce" :oj

Wysłane z Galaxiaka


Sorry Stary... zamarzł mi mózg... :lacha w robocie byłem 3 dni na noc z tego 2 po -30st C

_________________


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   100000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: szyna can
PostNapisane: 11 sty 2017, o 09:14 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 lis 2012, o 03:19
Posty: 260
Lokalizacja: k / Pszczyny
Postawił Piwo : 7 razy
Otrzymał Piw: 15 razy
Jak już chyba bylo wczesniej napisane , nasze radyjka sterowane są za pomocą szyny can . Czyli nie posiadają wyjscia + po stacyjce -ktore to złącze w innych radiach jest odpowiedzialne za włącz - wylącz radio z zaplonem . Dokonujac ingerencji w eprom Twój magik dal Ci możliwość korzystania z radia prawdopodobnie z pominieciem szyny can . Myślę , że mozna to sprawdzić odpinając zlącza can w kostce iso . Jesli tak jest , to raczej w tym radyjku nie odzyskasz sterowania po zaplonie bez ponownej ingerencji w eprom . Za darmo też chyba nikt Ci tego nie zrobi . Nie wiem czy na Twoim miejscu nie rozwazylbym ponownej wymiany radia , niekoniecznie fabrycznego . Takie radio, plus podciągnięcie do niego + po stacyjce wydaje się najprostszym rozwiązaniem jesli zależy Ci na tym sterowaniu po zaplonie , a cenowo wyjdzie pewnie podobnie co ponowna wymiana wsadu eprom z niepewnym skutkiem ( skoro radio mialo wczesniej podpiętą szynę can a wywalalo Ci cancheck , to coś z nim bylo już nie tak ) , jak sądzę. A na to radio znajdziesz pewnie chętnego, bo nie każdemu tak zależy, żeby radio samo się włączało i wyłączało. Moim zdaniem tak wygląda obecnie sytuacja u Ciebie , ale oczywiście mogę się mylić ! :) Życząc sukcesów pozdrawiam :)


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   120000   Silnik:   1.4 T.-jet + lpg   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: szyna can
PostNapisane: 11 sty 2017, o 10:07 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4934
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 243 razy
Otrzymał Piw: 330 razy
Trzeba jeszcze pamiętać, że jeśli radio w ogóle ruszy bez CANa, to stracimy takie funkcjonalności, jak sterowanie radiem z koła kierownicy i wyświetlanie informacji z radia na wyświetlaczu zegarów.

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   142000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: szyna can
PostNapisane: 11 sty 2017, o 10:36 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 lis 2012, o 03:19
Posty: 260
Lokalizacja: k / Pszczyny
Postawił Piwo : 7 razy
Otrzymał Piw: 15 razy
A sterowanie niefabrycznego radia z kierownicy bylo już opisane przez helletic'a choćby tu :
viewtopic.php?f=13&t=2827 :)


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   120000   Silnik:   1.4 T.-jet + lpg   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: szyna can
PostNapisane: 11 sty 2017, o 16:21 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): 11 gru 2016, o 08:13
Posty: 9
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 0 raz
Dziekuje za obszerną odpowiedź p.klubowicze radia jednak nie zmienię zostanę przy tym BLAUPUNKT
POZDRAWIAM


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   118000   Silnik:   1.4 8V   Rocznik:   2010    
 
 Tytuł: Re: szyna can
PostNapisane: 11 sty 2017, o 17:32 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 lis 2012, o 03:19
Posty: 260
Lokalizacja: k / Pszczyny
Postawił Piwo : 7 razy
Otrzymał Piw: 15 razy
Nikt też do zmiany radia nie namawia :) Pomimo okrojonej funkcjonalnosci radio przecież dziala . Domyslam się , że wymiany jego dokonaleś aby mieć obslugę mp3 . Szkoda , że nie zajrzaleś na forum zanim kupiłeś blaupunkta , mogłeś dowiedzieć się że są inne mozliwosci aby poszerzyć i to znacznie wybór źródła sygnalu , które naglaśniane są przez samochodowe audio i nie stracić pelnej ( jak mówisz ) funkcjonalnosci sprzętu . Pozdrawiam :)


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   120000   Silnik:   1.4 T.-jet + lpg   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: szyna can
PostNapisane: 12 sty 2017, o 09:52 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): 11 gru 2016, o 08:13
Posty: 9
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 0 raz
A może pomożesz jaki zestaw głośnomówiący podłączyć pod radio żeby słyszeć przez głośniki samochodowe
Pozdrawiam p.Klubowicz


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   118000   Silnik:   1.4 8V   Rocznik:   2010    
 
 Tytuł: Re: szyna can
PostNapisane: 12 sty 2017, o 10:12 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 lis 2012, o 03:19
Posty: 260
Lokalizacja: k / Pszczyny
Postawił Piwo : 7 razy
Otrzymał Piw: 15 razy
viewtopic.php?f=13&t=2586&hilit=Głośnomówiący&start=0
Tu masz info na ten temat :)


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   120000   Silnik:   1.4 T.-jet + lpg   Rocznik:   2008    
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]