[ M ] Podłączenie tempomatu

Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5749
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 170170
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: [ M ] Podłączenie tempomatu

Post autor: mwas » 01 lip 2018, 12:58

Nie :ink Plus nie ma tutaj nic do "gadania" :ink Nie szukaj również "węzła tempomatu", bo u nas w sumie to takiego nie ma :lacha Całą procedurę aktywacji kontrolki opisałem dość dokładnie w pierwszym poście z instrukcją :ink Żeby aktywować kontrolkę, musisz połączyć się nie z Fiatem Linea a np. z Fiatem Idea albo Bravo (też podobno powinno zadziałać) :ink I tam wykonujesz aktywację kontrolki a potem przeprowadzasz procedurę osiowania PROXI :ink
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
EGON
Posty: 168
Rejestracja: 05 gru 2015, 16:19
Przebieg: 73000
Silnik: 1.4 16V Turbo
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Łódź
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: [ M ] Podłączenie tempomatu

Post autor: EGON » 01 lip 2018, 13:38

O kurde to ciekawe przeoczyłem zmianę modelu a czytałem kilka razy. Kontrolka aktywowana poprzez Fiat Idea 1.4 16V
Lancia Kappa 2.0 20VT 220KM, Linea 1.4 T-Jet 2007

p2170296
klubowicz
klubowicz
Posty: 34
Rejestracja: 18 lip 2018, 14:38
Przebieg: 126000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Grudziądz
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: [ M ] Podłączenie tempomatu

Post autor: p2170296 » 29 lip 2018, 15:51

No i w mojej linijce, też zagościł tempomat:

Przewody przeciągnięte "znanym szlakiem", za pomocą rurki węglowej.
IMG_20180728_143734.jpg
IMG_20180728_143740.jpg
Przycięta manetka:
IMG_20180728_161503.jpg

Zamontowana manetka (przyklejona od środka na klej cyjanoakrylowy):
IMG_20180729_153819.jpg

Zastosowałem konektory od Punto 2. Niestety okazały się troszkę za grube i połamałem czerwoną blokadę pinów, więc musiałem założyć wszystko bez niej.

Koszt:
56zł manetka z przesyłką
15zł wtyczka z konektorami

Pozostało aktywować kontrolki, ale nie mam w tej chwili interfejsu.


PS Po długotrwałym odłączeniu aku kasuje się przebieg i dane z trip A i B.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ
stoły drewniane

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość