[ M ] Podłączenie tempomatu

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6545
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 145000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: [ M ] Podłączenie tempomatu

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 18 lut 2017, 21:34

Ja dzisiaj odpaliłem tempomat.
Gdyby kogoś interesowało, to konektor do zasilania z bodycompa jet taki: http://allegro.pl/konektor-pin-zenski-s ... 81228.html

A do kabiny przebiłem się przez przepust linki otwierającej maskę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Online
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5846
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 175555
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: [ M ] Podłączenie tempomatu

Post autor: mwas » 18 lut 2017, 21:47

Brawo Kuzyn :! :brawo
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
karol_zydek
klubowicz
klubowicz
Posty: 227
Rejestracja: 04 mar 2011, 18:17
Przebieg: 170000
Silnik: 1.4
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Dęblin, Radzionków
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: [ M ] Podłączenie tempomatu

Post autor: karol_zydek » 19 lut 2017, 16:39

Super! Z pewnością skorzystam z tego rozwiązania ;)
Ale to jest ten do zasilania tylko czy pasuje też pod maskę do sterowania?
Pzdro Karol

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6545
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 145000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: [ M ] Podłączenie tempomatu

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 19 lut 2017, 16:49

To jest tylko do zasilania z bodykompa w kabinie.

Awatar użytkownika
karol_zydek
klubowicz
klubowicz
Posty: 227
Rejestracja: 04 mar 2011, 18:17
Przebieg: 170000
Silnik: 1.4
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Dęblin, Radzionków
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: [ M ] Podłączenie tempomatu

Post autor: karol_zydek » 19 lut 2017, 17:40

Dzięki ;)
Pzdro Karol

Online
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5846
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 175555
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: [ M ] Podłączenie tempomatu

Post autor: mwas » 19 lut 2017, 19:52

Pod maską są dużo mniejsze i nie udało się jeszcze namierzyć nigdzie samych konektorków dostępnych "luzem" :oj
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
karol_zydek
klubowicz
klubowicz
Posty: 227
Rejestracja: 04 mar 2011, 18:17
Przebieg: 170000
Silnik: 1.4
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Dęblin, Radzionków
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: [ M ] Podłączenie tempomatu

Post autor: karol_zydek » 19 lut 2017, 20:17

A jak kupię to:http://allegro.pl/wtyczka-kostka-komput ... 80542.html
To będzie dobry dawca?
Pzdro Karol

Online
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5846
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 175555
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: [ M ] Podłączenie tempomatu

Post autor: mwas » 19 lut 2017, 20:25

Nie mam pewności, ciężko powiedzieć... konektory powinny pasować, z naciskiem na "powinny", ale na bank ta będzie dobra -> http://allegro.pl/kostka-zlacze-wtyczka ... ule_id=201
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
karol_zydek
klubowicz
klubowicz
Posty: 227
Rejestracja: 04 mar 2011, 18:17
Przebieg: 170000
Silnik: 1.4
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Dęblin, Radzionków
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: [ M ] Podłączenie tempomatu

Post autor: karol_zydek » 19 lut 2017, 22:32

Dzięki. Jak do jutra nikt się nie zgłosi że chce odsprzedać to ja będę odsprzedawał z fiata 500 :D

-- 20 lut 2017, o 14:48 --

A może ktoś jeszcze prócz Pana Tygrysa ma konektory do kompa na dil??

-- 22 lut 2017, o 14:52 --

Witam. Jeśli ktoś jest w potrzebie to jestem w posiadaniu tych konektorków ;)

-- 24 lut 2017, o 14:44 --

Dla pierwszych 2 osób będzie jeszcze po konektorze do zasilania ;)

-- 25 lut 2017, o 19:09 --

Gotowe! Wszystko działa. Dzięki za pomoc! Teraz tylko aktywować kontrolkę ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pzdro Karol

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6545
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 145000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: [ M ] Podłączenie tempomatu

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 13 mar 2017, 13:39

Piwo za kalendarz :)

Awatar użytkownika
karol_zydek
klubowicz
klubowicz
Posty: 227
Rejestracja: 04 mar 2011, 18:17
Przebieg: 170000
Silnik: 1.4
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Dęblin, Radzionków
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: [ M ] Podłączenie tempomatu

Post autor: karol_zydek » 13 mar 2017, 15:16

Dzięki. Chętnie dziś się nawodnię ;)
Pzdro Karol

Awatar użytkownika
adamson
klubowicz
klubowicz
Posty: 2150
Rejestracja: 11 gru 2009, 19:46
Przebieg: 99500
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: SW / Świętochłowice / O.S.
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: [ M ] Podłączenie tempomatu

Post autor: adamson » 13 mar 2017, 15:36

No i dałeś radę :banan
Kalendarz niezły :)
Ostatnio zmieniony 13 mar 2017, 17:49 przez adamson, łącznie zmieniany 1 raz.
FIAT LINEA 1.4 8V *DYNAMIC* GRAFIT UNDERGROUND '2009 ->LIMITED EDITION->

Awatar użytkownika
karol_zydek
klubowicz
klubowicz
Posty: 227
Rejestracja: 04 mar 2011, 18:17
Przebieg: 170000
Silnik: 1.4
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Dęblin, Radzionków
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: [ M ] Podłączenie tempomatu

Post autor: karol_zydek » 13 mar 2017, 17:13

No dałem, dałem. Teraz tylko kontrolkę zrobić. Dzięki miałem nadzieję że się Wam spodoba ;)
Pzdro Karol

Awatar użytkownika
leszek1234
klubowicz
klubowicz
Posty: 1657
Rejestracja: 25 lis 2012, 19:32
Przebieg: 130000
Silnik: 1.4 16V Turbo + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: blisko Rybnika
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: [ M ] Podłączenie tempomatu

Post autor: leszek1234 » 13 mar 2017, 18:56

Aaa , to kalendarz jest. A ja myślałem, że to pomocniczka hehe i chciałem jechać pomóc z kontrolką;)

Awatar użytkownika
adamson
klubowicz
klubowicz
Posty: 2150
Rejestracja: 11 gru 2009, 19:46
Przebieg: 99500
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: SW / Świętochłowice / O.S.
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: [ M ] Podłączenie tempomatu

Post autor: adamson » 13 mar 2017, 19:42

leszek1234 pisze:Aaa , to kalendarz jest. A ja myślałem, że to pomocniczka hehe i chciałem jechać pomóc z kontrolką;)
Obawiam się, że sama kontrolka nie wystarczy :) , potrzebny laptop z FES-em do aktywacji lampki tempomatu na desce rozdzielczej.
U mnie robił to Sławek Prezes, ale niestety "pozbył się" sprzętu do diagnostyki :smutny .
FIAT LINEA 1.4 8V *DYNAMIC* GRAFIT UNDERGROUND '2009 ->LIMITED EDITION->

ODPOWIEDZ