Teraz jest 29 kwi 2017, o 23:21


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Awaria ABS
PostNapisane: 17 mar 2010, o 19:49 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): 15 gru 2009, o 14:24
Posty: 10
Lokalizacja: Warszawa
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 0 raz
Po krótkiej zabawie z funkcją Szukaj na forum z przykrością doszedłem do wniosku, że jestem pierwszy, który ujrzał na wyświetlaczu komunikat "ABS nie do dyspozycji" :( Oczywiście komunikatowi towarzyszy paląca się na stałe żółta kontrolka od ABSu.
Komunikat pojawia się w parę sekund po przekręceniu kluczyka i powraca zaraz po uruchomieniu silnika.

Czy ktoś z Was zmagał się już z podobnym problemem? Chętnie posiadłbym jakieś dodatkowe informacje, zanim wybiorę się do serwisu, szczególnie że moje autko jest już po gwarancji :|


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   0   Rocznik:   0    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 mar 2010, o 20:10 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sty 2010, o 22:26
Posty: 6001
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo : 201 razy
Otrzymał Piw: 189 razy
Myślę że cokolwiek ktokolwiek Ci odpisze to będzie wróżenie z fusów.
W serwisie EXAMINER prawdę Ci powie.
Trzeba mieć tylko nadzieję że to jakaś pierdółka.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   129000   Silnik:   1.4 V8 + LPG   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 mar 2010, o 20:17 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 10:11
Posty: 1980
Lokalizacja: Knurów
Postawił Piwo : 1 raz
Otrzymał Piw: 4 razy
W pierwszej kolejności, zanim pojechałbym do serwisu, sprawdziłbym bezpiecznik od ABS-u.

_________________
Linea 1.4 T-Jet Red Flamenco Dynamic


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   67000   Silnik:   1.4 T-Jet   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 mar 2010, o 20:42 
Offline
Forum to jego świat
Forum to jego świat
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 13:07
Posty: 3358
Lokalizacja: Cieszyn
Postawił Piwo : 183 razy
Otrzymał Piw: 119 razy
Mi się wydaje że może być uszkodzony czujnik ABS-u przy którymś kole

_________________
Obrazek Anonymous Pozdrowienia dla Ciebie !


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   73000   Silnik:   1.4 T-Jet + LPG   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 mar 2010, o 20:45 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 4 gru 2009, o 21:04
Posty: 3348
Lokalizacja: Markotów Duży
Postawił Piwo : 139 razy
Otrzymał Piw: 109 razy
_wa_jeśli jeszcze Axien tego nie miał, jesteś pionierem i Ty tu użądzasz zlosnik
Ja obstawiam że gdzieś nie ma styku.

_________________
LINEA 1.4 8V DYNAMIC


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   92000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2010, o 07:51 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 16:03
Posty: 442
Lokalizacja: Łódź
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 13 razy
Nie miałem... ostatnio zresztą jakoś tak "spokojnie jest z moim autem"... witamy zatem prekursora jezyk

_________________
Linea 1.4 8v & LPG r.2007 wersja Dynamic 85 KKm (Syn)
Linea 1.4 Turbo r.2009 wersja Dynamc 56 KKm (To ja)


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   85555   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2010, o 08:45 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 sty 2010, o 14:53
Posty: 80
Lokalizacja: Warszawa
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 0 raz
U mnie narazie brak takie usterki ale bezpiecznik można sparawdzić być może jest przyczyną

[ Dodano: 2010-03-18, 07:47 ]
a gdzie serwisujesz linke?

_________________
1.3 Multijet EMOTION


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   0   Rocznik:   0    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2010, o 09:01 
Offline
klubowicze
klubowicze

Dołączył(a): 16 sty 2010, o 22:46
Posty: 1611
Lokalizacja: Kraków / Bydgoszcz
Postawił Piwo : 2 razy
Otrzymał Piw: 5 razy
aixen napisał(a):
Nie miałem... ostatnio zresztą jakoś tak "spokojnie jest z moim autem"... witamy zatem prekursora jezyk


Choroby wieku dziecięcego w końcu kiedyś się kończą...


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   90000   Silnik:   1,4 T-Jet 120KM +LPG   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2010, o 09:30 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 10:18
Posty: 5971
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo : 45 razy
Otrzymał Piw: 144 razy
ale ABS ci działa?


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   181000   Silnik:   1.4 T-Jet + LPG   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2010, o 14:08 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): 15 gru 2009, o 14:24
Posty: 10
Lokalizacja: Warszawa
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 0 raz
Mario napisał(a):
U mnie narazie brak takie usterki ale bezpiecznik można sparawdzić być może jest przyczyną


Rzeczywiście - o tym zapomniałem - ale wątpię, żeby to było tylko to - nie mam aż takiego szczęścia ;)

Cytuj:
[ Dodano: 2010-03-18, 07:47 ]
a gdzie serwisujesz linke?


Jeździłem kiedyś na Toruńską, ale jak popatrzyłem sobie jak próbują zdiagnozować, dlaczego nie działa mi wentylator kabinowy (naprawa gwarancyjna), to po czwartej wizycie stwierdziłem, że więcej się tam nie pokażę (elektryk oglądał schemat elektryczny samochodu z każdej możliwej strony). Na szczęście ta czwarta wizyta zakończyła się sukcesem i problem został rozwiązany.
Mam sprawdzonego fachmana od Fiatów, który naprawiał mi już kilka razy Punto II i na razie wszystko ok, tak więc z ABSem wybiorę się też do niego. Mam nadzieję, że będzie miał do tego odpowiedni osprzęt. Będzie to dla Linki premierowa wizyta w tym miejscu, więc dam znać jakie są moje wrażenia i jaki zapadł wyrok. Na razie jednak nie bardzo mam czas tam się wybrać....


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   0   Rocznik:   0    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2010, o 18:20 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 10:11
Posty: 1980
Lokalizacja: Knurów
Postawił Piwo : 1 raz
Otrzymał Piw: 4 razy
odnośnie serwisów jest odpowiedni dział, tutaj piszemy na temat ... każdy post nie na temat będzie usuwany bez ostrzeżenia...

_________________
Linea 1.4 T-Jet Red Flamenco Dynamic


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   67000   Silnik:   1.4 T-Jet   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 mar 2010, o 08:24 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): 15 gru 2009, o 14:24
Posty: 10
Lokalizacja: Warszawa
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 0 raz
jay_21 napisał(a):
odnośnie serwisów jest odpowiedni dział, tutaj piszemy na temat ... każdy post nie na temat będzie usuwany bez ostrzeżenia...


Ale po co te negatywne emocje - post jest przecież na temat, tylko z małą dygresją. Wyluzuj jezyk


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   0   Rocznik:   0    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 mar 2010, o 10:39 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 10:11
Posty: 1980
Lokalizacja: Knurów
Postawił Piwo : 1 raz
Otrzymał Piw: 4 razy
_wa_ napisał(a):
jay_21 napisał(a):
odnośnie serwisów jest odpowiedni dział, tutaj piszemy na temat ... każdy post nie na temat będzie usuwany bez ostrzeżenia...


Ale po co te negatywne emocje - post jest przecież na temat, tylko z małą dygresją. Wyluzuj jezyk


Jak ma być porządek to trzymamy się tematy, inaczej zrobi się śmietnik. Odpowiadajmy na temat, a wiadomościami z serwisu podzielmy się w odpowiednim dziale...

_________________
Linea 1.4 T-Jet Red Flamenco Dynamic


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   67000   Silnik:   1.4 T-Jet   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2010, o 12:12 
Offline
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lut 2010, o 13:38
Posty: 27
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 0 raz
ja miałem problem z ABS wizyta w ASO przerwana instalacja pan stwierdził ze gdzies zahaczyłem o lód lub snieg (zaspa)....heeeee niech bedzie i tak zrobili.....


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   47535   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 kwi 2010, o 19:48 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): 30 mar 2010, o 15:42
Posty: 12
Lokalizacja: Pisary
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 0 raz
Witajcie - mam podobny problem z ABS tyle ze u mnie od jakiegoś czasu przy minimalnej proekości się włącza. W ASO nie wiedzą co jest powodem. Ktoś z Was może miał coś podobnego to prosze o odpowiedź. Coraz mniej mi sie ten samochód podoba.


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   45000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2008    
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]