Hamulec ręczny

Awatar użytkownika
viper1986
klubowicze
klubowicze
Posty: 261
Rejestracja: 06 sie 2013, 23:15
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 16V Turbo + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Poznań
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Hamulec ręczny

Post autor: viper1986 » 11 kwie 2014, 17:15

Dojechałem do domu i chciałem zaciągnąć ręczny. Coś strzeliło i ręczny poszedł całkiem do góry i zrobił się luźny. Nie ma w ogóle oporu podczas zaciągania. Po zdjęciu osłony ręcznego w celu szybkiej diagnozy to widok jak na zdjęciu. Czy to zerwana linka? Jeśli tak to czy wymieniać obie czy tylko jedna? Nie podam więcej szczegółów póki co bo nie mam jak podnieść auta na lewarku bo stoi na "grząskim" terenie :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6122
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Hamulec ręczny

Post autor: Tomek » 11 kwie 2014, 17:46

Może się ta linka tylko wypięła :pomysli
Bez podniesienia i zdjęcia koła nie stwierdzisz niestety.

Awatar użytkownika
smak56
klubowicze
klubowicze
Posty: 3806
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 206000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Hamulec ręczny

Post autor: smak56 » 11 kwie 2014, 18:18

To tylko takie dobre życzenie Tomka. Oby tak było, ale myślę jednak, że linka się urwała. Nie jest to takie tanie, więc należy obejrzeć dokładnie drugą i podjąć jedynie słuszną decyzję :?
smak56
****
Obrazek

Awatar użytkownika
daro70
klubowicze
klubowicze
Posty: 925
Rejestracja: 14 sie 2010, 14:17
Przebieg: 72000
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Wawa
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Odp: Hamulec ręczny

Post autor: daro70 » 11 kwie 2014, 18:33

Ja bym wymieniał już obydwie i przeprowadził regulację od razu na dwa koła...

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
Obrazek

Awatar użytkownika
buhert
klubowicze
klubowicze
Posty: 781
Rejestracja: 20 gru 2009, 23:13
Przebieg: 62500
Silnik: 1.4 T-JET
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Polska
Otrzymał Piw: razy

Re: Hamulec ręczny

Post autor: buhert » 11 kwie 2014, 18:55

smak56 pisze:Nie jest to takie tanie, więc należy obejrzeć dokładnie drugą i podjąć jedynie słuszną decyzję :?
Komplet zamienników niecałe 100zł :ink mam takie u Siebie zamontowane i dają radę - jak coś to PW
T-JET - Biorę lewy pas :)

Jeśli potrzebujesz części
do swojego samochodu napisz PW
szeroki asortyment markowych zamienników
do większości marek w niskich cenach! :)

Obrazek

Awatar użytkownika
viper1986
klubowicze
klubowicze
Posty: 261
Rejestracja: 06 sie 2013, 23:15
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 16V Turbo + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Poznań
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Hamulec ręczny

Post autor: viper1986 » 11 kwie 2014, 19:01

buhert pisze:
smak56 pisze:Nie jest to takie tanie, więc należy obejrzeć dokładnie drugą i podjąć jedynie słuszną decyzję :?
Komplet zamienników niecałe 100zł :ink mam takie u Siebie zamontowane i dają radę - jak coś to PW
Jedna z lepszych wiadomości dzisiejszego dnia ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6162
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 138000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Hamulec ręczny

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 11 kwie 2014, 19:38

Wymiana to paskudna robota.

Awatar użytkownika
Rafcio
Forum to jego świat
Forum to jego świat
Posty: 3408
Rejestracja: 08 gru 2009, 12:07
Przebieg: 79000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Cieszyn
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Hamulec ręczny

Post autor: Rafcio » 11 kwie 2014, 20:04

Ja też już miałem wymieniane. Jak będziesz wymieniał to oby dwie. Cena nie jest porażająca a znowu parę lat wytrzymie
Obrazek TOPIC_VIEWER Pozdrowienia dla Ciebie !

Awatar użytkownika
helletic
Forum to jego świat
Forum to jego świat
Posty: 2223
Rejestracja: 10 mar 2012, 0:21
Przebieg: 172500
Silnik: 1.4 8V + LPG
Rocznik: 2007
Lokalizacja: POZ
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Hamulec ręczny

Post autor: helletic » 12 kwie 2014, 1:39

Ło cie Florek :zdiwiony...a ja co zimę "testuję" ręczny na parkingu pod M1 i nic się nie dzieje :zlośnik! A tej zimy jeszcze podciągnąłem linki, że ręczny mam na 3 ząbki :)

Awatar użytkownika
smak56
klubowicze
klubowicze
Posty: 3806
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 206000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Hamulec ręczny

Post autor: smak56 » 12 kwie 2014, 11:23

buhert pisze: Komplet zamienników niecałe 100zł :ink mam takie u Siebie zamontowane i dają radę - jak coś to PW
No to faktycznie dobra cena. W Intercarsie: ATE 80 zł szt. i Adriauto 120 zł szt.
smak56
****
Obrazek

emmer
Administrator
Administrator
Posty: 5987
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 181000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Hamulec ręczny

Post autor: emmer » 14 kwie 2014, 10:55

jak napisał przedmówca za 80 zł można juz kupić. ja tez jestem po wymianie. kupić, zrobić obie i na lata spokój :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Fish
klubowicze
klubowicze
Posty: 491
Rejestracja: 12 lut 2010, 18:31
Przebieg: 145000
Silnik: 1.4 16V T-Jet (LPG)
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Hamulec ręczny

Post autor: Fish » 28 wrz 2014, 15:46

Ta linka jest w jednej czesci od samej dzwigni do kola? Na przegladzie wyszlo mi ze nie mam lewego wcale i mysle co tu robic. Kuzyn pisze, ze paskudna robota wymiana wiec juz mnie odstraszyl :)
<<FISH>>

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6162
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 138000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Hamulec ręczny

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 28 wrz 2014, 17:26

Fish pisze:Ta linka jest w jednej czesci od samej dzwigni do kola? Na przegladzie wyszlo mi ze nie mam lewego wcale i mysle co tu robic. Kuzyn pisze, ze paskudna robota wymiana wiec juz mnie odstraszyl :)
Tak, od kabiny aż do koła.

Awatar użytkownika
Fish
klubowicze
klubowicze
Posty: 491
Rejestracja: 12 lut 2010, 18:31
Przebieg: 145000
Silnik: 1.4 16V T-Jet (LPG)
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Hamulec ręczny

Post autor: Fish » 28 wrz 2014, 18:56

Ale co wpycha sie w pancerzyk i idzie czy jakies cuda?
<<FISH>>

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6162
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 138000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Hamulec ręczny

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 28 wrz 2014, 19:08

Jest w pancerzu jako jedna część.

ODPOWIEDZ
stoły drewniane

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość