Przewód klimatyzacji

Awatar użytkownika
Staszek
klubowicz
klubowicz
Posty: 54
Rejestracja: 28 sie 2013, 11:57
Przebieg: 42000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2012
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Przewód klimatyzacji

Post autor: Staszek » 13 cze 2018, 15:21

Proszę o pomoc w identyfikacji przewodu sztywnego wysokiego ciśnienia klimatyzacji - prościej: jak go nazwać by wyszukać część w necie w używanym świecie. Może ktoś wie czy w punto jest taki sam etc. Ja mam 1,4 V8 :lacha klimatyzacja fabryczna manualna.
A może ktoś ma patent na chałupnicze uszczelnienie przewodu?

skory85
klubowicz
klubowicz
Posty: 720
Rejestracja: 16 paź 2016, 23:50
Przebieg: 148841
Silnik: 1.4 V8+lpg
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Sławków
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Przewód klimatyzacji

Post autor: skory85 » 13 cze 2018, 19:24

Tak jak wpisales w temacie. Malo tego na alledrogo i olx. Od punta nie pasuje, jest za krotki...
Fiat 125p, Polonez Atu, Fiat Palio, Fiat Cinquecento, Fiat Punto II no i Linijka

Morfus
Posty: 71
Rejestracja: 29 lis 2016, 19:01
Przebieg: 62000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2010
Lokalizacja: Gliwice
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Przewód klimatyzacji

Post autor: Morfus » 30 cze 2018, 12:57

Jak miałem Stilo to uszkodzeniu uległ przewód od skraplacza do zaworu rozprężnego, nowy kosztował majątek a na szrocie to albo trafisz albo nie. Załatwiłem to tak że wykręciłem zawór rozprężny przy parowniku oraz króciec przy skraplaczu zostawiłem po 5 cm rurki z każdej strony a w środek zakułem wąż elastyczny do klimatyzacji - całość wyszła około 80 zł a montaż tego to miodzio.
https://coolmarket.pl/pl/p/Waz-gumowy-g ... ach.-/1407

Awatar użytkownika
Staszek
klubowicz
klubowicz
Posty: 54
Rejestracja: 28 sie 2013, 11:57
Przebieg: 42000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2012
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Przewód klimatyzacji

Post autor: Staszek » 26 sie 2018, 13:15

skory85 pisze:
13 cze 2018, 19:24
Tak jak wpisales w temacie. Malo tego na alledrogo i olx. Od punta nie pasuje, jest za krotki...
Dzięki za odpowiedź :pivo i przepraszam, że tak późno. Myślałem, że coś źle szukam. Po 2 miesiącach dopiero dostałem, bo jedyny, który był na aukcji wyglądał gorzej jak mój a zobaczyć można było po kupieniu.
Morfus pisze:
30 cze 2018, 12:57
Jak miałem Stilo to uszkodzeniu uległ przewód ...
Nowy 1340,40gr (najbardziej rozbawiło mnie to 40gr :zły ) i niedostępny w handlu, próbowałem lutować stary, wytoczyłem nawet tulejkę łączącą ale specyfiki do lutowania działają tylko na reklamach z yt. Spawać się nie dało bo za blisko gumowej części a nowe zakuwanie tyle w pln co używany przewód.

Najlepsze to to, że zdążyłem, byliśmy z dziećmi na wakacjach, podziałało 2+2h i do następnego lata będzie w bezczynności korodował bananevil

ODPOWIEDZ
stoły drewniane

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości