Poduszka (airbag) pasażera

Awatar użytkownika
cichy
klubowicz
klubowicz
Posty: 3700
Rejestracja: 12 sie 2010, 23:49
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Poduszka (airbag) pasażera

Post autor: cichy » 22 maja 2012, 22:24

Dzisiaj rano jak odtworzyłem schowek by wyjąc sobie płytę CD to wyjąłem nie płytę a poduszkę airbag :zdiwiony nie wiem jakim cudem ale moja poduszka znalazła się w schowku :devil Zajechałem do ASO to powiem wam że bardzo to zdziwiło pracowników nawet jeden z pracowników próbował ją włożyć z powrotem ale nie udało się i niestety bez demontażu deski nie da się jej włożyć z powrotem. Nie wiem co o tym sobie myśleć, czuję wściekłość. Nie dość że mam nieszczelność w półośce i wydatek mi się szykuje to jeszcze to.





[/URL]Obrazek[/img]

Obrazek[/img]

Obrazek[/img][img]
Ostatnio zmieniony 22 maja 2012, 23:41 przez cichy, łącznie zmieniany 4 razy.
Sympatyk forum :-)

pawel-a2
klubowicz
klubowicz
Posty: 81
Rejestracja: 26 sty 2012, 21:41
Przebieg: 41000
Silnik: 1,4 t-jet
Rocznik: 2010
Lokalizacja: Łaskarzew
Postawił Piwo;: razy

Post autor: pawel-a2 » 22 maja 2012, 22:48

Aż trudno w to uwierzyć. Twoje autko masz od nowości?
Pozdrawiam
Paweł

Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5851
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 175555
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: mwas » 22 maja 2012, 22:59

pawe1_c, jakim cudem to się mogło stać ?? :zdiwiony Aż strach pomyśleć co by było, jakby wystrzeliła ! :zmieszany
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
cichy
klubowicz
klubowicz
Posty: 3700
Rejestracja: 12 sie 2010, 23:49
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: cichy » 22 maja 2012, 23:17

pawel-a2 pisze:Twoje autko masz od nowości?
Od nowości, 4 lata z hakiem już nią jeżdżę.
mwas pisze:jakim cudem to się mogło stać ??
nie mam pojęcia a w ASO to się po głowie drapali jak to zobaczyli.
Sympatyk forum :-)

CrazyKetchup
klubowicz
klubowicz
Posty: 629
Rejestracja: 24 mar 2012, 22:12
Przebieg: 0
Silnik: kijanka :)
Rocznik: 2018
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: CrazyKetchup » 22 maja 2012, 23:24

W schowku miałeś półkę na dokumenty ?

ps. Co wchodzę na forum i czytam nowy wątek - tym bardziej zastanawiam się co ja zrobiłem kupując Linea :pomysli

Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Posty: 4422
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 221555
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: smak56 » 23 maja 2012, 0:01

Aż nieprawdopodobne! :zdiwiony Ja bym wyłączył tę poduchę do czasu naprawy!
Ostatnio zmieniony 23 maja 2012, 0:05 przez smak56, łącznie zmieniany 1 raz.
smak56
****
Obrazek

Awatar użytkownika
BINDING
klubowicz
klubowicz
Posty: 247
Rejestracja: 28 mar 2010, 15:56
Przebieg: 100000
Silnik: 1,4 T-Jet
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Gliwice
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: BINDING » 23 maja 2012, 0:04

I straszno i śmieszno.

Tzn. że poduszka pasażera w razie kolizji służy do otwierania schowka :pomysli

Awatar użytkownika
mireks
klubowicz
klubowicz
Posty: 959
Rejestracja: 15 lut 2010, 10:04
Przebieg: 65000
Silnik: 2.0 Multijet
Rocznik: 2012
Lokalizacja: Warszawa
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Poduszka (airbag) pasażera

Post autor: mireks » 23 maja 2012, 0:19

pawe1_c pisze:Dzisiaj rano jak odtworzyłem schowek by wyjąc sobie płytę CD to wyjąłem nie płytę a poduszkę airbag :zdiwiony nie wiem jakim cudem ale moja poduszka znalazła się w schowku :devil
Gdybyś nie zrobił fotek to nie dałbym wiary. To nawet nie nadaje się do komentowania :zdiwiony

Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Posty: 4422
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 221555
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: smak56 » 23 maja 2012, 0:36

Nigdy nie miałem gwarancji, więc nie znam się na procedurach z tym związanych. Zastanawiam się jednak, czy takiej awarii Fiat nie naprawiłby w ramach np. gestu handlowego? Zadzwonić do FAP, przedstawić sprawę? Tym bardziej, że pawe1_c ma ją od nowości?. :pomysli
smak56
****
Obrazek

Awatar użytkownika
helletic
klubowicz
klubowicz
Posty: 2431
Rejestracja: 10 mar 2012, 0:21
Przebieg: 203000
Silnik: 1.4 8V + LPG
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Szamotuły
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: helletic » 23 maja 2012, 2:47

na dobrą sprawę, to zagraża i to bardzo bezpieczeństwu osób podróżujących tym autem. FAP na kolanach powinien tą usterką Tobie naprawić! Ta sytuacja nadaje się tylko do telewizji...szok i niedowierzanie!

Awatar użytkownika
krakus02
Posty: 1730
Rejestracja: 10 mar 2010, 20:32
Przebieg: 0
Silnik: 1.4 16V TJet
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Kraków / Łódź / Lubliniec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: krakus02 » 23 maja 2012, 7:25

według mnie koledzy dobrze radzą, zadzwoń do FAP-u, albo najpierw napisz maila załączając zdjęcia, a potem zadzwoń!
„Śmiej się, śmiej, ale mój model to ferrari wśród Fiatów, oczywiście kiedy ja prowadzę" :ryczy

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6547
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 145000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 23 maja 2012, 7:47

Made in Turkey :-<<

Awatar użytkownika
kazgas
klubowicz
klubowicz
Posty: 714
Rejestracja: 22 sty 2010, 12:23
Przebieg: 85000
Silnik: 1,4 8V
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Czarna
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: kazgas » 23 maja 2012, 7:54

Zastanawia mnie dlaczego komputer nie pokazywał awarii.
Kazek

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6547
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 145000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 23 maja 2012, 8:10

kazgas pisze:Zastanawia mnie dlaczego komputer nie pokazywał awarii.
Bo wtyczka się nie wypięła.

Awatar użytkownika
cichy
klubowicz
klubowicz
Posty: 3700
Rejestracja: 12 sie 2010, 23:49
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: cichy » 23 maja 2012, 8:16

smak56 pisze:Ja bym wyłączył tę poduchę do czasu naprawy!
Zadzwonić do FAP, przedstawić sprawę?
Poduchę od razu wyłączyłem .Miałem na uwadze zadzwonić do FAPu tylko wczoraj za późno do domu wróciłem.
kazgas pisze:Zastanawia mnie dlaczego komputer nie pokazywał awarii.
Bo wtyczka się nie wypięła.
dokładnie tak jak Cowal mówi
Sympatyk forum :-)

ODPOWIEDZ