Fiat eLearn

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6545
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 145000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 12 cze 2012, 18:32

250 ojro, do wszystkich fiatów.
https://www.technicalinformation.fiat.c ... m-web/web/" onclick="window.open(this.href);return false;

darcyn
klubowicz
klubowicz
Posty: 610
Rejestracja: 13 kwie 2011, 18:07
Lokalizacja: Los Angeles
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: darcyn » 12 cze 2012, 19:04

u mnie za poł owę

Awatar użytkownika
darkkam
klubowicz
klubowicz
Posty: 439
Rejestracja: 15 gru 2013, 21:30
Przebieg: 86000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Wrocław
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Fiat eLearn

Post autor: darkkam » 04 sty 2015, 15:09

Dziś dostałem eLearna w języku angielskim i włoskim (czytałem ze na forum jest włosko- turecka wersja). Po rozpakowaniu waży ok. 220MB, po wgraniu (w odinstaluj lub zmień program) widnieje jako eLearn CDROM 1.0, dostępne w nim wersje silników: 1.4 8V, 1.4 16V TJET i 1.3 MULTIJET. POBIERZ. Może się przyda :pomysli
Fiat 126p ('76) > Fiat 126p ELX ('97) > Fiat Siena 1.6 HL ('98) > Fiat Linea 1.4 ('09) > ???

krupniok
Posty: 103
Rejestracja: 26 cze 2017, 23:35
Przebieg: 0
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Fiat eLearn

Post autor: krupniok » 05 paź 2017, 12:34

Jak uruchomić program?

Online
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5846
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 175555
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Fiat eLearn

Post autor: mwas » 05 paź 2017, 14:03

Pobierasz obraz płyty, montujesz go w systemie w jakimś wirtualnym napędzie. Po zamontowaniu odpalasz SETUP z zamontowanej płyty i przeprowadzasz instalację klikając "Dalej". Po instalacji klikasz na ikonkę eLearn na pulpicie. Uruchomi się program, z lewej strony, z rozwijanych menu, wybierasz wersję silnikową oraz język (niestety polski nie działa, więc proponuję "English") i klikasz na wizerunek auta na środku ekranu. Dalej, po lewej są już opcje do wyboru, i... w sumie tyle :luzak
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
leszek1234
klubowicz
klubowicz
Posty: 1657
Rejestracja: 25 lis 2012, 19:32
Przebieg: 130000
Silnik: 1.4 16V Turbo + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: blisko Rybnika
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Fiat eLearn

Post autor: leszek1234 » 05 paź 2017, 23:55

mwas pisze:
20 lis 2011, 15:01
Załadowałem na naszego FTPka, więc jeśli jest ktoś chętny, to można sobie pobrać,
niekumaty jestem;) - mógłbym prosić o wyjaśnienie - jak , skąd?

Online
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5846
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 175555
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Fiat eLearn

Post autor: mwas » 06 paź 2017, 8:32

Wygrzebałeś starego posta (swoją drogą muszę go zaktualizować). To było, jak mogliśmy korzystać z serwera FTP udostępnionego nam dzięki uprzejmości kolegi Q, który niestety od dłuższego czasu już nie zagląda do nas na forum a na wiadomość PW wysłaną kilka lat temu do tej pory nie odpowiedział (chyba nawet jej nie odczytał). Dlatego, aktualnym źródłem ściągnięcia eLearn'a jest Dropbox, link podany przez darkkam kilka postów wyżej :ink
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
leszek1234
klubowicz
klubowicz
Posty: 1657
Rejestracja: 25 lis 2012, 19:32
Przebieg: 130000
Silnik: 1.4 16V Turbo + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: blisko Rybnika
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Fiat eLearn

Post autor: leszek1234 » 06 paź 2017, 8:57

Chyba mnie zaćmiło;)

krupniok
Posty: 103
Rejestracja: 26 cze 2017, 23:35
Przebieg: 0
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Fiat eLearn

Post autor: krupniok » 06 paź 2017, 16:49

mwas pisze:
05 paź 2017, 14:03
Pobierasz obraz płyty, montujesz go w systemie w jakimś wirtualnym napędzie. Po zamontowaniu odpalasz SETUP z zamontowanej płyty i przeprowadzasz instalację klikając "Dalej". Po instalacji klikasz na ikonkę eLearn na pulpicie. Uruchomi się program, z lewej strony, z rozwijanych menu, wybierasz wersję silnikową oraz język (niestety polski nie działa, więc proponuję "English") i klikasz na wizerunek auta na środku ekranu. Dalej, po lewej są już opcje do wyboru, i... w sumie tyle :luzak
Tylko, że pobrałem wersję powyżej (w formacie .zip) i jest problem z uruchomieniem z poziomu Windowsa (instaluje się, ale po uruchomieniu woła CD)...

Online
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5846
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 175555
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Fiat eLearn

Post autor: mwas » 07 paź 2017, 11:14

Sprawdź, jak masz zamontowany wirtualny napęd. Postaraj się, żeby litera napędu wirtualnego była zaraz po literze twardego dysku. Jaki masz system i czego używasz do emulacji CD ? Bo np Win10 ma wbudowaną funkcję emulacji CD i na nim śmiga mi bez problemu.

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Linea Dynamic 1.4 8V '2007

krupniok
Posty: 103
Rejestracja: 26 cze 2017, 23:35
Przebieg: 0
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Fiat eLearn

Post autor: krupniok » 09 paź 2017, 10:50

Wersji w formacie .zip nie widzi program do emulacji CD (Daemon Tools). Wypakowuje go normalnie winrarem, instaluję i nic, po próbie uruchomienia woła CD.

Online
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5846
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 175555
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Fiat eLearn

Post autor: mwas » 09 paź 2017, 11:51

Coś chyba pokręciłeś... nie wiem jaką masz wersję i jakie pliki ściągasz, ale celem powinien być plik w formacie .ISO lub jakiegokolwiek innego formatu obrazu płyty CD. (.nrg, .bin, .img). Takiego pliku absolutnie nie rozpakowujemy na dysk :! Tylko podłączamy do emulatora CD. Jeśli ściągnąłeś plik ZIP a w środku jest już zawartość płyty, a nie plik z obrazem, to ściągnąłeś skopany materiał. Zwróć też uwagę, że często pliki z obrazem płyty, np ISO, Windows w eksploratorze może wyświetlać z ikonką ZIPa, co nie oznacza, że taki plik ZIPem jest :ink Owszem - Windows może "obsłużyć" taki plik jak ZIPa, czyli dać możliwość wypakowania z niego plików do jakiegoś folderu, ale nie to jest tutaj celem :ink
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

krupniok
Posty: 103
Rejestracja: 26 cze 2017, 23:35
Przebieg: 0
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Fiat eLearn

Post autor: krupniok » 10 paź 2017, 0:49

Ja wszystko rozumiem, ale pobrałem wersję z postu powyżej (link do postu: viewtopic.php?p=92405#p92405 ) - z dropboxa w formacie .zip - czy komukolwiek ta wersja działa? Jeśli nie to skąd dorwać działającą?

Online
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5846
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 175555
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Fiat eLearn

Post autor: mwas » 10 paź 2017, 8:51

Sprawdzę to później (teraz nie mam jak). Jeśli będzie problem z tą wersją, to wrzucę od siebie, taką w formacie ISO.
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
Gawel
Nowy
Nowy
Posty: 24
Rejestracja: 21 wrz 2015, 12:32
Przebieg: 68000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Środa Śl.
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Fiat eLearn

Post autor: Gawel » 10 paź 2017, 22:18

Potwierdzam wersja jest spakowana w .zipie i po instalacji woła o płytę. MWAS jak możesz to udostępnij ISO płyty

ODPOWIEDZ