osłona silnika - pomoc w zakupie

Awatar użytkownika
ślimak
Prezes
Prezes
Posty: 3225
Rejestracja: 03 gru 2009, 21:39
Przebieg: 1000
Silnik: 1.2 TCe
Rocznik: 2016
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: osłona silnika - pomoc w zakupie

Post autor: ślimak » 10 gru 2016, 13:42

Morfus pisze:Osłona założona oczywiście nie odbyło się bez korekty fasolek - przynajmniej nie wisi na środku. Tak rozkminiałem jeszcze jeden temat: osłona prawa była, osłona środkowa już jest, brakuje lewej (od strony kierowcy) czy Wy też tak macie - może się warto za nią rozejrzeć?
A ja miałem :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Morfus
Nowy
Nowy
Posty: 17
Rejestracja: 29 lis 2016, 19:01
Przebieg: 52000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2010
Lokalizacja: Gliwice
Otrzymał Piw: razy

Re: osłona silnika - pomoc w zakupie

Post autor: Morfus » 10 gru 2016, 14:39

Tomek pisze:Od strony kierowcy nie ma osłony, żeby ładnie było widać czy ze skrzyni biegów cieknie, czy nie :ink
A to zrobiłem na przekór i ją znalazłem w eperze i na necie :-)

https://www.drive2.ru/l/2017019/

Bez tej osłony to tak jak chodzić w zimie bez jednej rękawiczki - ale mogę się mylić
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6080
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: osłona silnika - pomoc w zakupie

Post autor: Tomek » 10 gru 2016, 15:20

No to mnie zawstydziliście :róż
Jakby była gdzieś do dostania to też chętnie ją kupię.

Awatar użytkownika
leszek1234
klubowicze
klubowicze
Posty: 1460
Rejestracja: 25 lis 2012, 19:32
Przebieg: 100000
Silnik: 1.4 16V Turbo + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: blisko Rybnika
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: osłona silnika - pomoc w zakupie

Post autor: leszek1234 » 11 gru 2016, 0:16

Ja przykręciłem w to miejsce byle jaką płytkę plastikową , siedzi tam do dzisiaj .

Morfus
Nowy
Nowy
Posty: 17
Rejestracja: 29 lis 2016, 19:01
Przebieg: 52000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2010
Lokalizacja: Gliwice
Otrzymał Piw: razy

Re: osłona silnika - pomoc w zakupie

Post autor: Morfus » 18 gru 2016, 11:42

Osłona lewa oryginał (eper 51864767) kupiona w serwisie fiata - koszt 35,00 zł - tak informacyjnie.

Awatar użytkownika
ślimak
Prezes
Prezes
Posty: 3225
Rejestracja: 03 gru 2009, 21:39
Przebieg: 1000
Silnik: 1.2 TCe
Rocznik: 2016
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: osłona silnika - pomoc w zakupie

Post autor: ślimak » 18 gru 2016, 12:01

Morfus pisze:Osłona lewa oryginał (eper 51864767) kupiona w serwisie fiata - koszt 35,00 zł - tak informacyjnie.
Super - dobra informacja :)

Awatar użytkownika
smak56
klubowicze
klubowicze
Posty: 3784
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 200000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: osłona silnika - pomoc w zakupie

Post autor: smak56 » 05 sty 2017, 17:18

Morfus pisze:Osłona lewa oryginał (eper 51864767) kupiona w serwisie fiata - koszt 35,00 zł - tak informacyjnie.
Byłem dzisiaj w serwisie w sprawie tej osłony. Według Pana na częściach, moja Linea nie była w taką osłonę wyposażona! :zdiwiony (coś takiego! panic ). W związku z tym, oni nie zajmują się tuningiem i doposażaniem aut, a co za tym idzie nie wiedzą, którą mam sobie kupić! Mają dwa numery w ePerze. Zaproponowałem ściągnięcie obydwóch i jedną po przymiarce kupię. Mogą ściągnąć dwie, ale muszę za nie zapłacić (zwrotów nie ma)!. Masakra! Dodatkowo dowiedziałem się, że nie doposażają samochodów zakupionych np. bez klimatyzacji, nie założyliby mi osłony pod silnik itd. Nie wiem czym się różnią te dwie osłony (koszt taki sam około 35 zł). Kupię jaką podał Morfus.
smak56
****
Obrazek

Awatar użytkownika
leszek1234
klubowicze
klubowicze
Posty: 1460
Rejestracja: 25 lis 2012, 19:32
Przebieg: 100000
Silnik: 1.4 16V Turbo + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: blisko Rybnika
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: osłona silnika - pomoc w zakupie

Post autor: leszek1234 » 06 sty 2017, 1:39

całe ASO ;)

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6143
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 138000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: osłona silnika - pomoc w zakupie

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 06 sty 2017, 2:05

Mam jakąś oryginalną osłonę, która ma być po stronie skrzyni. Kupowałem razem z Ślimakiem. U niego jakoś pasowała, a u mnie nie. Nie chciało mi się rzeźbić więc leży sobie na półce już ze dwa lata. Sprawdzę czy jest na niej jakiś numer.

Awatar użytkownika
smak56
klubowicze
klubowicze
Posty: 3784
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 200000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: osłona silnika - pomoc w zakupie

Post autor: smak56 » 06 sty 2017, 21:03

Kuzyn_z_Sosnowca pisze:Mam jakąś oryginalną osłonę, która ma być po stronie skrzyni. Kupowałem razem z Ślimakiem. U niego jakoś pasowała, a u mnie nie. Nie chciało mi się rzeźbić więc leży sobie na półce już ze dwa lata. Sprawdzę czy jest na niej jakiś numer.
Wg ePera jedna jest na Indie, druga na Europę. Jedna jest do 1.6 mj, druga do 1.4 (95 KM) :pomysli
Zerknij i napisz. Jeżeli nie pasuje do Twojego to i do mnie też chyba nie. Wtedy kupię tę drugą.
smak56
****
Obrazek

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6143
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 138000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: osłona silnika - pomoc w zakupie

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 07 sty 2017, 21:58

Jeśli komuś się podoba, to zapraszam z workiem pieniędzy :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
smak56
klubowicze
klubowicze
Posty: 3784
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 200000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: osłona silnika - pomoc w zakupie

Post autor: smak56 » 07 sty 2017, 22:29

Marcin, Twoja z numerem 51864767 wg ePera jest do "1598 JTD 16V 105KM + + TURCJA". Wygląda więc, że do naszych trzeba kupić tę drugą: "OSŁONA 51 961 276 1.4 16V PDA 95KM INDIE / 1.3 JTD EURO5 + + KIT ZEWNĘTRZNY 1". Dzięki za info i :foto :pivo
Chyba, że to sprawa rocznika auta a nie rodzaju silnika? :pomysli
smak56
****
Obrazek

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6080
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: osłona silnika - pomoc w zakupie

Post autor: Tomek » 08 sty 2017, 12:44

Tak się zastanawiam, jak to mogło być że ślimak założył tę osłonę a kuzyn nie.
Przecież osłonę montuje się do konstrukcji pojazdu która w każdej wersji silnikowej jest taka sama. Nie przypominam sobie też, żeby w T-Jecie w tym miejscu były jakieś elementy osprzętu które by uniemożliwiały montaż.
No chyba że prezes rzeźbił też w jakiś sposób tę osłonę, o czym nie napisał, a kuzyn odpuścił.
Chociaż na zdjęciu tej osłony zamontowanej na aucie które ślimak umieścił w tym wątku wszystko wygląda schludnie i tak jak powinno być.
To co tam może nie pasować???

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6143
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 138000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: osłona silnika - pomoc w zakupie

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 08 sty 2017, 13:48

Tam gdzie widać śrubki, u mnie nie ma otworu w podłużnicy. Nie wiem czy Pan Prezes coś wiercił, czy podłużnica w V8 jest inna.

Awatar użytkownika
ślimak
Prezes
Prezes
Posty: 3225
Rejestracja: 03 gru 2009, 21:39
Przebieg: 1000
Silnik: 1.2 TCe
Rocznik: 2016
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: osłona silnika - pomoc w zakupie

Post autor: ślimak » 08 sty 2017, 22:44

Wiecie co nie pamiętam jak to było robione. Z tego co pamiętam nie mieli problemu z montażem. Używali w którymś miejscu blachowkrętu to pewne.

ODPOWIEDZ
stoły drewniane

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość