Blue&me

Awatar użytkownika
Avin666
Nowy
Nowy
Posty: 6
Rejestracja: 29 mar 2018, 20:04
Przebieg: 158000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Kraków

Blue&me

Post autor: Avin666 » 04 kwie 2018, 20:42

Witam,
W Lisi mam Blue&me. Wszystko wygląda jakby było w porządku mam język polski normalnie paruję z telefonem, kopiuje się lista kontaktów, nie działa czytanie sms i przesyłanie multimediów. Najbardziej jednak irytuje mnie problem z rozmową przez bluetooth. Gdy inicjuje rozmowę poprzez przyciski na kierownicy telefon wybiera rozmówcę wszystko jest ok samochód "dzwoni" tylko zaraz wyświetla się informacja koniec połączenia i jak gdyby nie inicjuje rozmowy na głośnikach samochodu. Mój telefon to Huawei Mate S Android 6.0. Kolejna kwestia jest taka że gdy testowałem telefon narzeczonej mianowicie nowszy Huawei Mate 10 Lite z Androidem 7.0 wszystko działa jak Bozia nakazała :zlawy . Oczywiście czytanie SMS i przesył multimediów nadal nie działa ale można rozmawiac przez głośnik. Proszę Was forumowicze o jakąś podpowiedź jaka może być przyczyna i co z tym fantem można podziałać. :pivo

Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Posty: 4364
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 221000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Blue&me

Post autor: smak56 » 04 kwie 2018, 23:46

Założyłeś nowy temat. Poczytaj tutaj: viewtopic.php?f=38&t=4429&hilit=blue+%2 ... Bamp%3B+me, pewnie znajdziesz rozwiązanie. Jak nie na tej, to poszukaj innej strony, gdzie są opisane problemy z blue&me. Pewnie będzie chodziło o aktualizację programu, gdyż oryginalny nie widzi wielu nowszych urządzeń.
smak56
****
Obrazek

Awatar użytkownika
leszek1234
klubowicz
klubowicz
Posty: 1647
Rejestracja: 25 lis 2012, 19:32
Przebieg: 130000
Silnik: 1.4 16V Turbo + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: blisko Rybnika
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Blue&me

Post autor: leszek1234 » 07 kwie 2018, 11:54

Spróbuj wyłączyć i na nowo włączyć swój telefon. Ja mam tak dziwnie, że jak telefon sparuje się z innym systemem głośnomówiącym ( w drugim aucie) to potem świruje w Linei , dopiero restart telefonu umożliwia poprawną współpracę z B&M w Linei. Sprawdzając ustawienia na telefonie nic się nie zmienia, więc nie wiem czemu tak jest. A te objawy świrowania czasami jak opisane przez Ciebie.

Awatar użytkownika
Avin666
Nowy
Nowy
Posty: 6
Rejestracja: 29 mar 2018, 20:04
Przebieg: 158000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Kraków

Re: Blue&me

Post autor: Avin666 » 09 kwie 2018, 18:09

Przeprowadziłem zakończoną sukcesem aktualizację systemu do 5.6 wgralem Polski język i znów paruje telefon i nadal nie łączy. Zarówno telefon narzeczonej/brata/kumpla/szwagra ;D działa tylko ten mój Mate S nadal nie łączy poprawnie. Albo inaczej on łączy kopiuje kontakty wykonuje połączenia tylko nie wrzuca na głośniki i od razu w samochodzie jest koniec połączenia a na telefonie leci dalej.. wolałbym uniknąć resetu telefonu do poziomu 0 jak wyszedł z fabryki.. Może ktoś miał podobny problem z jednym urządzeniem i pomoże ;)
EDIT
Poczytałem i winowajcą był mój telefon. Wyczyścilem go do pozycji zero i wszystko działa jak trzeba.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ
stoły drewniane

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość