Teraz jest 24 maja 2017, o 17:45


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 426 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [ M ] Podłączenie tempomatu
PostNapisane: 31 gru 2016, o 15:54 
Offline
Swój
Swój

Dołączył(a): 18 wrz 2016, o 10:03
Posty: 34
Postawił Piwo : 8 razy
Otrzymał Piw: 2 razy
to i ja się pochwale ze moja linka stała się posiadaczką tempomatu. Z pierwszych obserwacji wiem ze potrafi się zawiesić jeśli jest nie włączony a dotknie się przycisków (np res albo + lub -) i nie działa poniżej około 40km/h - przez co myślałem ze skopałem montaż i sprawdzałem wszystkie piny i kable itp ;)


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   152250   Silnik:   1.3 multijet   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: [ M ] Podłączenie tempomatu
PostNapisane: 31 gru 2016, o 19:54 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2009, o 20:46
Posty: 1769
Lokalizacja: SW / Świętochłowice / O.S.
Postawił Piwo : 207 razy
Otrzymał Piw: 116 razy
Nieźle wyszło :ok)

_________________
FIAT LINEA 1.4 8V *DYNAMIC* GRAFIT UNDERGROUND '2009 ->LIMITED EDITION->


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   85000   Silnik:   1.4 8V   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: [ M ] Podłączenie tempomatu
PostNapisane: 1 sty 2017, o 22:57 
Offline
Swój
Swój

Dołączył(a): 18 wrz 2016, o 10:03
Posty: 34
Postawił Piwo : 8 razy
Otrzymał Piw: 2 razy
dzieki ;)


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   152250   Silnik:   1.3 multijet   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: [ M ] Podłączenie tempomatu
PostNapisane: 14 lut 2017, o 17:32 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 gru 2009, o 08:34
Posty: 6116
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo : 229 razy
Otrzymał Piw: 229 razy
Pytanko do posiadaczy T-Jeta.
Jaką wersją Fiata Idei aktywowaliście kontrolkę. U mnie wszystko przebiega ok dla każdej wersji: test, aktywowanie, osiowanie, ale po przekręceniu zapłonu, w czasie testu zegarów, kontrolka się nie zapala :(


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   130000   Silnik:   T-Jet z gazem   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: [ M ] Podłączenie tempomatu
PostNapisane: 14 lut 2017, o 19:58 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 12:51
Posty: 5044
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 249 razy
Otrzymał Piw: 357 razy
Kuzyn, kontrolka zapali Ci się dopiero po pierwszym włączeniu tempomatu manetką czyli podaniu napięcia 12V na odpowiedni pin we wtyczce sterowania silnikiem :ink

Wysłane z Galaxiaka

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   146666   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: [ M ] Podłączenie tempomatu
PostNapisane: 15 lut 2017, o 01:08 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 gru 2009, o 08:34
Posty: 6116
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo : 229 razy
Otrzymał Piw: 229 razy
A osiowanie robić z poziomu Idei czy Linei?


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   130000   Silnik:   T-Jet z gazem   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: [ M ] Podłączenie tempomatu
PostNapisane: 15 lut 2017, o 09:24 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 12:51
Posty: 5044
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 249 razy
Otrzymał Piw: 357 razy
Aktywację kontrolki i osiowanie zrób z poziomu Idei :ink

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   146666   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: [ M ] Podłączenie tempomatu
PostNapisane: 15 lut 2017, o 13:07 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 mar 2011, o 19:17
Posty: 142
Lokalizacja: Dęblin, Radzionków
Postawił Piwo : 2 razy
Otrzymał Piw: 13 razy
Witam. Czy jest ktoś z okolic Tarnowskich Gór lub Dęblina kto robił tempomat i jest w stanie mi pomóc z podłączeniem [słaby elektronik ze mnie(oczywiście flachę odstawię)]

_________________
Pzdro Karol


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   170000   Silnik:   1.4   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: [ M ] Podłączenie tempomatu
PostNapisane: 15 lut 2017, o 19:44 
Offline
Prezes
Prezes
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 gru 2009, o 22:39
Posty: 3162
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo : 287 razy
Otrzymał Piw: 227 razy
Adamson robił - Łagiewniki k. Bytomia :P

_________________


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   100000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: [ M ] Podłączenie tempomatu
PostNapisane: 15 lut 2017, o 21:42 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2009, o 20:46
Posty: 1769
Lokalizacja: SW / Świętochłowice / O.S.
Postawił Piwo : 207 razy
Otrzymał Piw: 116 razy
ślimak napisał(a):
Adamson robił - Łagiewniki k. Bytomia :P

Jak już to ze Świętochłowic :zły

_________________
FIAT LINEA 1.4 8V *DYNAMIC* GRAFIT UNDERGROUND '2009 ->LIMITED EDITION->


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   85000   Silnik:   1.4 8V   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: [ M ] Podłączenie tempomatu
PostNapisane: 15 lut 2017, o 21:57 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 mar 2011, o 19:17
Posty: 142
Lokalizacja: Dęblin, Radzionków
Postawił Piwo : 2 razy
Otrzymał Piw: 13 razy
No to muszę się do Ciebie uśmiechnąć. Wajcha ze 147 już jest u kuriera. Porobie to wszystko a potem (jeśli nie masz nic przeciwko) poproszę Cię o pomoc (oczywiście najpierw sam spróbuję ogarnąć temat)

_________________
Pzdro Karol


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   170000   Silnik:   1.4   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: [ M ] Podłączenie tempomatu
PostNapisane: 15 lut 2017, o 22:16 
Offline
Prezes
Prezes
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 gru 2009, o 22:39
Posty: 3162
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo : 287 razy
Otrzymał Piw: 227 razy
adamson napisał(a):
ślimak napisał(a):
Adamson robił - Łagiewniki k. Bytomia :P

Jak już to ze Świętochłowic :zły


Przepraszom Cie fest mocno :)

_________________


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   100000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: [ M ] Podłączenie tempomatu
PostNapisane: 15 lut 2017, o 23:20 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2009, o 20:46
Posty: 1769
Lokalizacja: SW / Świętochłowice / O.S.
Postawił Piwo : 207 razy
Otrzymał Piw: 116 razy
karol_zydek napisał(a):
No to muszę się do Ciebie uśmiechnąć. Wajcha ze 147 już jest u kuriera. Porobie to wszystko a potem (jeśli nie masz nic przeciwko) poproszę Cię o pomoc (oczywiście najpierw sam spróbuję ogarnąć temat)

Oczywiście, najpierw spróbuj sam, manual bardzo przystępnie napisany. Też jestem cienki w sprawach elektroniki i nienawidzę lutowania.

-- środa, 15 lutego 2017, 22:22 --

ślimak napisał(a):
adamson napisał(a):
ślimak napisał(a):
Adamson robił - Łagiewniki k. Bytomia :P

Jak już to ze Świętochłowic :zły


Przepraszom Cie fest mocno :)

Przeprosiny przyjęte :luzak

_________________
FIAT LINEA 1.4 8V *DYNAMIC* GRAFIT UNDERGROUND '2009 ->LIMITED EDITION->


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   85000   Silnik:   1.4 8V   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: [ M ] Podłączenie tempomatu
PostNapisane: 16 lut 2017, o 09:07 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 12:51
Posty: 5044
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 249 razy
Otrzymał Piw: 357 razy
karol_zydek, jak nie ogarniesz tematu, to wpadnij na zlot ogólnopolski :ink

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   146666   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: [ M ] Podłączenie tempomatu
PostNapisane: 16 lut 2017, o 12:05 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 mar 2011, o 19:17
Posty: 142
Lokalizacja: Dęblin, Radzionków
Postawił Piwo : 2 razy
Otrzymał Piw: 13 razy
Ok dziękuję adamson i mwas. Postaram się ogarnąć a na zlot wpaść czy uda mi się zamontować czy nie ;) wszystko zależy jak "zorganizują" mi weekend w pracy ;)

-- 18 lut 2017, o 18:06 --

Pierwsze koty za płoty. W poniedziałek zaczynam poszukiwania na szrotach kabelków do montażu ;)

-- 18 lut 2017, o 18:08 --

Chyba że ma ktoś kontakt z Tygrysem bo miał kable na zbyciu a na wiadomości nie odpisuje.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
Pzdro Karol


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   170000   Silnik:   1.4   Rocznik:   2008    
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 426 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29  Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: CzeslawH i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]