Teraz jest 19 sty 2017, o 01:11


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Interfejs diagnostyczny
PostNapisane: 13 cze 2016, o 08:48 
Offline
Swój
Swój

Dołączył(a): 4 mar 2010, o 23:21
Posty: 56
Lokalizacja: Lubuskie Gorzów Wlkp
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 3 razy
Witam,
Czy korzystaliście z programu diagnostycznego na Androida AlafaOBD ?
cena ok.150,00 a możliwości duże.Bez problemu łączy się z ELM327( Viaken + przejściówka do ABS )


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   45000   Silnik:   1,4 8V   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Interfejs diagnostyczny
PostNapisane: 11 sie 2016, o 04:51 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): 5 cze 2016, o 17:08
Posty: 9
Lokalizacja: ols
Postawił Piwo : 2 razy
Otrzymał Piw: 0 raz
Panowie pytanko.
Mam kabel em327 v2 pod USB:
( http://viaken.pl/pl/nowy-polski-elm327- ... -2013.html)

Interfejs łączy się z modułami ale nie wykrywa żadnych błędów. Co mogę w aucie odłączyć żeby mieć pewność że jakiś tam błąd się pojawił i kabel powinien go wykryć. Chce sprawdzić czy elm zakupiony działa poprawnie.


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   180000   Silnik:   1.4 T-Jet   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: Interfejs diagnostyczny
PostNapisane: 11 sie 2016, o 07:55 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4886
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 243 razy
Otrzymał Piw: 327 razy
Jeśli masz ten interfejs z linku, to posiadasz chyba jeden z lepszych na rynku. Wystarczającym testem jest, że w ogóle łączy się z poszczególnymi modułami i odczytuje z nich parametry, no ale jeśli bardzo Ci zależy na sprawdzeniu, to nie wywołuj na siłę błędów tylko wywołaj np test poszczególnych kontrolek na desce rozdzielczej lub np odpal samochód i sprawdź, czy w parametrach będzie na żywo reagował na dodanie gazu :ink Taki parametr jak ładowanie akumulatora również powinien się zmienić - w stanie spoczynku powinien pokazywać Ci ok 12 V, po odpaleniu auta powinien wskoczyć na ok 14 V. Jeśli program będzie Ci pokazywał prawidłowe wskazania a auto prawidłowo reagowało na wywoływane przez Ciebie testy, to możesz mieć pewność, że w przypadku wystąpienia jakichkolwiek błędów interfejs również prawidłowo je odczyta :ink

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   140140   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Interfejs diagnostyczny
PostNapisane: 8 paź 2016, o 16:10 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): 8 paź 2016, o 16:04
Posty: 1
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 0 raz
Zastanawia się nad kupnem interfejsu jaki jest tutaj najczęściej proponowany.
http://viaken.pl/pl/nowy-polski-elm327- ... -2013.html
Sprzedawca proponuje mi także zakup adaptera
http://viaken.pl/pl/adapter-do-interfej ... typ-1.html
Czy jest on niezbędny aby móc podłączyć moją Linee do PC za pomocą USB? A może dzięki niemu będę miał jakieś dodatkowe funkcje?
I dodatkowo jakie oprogramowanie polecacie na powyższego zestawu?


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   40000   Silnik:   1.4 8V   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Interfejs diagnostyczny
PostNapisane: 8 paź 2016, o 19:58 
Offline
Nic tylko forum
Nic tylko forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 mar 2011, o 18:34
Posty: 729
Lokalizacja: Bielsko-Biała/Skoczów
Postawił Piwo : 43 razy
Otrzymał Piw: 55 razy
Adapter potrzebny będzie do połączenia się z centralką poduszek, najlepiej używać muliscaneceu lub fiatscanecu

_________________
Pozdrawiam wszystkich


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   107000   Silnik:   1.3 multijet   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: Interfejs diagnostyczny
PostNapisane: 31 gru 2016, o 01:43 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lis 2010, o 15:17
Posty: 3644
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo : 240 razy
Otrzymał Piw: 323 razy
Ja również nabyłem kabelek :foto . Zdałem się całkowicie na wiedzę i doświadczenie Maćka (mwas). Teraz nauka a później praktyka panic . Nie święci garnki lepią (ponoć) :pomysli .


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
smak56
****
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   196000   Silnik:   1.3 multijet   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Interfejs diagnostyczny
PostNapisane: 1 sty 2017, o 01:14 
Offline
klubowicze
klubowicze

Dołączył(a): 17 maja 2011, o 10:12
Posty: 95
Lokalizacja: staszow
Postawił Piwo : 2 razy
Otrzymał Piw: 19 razy
Mam identyczny, dziala bez problemu


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   80000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2010    
 
 Tytuł: Re: Interfejs diagnostyczny
PostNapisane: 8 sty 2017, o 19:57 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 sie 2010, o 13:17
Posty: 878
Lokalizacja: Wawa
Postawił Piwo : 101 razy
Otrzymał Piw: 47 razy
Panowie mam pytanie odnośnie Nowy Polski ELM327 v2
http://allegro.pl/nowy-polski-elm327-v2 ... 11908.html
Na stronie sprzedawcy nie ma info co by chodziło to na win 10 , jak to jest w Waszym przypadku .......bo jak wyczytałem to używacie na win 7 ,8, 8,1a co z 10 -ką :pomysli

-- 8 sty 2017, o 19:58 --

Panowie mam pytanie odnośnie Nowy Polski ELM327 v2
http://allegro.pl/nowy-polski-elm327-v2 ... 11908.html
Na stronie sprzedawcy nie ma info co by chodziło to na win 10 , jak to jest w Waszym przypadku .......bo jak wyczytałem to używacie na win 7 ,8, 8,1a co z 10 -ką :pomysli

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   72000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Interfejs diagnostyczny
PostNapisane: 8 sty 2017, o 22:20 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4886
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 243 razy
Otrzymał Piw: 327 razy
A z 10ką chula aż miło... tzn mój chula a ten z aukcji to nie wiem, ale... przy systemie to nie w interfejsie może być problem a raczej z softem go obsługującym, czyli w naszym przypadku Multiecuscan, ale bez obaw - pod Win 10 wszystko śmiga :ink Wiem, bo sam śmigam na Win10 :luzak

Wysłane z Galaxiaka

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   140140   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Interfejs diagnostyczny
PostNapisane: 8 sty 2017, o 22:53 
Offline
Prezes
Prezes
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 gru 2009, o 21:39
Posty: 3061
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo : 249 razy
Otrzymał Piw: 209 razy
Mam na zbyciu ELM327 v.1.4 powiedzmy za koszt wysyłki

_________________


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   100000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Interfejs diagnostyczny
PostNapisane: 9 sty 2017, o 08:54 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4886
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 243 razy
Otrzymał Piw: 327 razy
ślimak napisał(a):
Mam na zbyciu ELM327 v.1.4 powiedzmy za koszt wysyłki


To do Renault nie pasuje :? :lacha :ryczy

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   140140   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Interfejs diagnostyczny
PostNapisane: 9 sty 2017, o 09:26 
Offline
Prezes
Prezes
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 gru 2009, o 21:39
Posty: 3061
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo : 249 razy
Otrzymał Piw: 209 razy
No niestety nie. Koszt takiego do Renaty ok. 500 zł

_________________


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   100000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Interfejs diagnostyczny
PostNapisane: 9 sty 2017, o 09:53 
Offline
Forum to jego świat
Forum to jego świat
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 12:07
Posty: 3321
Lokalizacja: Cieszyn
Postawił Piwo : 167 razy
Otrzymał Piw: 113 razy
Sławku, to rezerwuję ten interfejs :)

_________________
Obrazek Anonymous Pozdrowienia dla Ciebie !


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   73000   Silnik:   1.4 T-Jet + LPG   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: Interfejs diagnostyczny
PostNapisane: 9 sty 2017, o 10:01 
Offline
Prezes
Prezes
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 gru 2009, o 21:39
Posty: 3061
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo : 249 razy
Otrzymał Piw: 209 razy
Rafcio napisał(a):
Sławku, to rezerwuję ten interfejs :)


Niestety - już poszedł :(

_________________


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   100000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Interfejs diagnostyczny
PostNapisane: 9 sty 2017, o 10:02 
Offline
Forum to jego świat
Forum to jego świat
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 12:07
Posty: 3321
Lokalizacja: Cieszyn
Postawił Piwo : 167 razy
Otrzymał Piw: 113 razy
Szkoda :smutny

_________________
Obrazek Anonymous Pozdrowienia dla Ciebie !


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   73000   Silnik:   1.4 T-Jet + LPG   Rocznik:   2009    
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]