ELEKTRYKAInterfejs diagnostyczny

marek_gh
Swój
Swój
Posty: 58
Rejestracja: 04 mar 2010, 23:21
Przebieg: 45000
Silnik: 1,4 8V
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Lubuskie Gorzów Wlkp
Otrzymał Piw: razy

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: marek_gh » 13 cze 2016, 9:48

Witam,
Czy korzystaliście z programu diagnostycznego na Androida AlafaOBD ?
cena ok.150,00 a możliwości duże.Bez problemu łączy się z ELM327( Viaken + przejściówka do ABS )

cartball
Nowy
Nowy
Posty: 10
Rejestracja: 05 cze 2016, 18:08
Przebieg: 180000
Silnik: 1.4 T-Jet
Rocznik: 2008
Lokalizacja: ols
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: cartball » 11 sie 2016, 5:51

Panowie pytanko.
Mam kabel em327 v2 pod USB:
( http://viaken.pl/pl/nowy-polski-elm327- ... -2013.html)

Interfejs łączy się z modułami ale nie wykrywa żadnych błędów. Co mogę w aucie odłączyć żeby mieć pewność że jakiś tam błąd się pojawił i kabel powinien go wykryć. Chce sprawdzić czy elm zakupiony działa poprawnie.

Online
Awatar użytkownika
mwas
Administrator
Administrator
Posty: 5077
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 148888
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: mwas » 11 sie 2016, 8:55

Jeśli masz ten interfejs z linku, to posiadasz chyba jeden z lepszych na rynku. Wystarczającym testem jest, że w ogóle łączy się z poszczególnymi modułami i odczytuje z nich parametry, no ale jeśli bardzo Ci zależy na sprawdzeniu, to nie wywołuj na siłę błędów tylko wywołaj np test poszczególnych kontrolek na desce rozdzielczej lub np odpal samochód i sprawdź, czy w parametrach będzie na żywo reagował na dodanie gazu :ink Taki parametr jak ładowanie akumulatora również powinien się zmienić - w stanie spoczynku powinien pokazywać Ci ok 12 V, po odpaleniu auta powinien wskoczyć na ok 14 V. Jeśli program będzie Ci pokazywał prawidłowe wskazania a auto prawidłowo reagowało na wywoływane przez Ciebie testy, to możesz mieć pewność, że w przypadku wystąpienia jakichkolwiek błędów interfejs również prawidłowo je odczyta :ink
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

kophew
Nowy
Nowy
Posty: 1
Rejestracja: 08 paź 2016, 17:04
Przebieg: 40000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: kophew » 08 paź 2016, 17:10

Zastanawia się nad kupnem interfejsu jaki jest tutaj najczęściej proponowany.
http://viaken.pl/pl/nowy-polski-elm327- ... -2013.html
Sprzedawca proponuje mi także zakup adaptera
http://viaken.pl/pl/adapter-do-interfej ... typ-1.html
Czy jest on niezbędny aby móc podłączyć moją Linee do PC za pomocą USB? A może dzięki niemu będę miał jakieś dodatkowe funkcje?
I dodatkowo jakie oprogramowanie polecacie na powyższego zestawu?

Awatar użytkownika
marcin24
Nic tylko forum
Nic tylko forum
Posty: 763
Rejestracja: 30 mar 2011, 19:34
Przebieg: 124000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Bielsko-Biała/Skoczów
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: marcin24 » 08 paź 2016, 20:58

Adapter potrzebny będzie do połączenia się z centralką poduszek, najlepiej używać muliscaneceu lub fiatscanecu
Pozdrawiam wszystkich

Awatar użytkownika
smak56
klubowicze
klubowicze
Posty: 3773
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 200000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: smak56 » 31 gru 2016, 1:43

Ja również nabyłem kabelek :foto . Zdałem się całkowicie na wiedzę i doświadczenie Maćka (mwas). Teraz nauka a później praktyka panic . Nie święci garnki lepią (ponoć) :pomysli .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
smak56
****
Obrazek

slawek007
klubowicze
klubowicze
Posty: 104
Rejestracja: 17 maja 2011, 11:12
Przebieg: 80000
Silnik: 1.4 8v+LPG
Rocznik: 2010
Lokalizacja: staszow
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: slawek007 » 01 sty 2017, 1:14

Mam identyczny, dziala bez problemu

Awatar użytkownika
daro70
klubowicze
klubowicze
Posty: 908
Rejestracja: 14 sie 2010, 14:17
Przebieg: 72000
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Wawa
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: daro70 » 08 sty 2017, 19:57

Panowie mam pytanie odnośnie Nowy Polski ELM327 v2
http://allegro.pl/nowy-polski-elm327-v2 ... 11908.html
Na stronie sprzedawcy nie ma info co by chodziło to na win 10 , jak to jest w Waszym przypadku .......bo jak wyczytałem to używacie na win 7 ,8, 8,1a co z 10 -ką :pomysli

-- 8 sty 2017, o 19:58 --

Panowie mam pytanie odnośnie Nowy Polski ELM327 v2
http://allegro.pl/nowy-polski-elm327-v2 ... 11908.html
Na stronie sprzedawcy nie ma info co by chodziło to na win 10 , jak to jest w Waszym przypadku .......bo jak wyczytałem to używacie na win 7 ,8, 8,1a co z 10 -ką :pomysli
Obrazek

Online
Awatar użytkownika
mwas
Administrator
Administrator
Posty: 5077
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 148888
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: mwas » 08 sty 2017, 22:20

A z 10ką chula aż miło... tzn mój chula a ten z aukcji to nie wiem, ale... przy systemie to nie w interfejsie może być problem a raczej z softem go obsługującym, czyli w naszym przypadku Multiecuscan, ale bez obaw - pod Win 10 wszystko śmiga :ink Wiem, bo sam śmigam na Win10 :luzak

Wysłane z Galaxiaka
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
ślimak
Prezes
Prezes
Posty: 3180
Rejestracja: 03 gru 2009, 21:39
Przebieg: 1000
Silnik: 1.2 TCe
Rocznik: 2016
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: ślimak » 08 sty 2017, 22:53

Mam na zbyciu ELM327 v.1.4 powiedzmy za koszt wysyłki

Online
Awatar użytkownika
mwas
Administrator
Administrator
Posty: 5077
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 148888
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: mwas » 09 sty 2017, 8:54

ślimak pisze:Mam na zbyciu ELM327 v.1.4 powiedzmy za koszt wysyłki
To do Renault nie pasuje :? :lacha :ryczy
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
ślimak
Prezes
Prezes
Posty: 3180
Rejestracja: 03 gru 2009, 21:39
Przebieg: 1000
Silnik: 1.2 TCe
Rocznik: 2016
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: ślimak » 09 sty 2017, 9:26

No niestety nie. Koszt takiego do Renaty ok. 500 zł

Awatar użytkownika
Rafcio
Forum to jego świat
Forum to jego świat
Posty: 3372
Rejestracja: 08 gru 2009, 12:07
Przebieg: 78000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Cieszyn
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: Rafcio » 09 sty 2017, 9:53

Sławku, to rezerwuję ten interfejs :)
Obrazek TOPIC_VIEWER Pozdrowienia dla Ciebie !

Awatar użytkownika
ślimak
Prezes
Prezes
Posty: 3180
Rejestracja: 03 gru 2009, 21:39
Przebieg: 1000
Silnik: 1.2 TCe
Rocznik: 2016
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: ślimak » 09 sty 2017, 10:01

Rafcio pisze:Sławku, to rezerwuję ten interfejs :)
Niestety - już poszedł :(

Awatar użytkownika
Rafcio
Forum to jego świat
Forum to jego świat
Posty: 3372
Rejestracja: 08 gru 2009, 12:07
Przebieg: 78000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Cieszyn
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: Rafcio » 09 sty 2017, 10:02

Szkoda :smutny
Obrazek TOPIC_VIEWER Pozdrowienia dla Ciebie !

ODPOWIEDZ
stoły drewniane

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość