Teraz jest 25 kwi 2017, o 08:44


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 278 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2012, o 13:42 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lis 2010, o 16:17
Posty: 3742
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo : 245 razy
Otrzymał Piw: 353 razy
W poniedziałek w ASO podpinałem pod kompa moją Lineę /diagnostyka silnika/. Do "kluczyka" było około 7 tys. Poprosiłem pana aby mi skasował service. Zrobił to bez problemu, na koniec .... 122 zł. :smutny

_________________
smak56
****
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   200000   Silnik:   1.3 multijet   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2012, o 13:53 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 10:18
Posty: 5971
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo : 45 razy
Otrzymał Piw: 144 razy
ja mam kabelek i program. tylko czasu brak

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   181000   Silnik:   1.4 T-Jet + LPG   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2012, o 14:02 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 12:51
Posty: 5009
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 248 razy
Otrzymał Piw: 354 razy
Cytuj:
ja mam kabelek i program.


emmer, pochwal się jakim sprzętem dysponujesz ? Bo mam w planach również zakup, tylko zastanawiam się, czy warto :pomysli

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   145555   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2012, o 14:49 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 10:18
Posty: 5971
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo : 45 razy
Otrzymał Piw: 144 razy
czy wrato? jeszcze nie wiem bo nie używałem. ale jak bede wieczorkiem w domu to znajde namiary

znalazłem

interfejs + adapter - tylo na 100 % nie jestem pewien które to były, ale jak napiszesz do nich to ci wybiorą

klik


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   181000   Silnik:   1.4 T-Jet + LPG   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2012, o 09:34 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 paź 2011, o 19:23
Posty: 59
Lokalizacja: Warszawa
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 0 raz
Po ostatnich przygodach z naszą Lineą też się zainteresowałem interfejsem. Szukałem na allegro, ale na liście obsługiwanych aut w większości brakowało w ogóle Fiata Linea, a jak już był to 1,4 8V. Napisałem kilka zapytań i jeden gość mi odpisał: "jeżeli ma Pan taki sterownik silnika Magneti Marelli IAW 5SF CF4/EOBD Injection (1.4 8V)
to urzadzenie będzie odpowiednie", a skąd ja niby mam wiedzieć jaki mamy sterownik silnika?

ps. emmer, ile zapłaciłeś?


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   37200   Silnik:   1.4 T-Jet   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2012, o 09:50 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 10:18
Posty: 5971
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo : 45 razy
Otrzymał Piw: 144 razy
kurcze. nie pamietam. napewno taniej niż podpiecie w ASO. cos około 100 paru złoty z przesyłką.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   181000   Silnik:   1.4 T-Jet + LPG   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2012, o 11:29 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 paź 2011, o 19:23
Posty: 59
Lokalizacja: Warszawa
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 0 raz
Napisałem e-mail z zapytaniem o interfejs do Tjeta i dostałem błyskawicznie odpowiedź. Polecono mi:
http://viaken.pl/pl/diagnoza-fiat/inter ... -v14b.html (48,5 zł)
http://viaken.pl/pl/diagnoza-fiat/adapt ... typ-1.html (29 zł)

Czyli jakieś 77,5 zł plus wysyłka to koszt około 100 zł. Ofkors wypada też mieć laptopo :)


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   37200   Silnik:   1.4 T-Jet   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2012, o 11:32 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 10:18
Posty: 5971
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo : 45 razy
Otrzymał Piw: 144 razy
wojtekk, i wszystko jasne.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   181000   Silnik:   1.4 T-Jet + LPG   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2012, o 11:54 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 12:51
Posty: 5009
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 248 razy
Otrzymał Piw: 354 razy
Ten zestaw co dostałeś pasuje do wszystkich Linek, nie tylko do T-Jeta. O ile się nie mylę, to GP też chyba można tym diagnozować, ale musiałbym sprawdzić :pomysli

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   145555   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2012, o 12:03 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 paź 2011, o 19:23
Posty: 59
Lokalizacja: Warszawa
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 0 raz
Pewnie jest tak jak mówisz, wiesz mnie interesowało żeby 'nasz' egzemplarz pasował ;)


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   37200   Silnik:   1.4 T-Jet   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 mar 2012, o 15:48 
Offline
Prezes
Prezes
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 gru 2009, o 22:39
Posty: 3145
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo : 277 razy
Otrzymał Piw: 221 razy
Ja mam ELM327 pod fiat i szyne CAN. Bangla kasuje i się sprawdzą. Koszt ok. 100 zł.

_________________


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   100000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 mar 2012, o 19:08 
Offline
klubowicze
klubowicze

Dołączył(a): 11 gru 2009, o 11:51
Posty: 310
Lokalizacja: Małopolska
Postawił Piwo : 3 razy
Otrzymał Piw: 13 razy
Witam!!
Koledzy a ja znalazłem taką propozycję pytanie czy warta takich pieniędzy ale z drugiej strony 2-3 podpięcia do kompa w ASO i sprzęt będzie spłacony.
http://www.motodiagnostyka.com/interfej ... -p-50.html


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   0   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 mar 2012, o 19:36 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 gru 2009, o 08:34
Posty: 6109
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo : 225 razy
Otrzymał Piw: 229 razy
Na stronie FiatEcuScan jest krótki opis sprawdzonych interfejsów, oraz tych, które mogą wyrządzić szkody. No i w tej złej grupie jest ten interfejs
A tu instrukcja FiatEcuScan


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   130000   Silnik:   T-Jet z gazem   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2012, o 12:44 
Offline
klubowicze
klubowicze

Dołączył(a): 9 sie 2010, o 13:34
Posty: 183
Lokalizacja: śląskie
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 1 raz
Czy bawiąc cie tym interfejsem można coś popsuć w naszych bolidach :) ?


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   90000   Silnik:   1.4 v8   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2012, o 21:04 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lut 2010, o 19:31
Posty: 488
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo : 15 razy
Otrzymał Piw: 8 razy
ja mam ELM 327 PL 2011 1.4b za 52 zl. (aukcja juz niewidoczna, kupowalem u allegrowicza "-LEC-") i wszystko smiga, FiatEcuScan malo uzywam bo mi sie nie podoba.
Z tymi interfejsami to trzeba uwazac, ja kupilem po raz pierwszy takze ELM327 to zadzialal 1 raz i byl do wyrzucenia (allegrowicz "_AUTODIAGNOSTYKA"), robia pelno chinszczyzny, ten co mam tez chyba chinszczyzna ale dziala i nie tylko w Lince sie nim posluguje.

[ Dodano: |15 Mar 2012|, o 20:07 ]
rs8 napisał(a):
Czy bawiąc cie tym interfejsem można coś popsuć w naszych bolidach :) ?

wg mnie uzywajac tego oprogramowania, ktore jest dostepne za darmo raczej nie, to bardziej do podgladu i ewentualnie pokasowania bledow i serwisu, majac profesjonalny i sprzet i oprogramowanie to pewnie tak.

_________________
<<FISH>>


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   145000   Silnik:   1.4 16V T-Jet (LPG)   Rocznik:   2008    
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 278 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]