pilot :)

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6557
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 145000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: pilot :)

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 15 gru 2015, 13:14

Trzeba było ściągać z zagranicy? Na alle.. tego pełno, różnią się czymś?

Awatar użytkownika
darkkam
klubowicz
klubowicz
Posty: 440
Rejestracja: 15 gru 2013, 21:30
Przebieg: 86000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Wrocław
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: pilot :)

Post autor: darkkam » 15 gru 2015, 13:18

mwas pisze:mógłbyś podać źródło, gdzie zamawiałeś te obudowy ? :ink
http://www.aliexpress.com/item/New-Flip ... 67463.html
Kuzyn_z_Sosnowca pisze:Trzeba było ściągać z zagranicy? Na alle.. tego pełno, różnią się czymś?
Myślę ze ceną :)

Wysłane z HuŁaŁej ;-)
Ostatnio zmieniony 15 gru 2015, 15:21 przez darkkam, łącznie zmieniany 1 raz.
Fiat 126p ('76) > Fiat 126p ELX ('97) > Fiat Siena 1.6 HL ('98) > Fiat Linea 1.4 ('09) > ???

Awatar użytkownika
daro70
klubowicz
klubowicz
Posty: 1051
Rejestracja: 14 sie 2010, 14:17
Przebieg: 85000
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Warszawa
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: pilot :)

Post autor: daro70 » 15 gru 2015, 13:38

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Posty: 4447
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 222222
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: pilot :)

Post autor: smak56 » 15 gru 2015, 13:59

daro70 pisze:Chyba to to........
Chyba jednak nie to..to. Obudowa tyłu jest składana z dwóch części i nie jestem pewien, czy części przełożone z naszego pilota będą pasowały. :pomysli
smak56
****
Obrazek

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6557
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 145000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: pilot :)

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 15 gru 2015, 14:28

Są 2 typy wyglądające identycznie. Różnią się sposobem wkładania baterii.

Awatar użytkownika
Strzelba
Posty: 32
Rejestracja: 28 lis 2015, 20:01
Przebieg: 84000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Otrzymał Piw: razy

Re: pilot :)

Post autor: Strzelba » 20 gru 2015, 18:03

Wymieniałem ostatnio obudowę kluczyka i mam kilka uwag.
Na Allegro dostępne są obudowy od kilku producentów. Niestety niektóre są bardzo tandetne - o czym sam się przekonałem. Chodzi o duży metalowy, obracany element, w którym zamocowany jest grot kluczyka. Otwór, w który wkłada się stary grot jest tak blisko ścianki, że po pierwszym mocniejszym przekręceniu kluczyka, całość się rozłupuje. (foto1). Dlatego szukajcie kluczyków takich (foto2).

P.S. Uwaga na chip RFID w oryginalnej obudowie. Jest to bardzo delikatna szklana ampułka wielkości ok. 2mm x 7mm. Siłowe wydłubywanie skończy się uszkodzeniem chipa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 10 sty 2016, 15:52 przez Strzelba, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
darkkam
klubowicz
klubowicz
Posty: 440
Rejestracja: 15 gru 2013, 21:30
Przebieg: 86000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Wrocław
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: pilot :)

Post autor: darkkam » 20 gru 2015, 18:37

@Strzelba - czyli co? dorabiałeś grot kluczyka? nie przekładałeś oryginalnego?. Wydaje mi się że sama przekładka obudowy jest wystarczająca, bez dorabiania.
Fiat 126p ('76) > Fiat 126p ELX ('97) > Fiat Siena 1.6 HL ('98) > Fiat Linea 1.4 ('09) > ???

Awatar użytkownika
Strzelba
Posty: 32
Rejestracja: 28 lis 2015, 20:01
Przebieg: 84000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Otrzymał Piw: razy

Re: pilot :)

Post autor: Strzelba » 20 gru 2015, 19:16

Do @darkkam.
Trzeba przełożyć grot, bo stary mechanizm nie pasuje do nieoryginalnej obudowy. Wybija się mały klin i grot wychodzi. Wizyta u ślusarza nie jest potrzebna.

Awatar użytkownika
darkkam
klubowicz
klubowicz
Posty: 440
Rejestracja: 15 gru 2013, 21:30
Przebieg: 86000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Wrocław
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: pilot :)

Post autor: darkkam » 20 gru 2015, 19:31

Jeszcze nie robiłem przekładki, więc się nie wypowiem. Ale może smak56 lub Gawel już przełożyli...
Fiat 126p ('76) > Fiat 126p ELX ('97) > Fiat Siena 1.6 HL ('98) > Fiat Linea 1.4 ('09) > ???

Awatar użytkownika
Strzelba
Posty: 32
Rejestracja: 28 lis 2015, 20:01
Przebieg: 84000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Otrzymał Piw: razy

Re: pilot :)

Post autor: Strzelba » 20 gru 2015, 19:37

Generalnie: kupić kluczyk z mocniejszym mechanizmem obrotowym (jak na foto2), przełożyć do niego oryginalny grot i OSTROŻNIE wydłubać chip RFID. I będzie grało.

Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Posty: 4447
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 222222
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: pilot :)

Post autor: smak56 » 20 gru 2015, 19:42

darkkam pisze: Ale może smak56 lub Gawel już przełożyli...
Nie, jeszcze nie. Kupiłem na zaś. Wg mnie ten kupiony u Ciebie jest bardzo dobrej jakości i nie powinno być problemu z przekładką. Ale to dopiero jak się oryginał (klejony wewnątrz) rozleci . :oo
smak56
****
Obrazek

Awatar użytkownika
darkkam
klubowicz
klubowicz
Posty: 440
Rejestracja: 15 gru 2013, 21:30
Przebieg: 86000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Wrocław
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: pilot :)

Post autor: darkkam » 20 gru 2015, 19:45

hehe... też trzymam na czarna godzinę :)
Fiat 126p ('76) > Fiat 126p ELX ('97) > Fiat Siena 1.6 HL ('98) > Fiat Linea 1.4 ('09) > ???

Awatar użytkownika
Gawel
Nowy
Nowy
Posty: 24
Rejestracja: 21 wrz 2015, 12:32
Przebieg: 68000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Środa Śl.
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: pilot :)

Post autor: Gawel » 20 gru 2015, 20:58

i ja tez trzymam w szufladzie na czarną godzinne :)

Pongo
klubowicz
klubowicz
Posty: 280
Rejestracja: 16 lut 2013, 14:23
Przebieg: 127000
Silnik: 1.4 T-Jet+LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Warszawa
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: pilot :)

Post autor: Pongo » 07 kwie 2016, 20:58

Strzelba pisze:Generalnie: kupić kluczyk z mocniejszym mechanizmem obrotowym (jak na foto2), przełożyć do niego oryginalny grot i OSTROŻNIE wydłubać chip RFID. I będzie grało.
czym wydłubywałeś RFIDa? na youtube jakieś mahery widziałem żę rozcinali starą obudowę żeby go nie podważać - Ty też tak?
T-Jet dla zniewalającej mocy (taaa) i LPG dla rozsądku...

Awatar użytkownika
Strzelba
Posty: 32
Rejestracja: 28 lis 2015, 20:01
Przebieg: 84000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Otrzymał Piw: razy

Re: pilot :)

Post autor: Strzelba » 10 kwie 2016, 19:49

Czip RFID zamknięty jest w małej szklanej ampułce - moim zdaniem bardzo delikatnej. Ja też zdemolowałem starą obudowę kluczyka. Mozolnie nacinałem nożykiem do tapet plastik wokół ampułki. Najpierw wyciąłem plastikowe korytko, w której wklejona jest ampułka, a potem już w paluchami zdrapałem klej ze szkła.

ODPOWIEDZ