Lewe lusterko nie grzeje

Awatar użytkownika
Bernardito
klubowicz
klubowicz
Posty: 736
Rejestracja: 13 mar 2011, 16:48
Przebieg: 102000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Kraków
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Lewe lusterko nie grzeje

Post autor: Bernardito » 13 mar 2011, 20:15

Hej sorry, że tak na wstępie zarzucam Was problemami, ale jakoś tak wyszło. Przypomniałem sobie że od jakiegoś czasu jeżdżę bez ogrzewania w lewym lusterku - nawiasem mówiąc same szkiełko miałem już wymieniane jakiś czas temu jeszcze na gwarancji - może w Aso coś źle podłączyli/podkleili. Miał ktoś takie problemy? Da się temu jakoś zaradzić bez wizyt w tzw. Aso?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6328
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: Tomek » 13 mar 2011, 20:57

W dziale Zrób To Sam masz taki mały manualik Radeona jak zdjąć osłony z lusterek.
Można to w dość prosty sposób ściągnąć i zerknąć czy jakiś kabelek się nie upitolił od ogrzewania

Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5683
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 169500
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: mwas » 13 mar 2011, 21:05

Również sprawdził bym wiązkę w tej gumowej osłonie pomiędzy kabiną a drzwiami. Miałem to u siebie, w środku kable się poprzecierały i w efekcie nie było ogrzewnia lusterka oraz było jakieś zwarcie, które powodowało próbę zamknięcia zamków (central) podczas otwierania/zamykania drzwi :lacha Usterka usunięta przez ASO w ramach gwarancji - wymiana całej wiązki elektrycznej w drzwiach. Można to też sprawdzić w sposób, który proponuje Tomek - ściągnąć osłonę lusterka, włączyć ogrzewanie szyby i sprawdzić miernikiem, czy wogóle dochodzi tam napięcie. Jeśli jest napięcie, to jest coś z połączeniem w lusterku. Jeśli napięcia nie ma, to pewnie walnięta wiązka.
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

duskap
klubowicz
klubowicz
Posty: 1655
Rejestracja: 16 sty 2010, 21:46
Przebieg: 96000
Silnik: 2x 1,4 T-Jet+LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Kraków / Bydgoszcz
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: duskap » 13 mar 2011, 22:07

Bernardito, witam w klubie :) Mnie wysiadło ogrzewanie prawego lusterka. Od pewnego czasu miałem wrażenie, że nie grzeje ale dzisiaj ewidentnie stwierdziłem, że prawe nie działa w ogóle (lewe od razu odparowało). Dodam, że sąsiadowi Januszowi również wysiadło ogrzewanie lusterka.

Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5683
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 169500
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: mwas » 13 mar 2011, 22:09

Kurde... czyżby kolejna upierdliwa przypadłość naszych bolidów ? Tylko że jeśli się okaże, że padły wam wiązki, to żeby nie było - byłem pierwszy, który informował, że coś takiego może się dziać :lacha
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
Rafcio
klubowicz
klubowicz
Posty: 3493
Rejestracja: 08 gru 2009, 12:07
Przebieg: 85000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Cieszyn
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: Rafcio » 14 mar 2011, 7:03

mwas pisze:Kurde... czyżby kolejna upierdliwa przypadłość naszych bolidów ? Tylko że jeśli się okaże, że padły wam wiązki, to żeby nie było - byłem pierwszy, który informował, że coś takiego może się dziać :lacha
No to dostaniesz medal na zlocie :ryczy
Obrazek TOPIC_VIEWER Pozdrowienia dla Ciebie !

Awatar użytkownika
buhert
klubowicz
klubowicz
Posty: 788
Rejestracja: 20 gru 2009, 23:13
Przebieg: 68200
Silnik: 1.4 T-JET
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Polska
Otrzymał Piw: razy

Post autor: buhert » 14 mar 2011, 11:59

Ja mam lepszy bajer - JAK włączyć ogrzewanie bo jeszcze tego nie rozgryzłem heh :smak
T-JET - Biorę lewy pas :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6458
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 145000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 14 mar 2011, 12:03

buhert pisze:Ja mam lepszy bajer - JAK włączyć ogrzewanie bo jeszcze tego nie rozgryzłem heh :smak
Włączając ogrzewanie tylnej szyby.

emmer
Moderator
Moderator
Posty: 5997
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 181000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: emmer » 14 mar 2011, 13:39

tylko pamiętaj. nie właczamy i jedziemy tak 200 km. te maty też lubią się przepalać. jak rozpuszczą/odszronią wyłaczamy, tym bardziej, że prądu żżera tyle co mój wzmacniacz :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Bernardito
klubowicz
klubowicz
Posty: 736
Rejestracja: 13 mar 2011, 16:48
Przebieg: 102000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Kraków
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: Bernardito » 14 mar 2011, 13:55

Ogrzewanie tylnej szyby i lusterek wyłącza się automatycznie bodajże po 20 min jeżeli dobrze pamiętam

emmer
Moderator
Moderator
Posty: 5997
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 181000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: emmer » 14 mar 2011, 14:20

ooooooo. warto wiedzieć.
Obrazek

will
Moderator
Moderator
Posty: 3360
Rejestracja: 04 gru 2009, 20:04
Przebieg: 102500
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Markotów Duży
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: will » 14 mar 2011, 14:26

No właśnie miałem założyć ten temat lewe nie grzeje.
LINEA 1.4 8V DYNAMIC

emmer
Moderator
Moderator
Posty: 5997
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 181000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: emmer » 14 mar 2011, 14:27

kuźwa. fajna perspektywa. wyglądać tylko kolejnych usterek. ech, brak słów...
Obrazek

will
Moderator
Moderator
Posty: 3360
Rejestracja: 04 gru 2009, 20:04
Przebieg: 102500
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Markotów Duży
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: will » 14 mar 2011, 14:32

Wtyczkę przy drzwiach już sprawdzałem niestety nie pomogło.
LINEA 1.4 8V DYNAMIC

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6328
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: Tomek » 14 mar 2011, 14:36

A wiecie że u siebie nigdy nawet tego nie sprawdzałem :zlośnik
Kiedyś tylko raz włączyłem przycisk od ogrzewania szyby, kontrolka się zaświeciła, więc uznałem że cacy, wyłączyłem, i jakoś potem nigdy już nie używałem.

ODPOWIEDZ
stoły drewniane

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości