Domykanie szyb
-
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: 1.4 8v
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Domykanie szyb
Witam!!!
Jako że wiosna zbliża się,cieplej coraz bardziej jest,więc zapewne i w tym roku problem się pojawi a mianowicie otwarta lub nie domknięta szyba,jak oczywiście wszyscy wiemy nie ma możliwości domknięcia szyb podczas zamykania auta kluczykiem a wielka szkoda,natomiast ponowne wchodzenie do auta i włączanie zapłonu to takie rozwiązanie moim zdaniem jest lekkim nieporozumieniem.Przeglądając neta trafiłem na taki wynalazek
http://allegro.pl/domykanie-2-4-szyb-sz ... 48023.html" onclick="window.open(this.href);return false;
cena jak widać nie jest kosmiczna można by zaryzykować ale mam kilka pytań:
1.czy nada się to do naszych fur?
2.gdzie w naszych autach znajduje się sterownik od centralnego zamka?
3.czy laik da sobie z tym cudem techniki radę?
4.zna ktoś tą firmę,warte zachodu czy badziew jakiś i sobie odpuścić?.
Pozdrawiam i czekam na opinie.
Jako że wiosna zbliża się,cieplej coraz bardziej jest,więc zapewne i w tym roku problem się pojawi a mianowicie otwarta lub nie domknięta szyba,jak oczywiście wszyscy wiemy nie ma możliwości domknięcia szyb podczas zamykania auta kluczykiem a wielka szkoda,natomiast ponowne wchodzenie do auta i włączanie zapłonu to takie rozwiązanie moim zdaniem jest lekkim nieporozumieniem.Przeglądając neta trafiłem na taki wynalazek
http://allegro.pl/domykanie-2-4-szyb-sz ... 48023.html" onclick="window.open(this.href);return false;
cena jak widać nie jest kosmiczna można by zaryzykować ale mam kilka pytań:
1.czy nada się to do naszych fur?
2.gdzie w naszych autach znajduje się sterownik od centralnego zamka?
3.czy laik da sobie z tym cudem techniki radę?
4.zna ktoś tą firmę,warte zachodu czy badziew jakiś i sobie odpuścić?.
Pozdrawiam i czekam na opinie.
- Tomek
- Moderator
- Przebieg: 131000
- Silnik: 1.4 V8 + LPG
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 287 razy
- Otrzymał podziękowań: 304 razy
Uważam że najlepszym wyjściem odnośnie domykacza szyb jest przegrzebanie for Grande Punto.
Jestem pewien że ktoś już kiedyś przecierał szlak.
Ja nie potrzebuję takiego domykacza, ale jak bym zapragnął takiego urządzenia na pewno zaczął bym od poszukiwań odpowiedzi właśnie wśród maniaków Wielkiej Kropki.
Jestem pewien że ktoś już kiedyś przecierał szlak.
Ja nie potrzebuję takiego domykacza, ale jak bym zapragnął takiego urządzenia na pewno zaczął bym od poszukiwań odpowiedzi właśnie wśród maniaków Wielkiej Kropki.
- mwas
- Prezes
- Przebieg: 98000
- Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 344 razy
- Otrzymał podziękowań: 957 razy
- Kontakt:
Zawsze można z tyłu posadzić niewolnika, które będzie zamykał szyby w momencie zamykania autaSebastian pisze:A co z tylnymi szybami nie wiem jak u was u mnie raczej to nie wypali bo tylne szyby mam na korbkę .Chyba że przerobie podnoszenie szyb .Silniczki+sterowanie+moduł nie licząc już okablowania, a to już koszta rosną i wtedy to już raczej się nie opłaca.

Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
- mwas
- Prezes
- Kontakt:
jay_21 pisze:mwas, albo jakąś niewolniczkę![]()
Za niewolniczkę może robić właśnie żona (o ile ktoś posiada taki wynalazek)Sebastian pisze:Muszę spytać żony czy zaakceptuje takiego domykacza szyb

- mwas
- Prezes
- Kontakt:
A czemu by nieemmer pisze:ciekawę czy byłbyś taki bohater jakby żona miała dostęp do forum?

A co do domykacza... fajny bajer, ale nie widzę potrzeby inwestowania w to u siebie, gdyż:
1) dość rzadko zdarza mi się jeździć z otwartymi szybami
2) elektrykę mam tylko z przodu (tył domyka żona

-
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: 1.4 8v
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Zapewne żonka miała na myśli skrzynię biegów
tam jest taka wajcha do zabawy
,a teraz na poważnie ja też mam szybki z tyłu manualne więc tu nie ma żadnej dyskusji natomiast miałem na myśli rozwiązanie problemu z brakiem prądu po wyłączeniu zapłonu a po otwarciu drzwi jak wiadomo nie ma już możliwości domknięcia szyb a to urządzenie było by jakimś rozwiązaniem.