Błędy P0300 P0302 P0303

Awatar użytkownika
ślimak
Administrator
Administrator
Posty: 3306
Rejestracja: 03 gru 2009, 21:39
Przebieg: 11000
Silnik: 1.2 TCe
Rocznik: 2016
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Błędy P0300 P0302 P0303

Post autor: ślimak » 06 cze 2016, 15:37

mwas pisze:Wg mnie z odczytów nie wynika nic konkretnego. Zrób adaptację koła fonicznego, to powinno rozwiązać problem a na pewno nie zaszkodzi :ink
Ja na zlocie poproszę Cię o wykonanie tego manewru :)
Renault Megane IV 1.2 TCe Energy Intens 132KM

Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5342
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 161111
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Błędy P0300 P0302 P0303

Post autor: mwas » 06 cze 2016, 18:24

ślimak pisze:
mwas pisze:Wg mnie z odczytów nie wynika nic konkretnego. Zrób adaptację koła fonicznego, to powinno rozwiązać problem a na pewno nie zaszkodzi :ink
Ja na zlocie poproszę Cię o wykonanie tego manewru :)
Dobra :luzak
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

marek_gh
klubowicz
klubowicz
Posty: 64
Rejestracja: 04 mar 2010, 23:21
Przebieg: 45000
Silnik: 1,4 8V
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Lubuskie Gorzów Wlkp
Otrzymał Piw: razy

Re: Błędy P0300 P0302 P0303

Post autor: marek_gh » 22 lip 2016, 19:01

Mój problem rozwiązałem z podpowiedzią kolegów. Autoadaptacja koła fonicznego rozwiązała problem.Skorzystałem z programu AlfaOBD.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5342
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 161111
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Błędy P0300 P0302 P0303

Post autor: mwas » 22 lip 2016, 22:07

Dodam, że na zlocie wykonaliśmy całą procedurę :luzak Poszło gładko i bezstresowo a wszystkie bolączki jak ręką odjął :luzak Więc potwierdzam - DZIAŁA :luzak
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5342
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 161111
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Błędy P0300 P0302 P0303

Post autor: mwas » 22 lip 2016, 22:07

Dodam, że na zlocie wykonaliśmy całą procedurę :luzak Poszło gładko i bezstresowo a wszystkie bolączki jak ręką odjął :luzak Więc potwierdzam - DZIAŁA :luzak
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5342
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 161111
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Błędy P0300 P0302 P0303

Post autor: mwas » 22 lip 2016, 22:07

Dodam, że na zlocie wykonaliśmy całą procedurę :luzak Poszło gładko i bezstresowo a wszystkie bolączki jak ręką odjął :luzak Więc potwierdzam - DZIAŁA :luzak

-- 22 lip 2016, o 22:07 --

Dodam, że na zlocie wykonaliśmy całą procedurę :luzak Poszło gładko i bezstresowo a wszystkie bolączki jak ręką odjął :luzak Więc potwierdzam - DZIAŁA :luzak
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
ślimak
Administrator
Administrator
Posty: 3306
Rejestracja: 03 gru 2009, 21:39
Przebieg: 11000
Silnik: 1.2 TCe
Rocznik: 2016
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Błędy P0300 P0302 P0303

Post autor: ślimak » 23 lip 2016, 11:24

Dokładnie :)
Renault Megane IV 1.2 TCe Energy Intens 132KM

Pawelski197
Nowy
Nowy
Posty: 5
Rejestracja: 12 wrz 2016, 22:01
Przebieg: 70000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Szczecin
Postawił Piwo;: razy

Re: Błędy P0300 P0302 P0303

Post autor: Pawelski197 » 12 wrz 2016, 22:12

Witam wszystkich mam ten sam problem ,wymieniłem rozrząd ,wymieniłem cewkę , wymieniłem świece i problem powraca ,jadąc na 5 biegu obroty 3300 zapala się klontrolka "piłując" na 4 obroty 4200 i nic się nie dzieje ASO w Gorzowie kazali wymienić świece pojechałem do bosha tam powiedzieli ze to nie świece tylko rozrząd więc wymieniłem wszystko jak napisałem i wszystko powraca nie wiem co robić

Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5342
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 161111
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Błędy P0300 P0302 P0303

Post autor: mwas » 13 wrz 2016, 9:20

Jak nie wiesz co robić to przeczytaj uważnie cały ten wątek, bo rozwiązanie masz podane na tacy... a tak na marginesie... witaj przybyszu...
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Pawelski197
Nowy
Nowy
Posty: 5
Rejestracja: 12 wrz 2016, 22:01
Przebieg: 70000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Szczecin
Postawił Piwo;: razy

Re: Błędy P0300 P0302 P0303

Post autor: Pawelski197 » 13 wrz 2016, 17:19

Nie robiłem tego nigdy , czy mechanik może to zrobić ?

Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5342
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 161111
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Błędy P0300 P0302 P0303

Post autor: mwas » 13 wrz 2016, 20:57

Jeśli tylko dysponuje komputerem z interfejsem oraz wie jak, to jak najbardziej może. Mało tego - Ty sam możesz to zrobić, jeśli miałbyś interfejs do komputera :ink Cała procedura powinna być opisana w tym wątku, oraz dodatkowo w samym programie komputerowym, którym się ją przeprowadza :ink

Wysłane z Galaxiaka
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Pawelski197
Nowy
Nowy
Posty: 5
Rejestracja: 12 wrz 2016, 22:01
Przebieg: 70000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Szczecin
Postawił Piwo;: razy

Re: Błędy P0300 P0302 P0303

Post autor: Pawelski197 » 15 wrz 2016, 18:05

a jaki to program bo interfejs mam ELM327 v1.5a

-- 15 wrz 2016, o 18:08 --

ten co tam jest napisany działał tylko przez 20 minut

-- 15 wrz 2016, o 18:10 --

komunikat NIE ZNALEZONO WŁAŚCIWEGO INTERFEJSU !
SPRAWDZ KABEL!

Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5342
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 161111
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Błędy P0300 P0302 P0303

Post autor: mwas » 16 wrz 2016, 8:32

Interfejs masz dobry, nie wiem jakiego programu używasz. Adaptacja koła fonicznego jest dostępna w programie Multiecuscan, ale trzeba mieć pełną wersję, darmową nic nie zrobimy. Cała procedura opisana jest przeze mnie w poście na poprzedniej stronie.
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Pawelski197
Nowy
Nowy
Posty: 5
Rejestracja: 12 wrz 2016, 22:01
Przebieg: 70000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Szczecin
Postawił Piwo;: razy

Re: Błędy P0300 P0302 P0303

Post autor: Pawelski197 » 16 wrz 2016, 9:37

nie mam pełnej wersji

-- 16 wrz 2016, o 09:39 --

może znasz kogoś ze szczecina kto posiada pełną wersje będę bardzo wdzięczny , na frezarce numerycznej mogę zrobić prawie wszystko a z tym mam kłopot

Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5342
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 161111
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Błędy P0300 P0302 P0303

Post autor: mwas » 16 wrz 2016, 12:23

Niestety, ze Szczecina jest nas garstka, o ile nie jesteś jedyny, a na pewno jedyny, który się odzywa na forum :oj Ale jest sposób na tą wersję FREE programu :ink Odezwij się do mnie na PW i podaj swój adres e-mail :ink
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

ODPOWIEDZ
stoły drewniane

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości