Ile KM na baku i jaki zasięg na rezerwie

Awatar użytkownika
Rafcio
Forum to jego świat
Forum to jego świat
Posty: 3407
Rejestracja: 08 gru 2009, 12:07
Przebieg: 79000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Cieszyn
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: Rafcio » 07 maja 2010, 21:45

helletic ma rację, swego czasu jak miałem pandę 1.3 JTD to w serwisie wołali za filter paliwa tzw. green filter ok 350 zeta
Obrazek TOPIC_VIEWER Pozdrowienia dla Ciebie !

Awatar użytkownika
helletic
Kolega
Kolega

Post autor: helletic » 07 maja 2010, 21:47

No właśnie, bo są filtry i FILTRY. Tak samo jak masz do wyboru dwa rodzaje filtra kabinowego: zwykły i z wkładem węglowym, który jest droższy. To i zapewne do filtracji paliwa są lepsze i te bardziej lepsze filtry.

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6114
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: Tomek » 07 maja 2010, 21:50

rafcio082 pisze:helletic ma rację, swego czasu jak miałem pandę 1.3 JTD to w serwisie wołali za filter paliwa tzw. green filter ok 350 zeta
Też jeździłem Pandą 1.3MJ i tak jak pisałem filtr paliwa (a w zasadzie wkład filtra paliwa) w serwisie 100zł
Musiałeś trafić na drogi serwis

Awatar użytkownika
helletic
Kolega
Kolega

Post autor: helletic » 07 maja 2010, 21:58

Widocznie dali Ci tańszy bez możliwości wyboru

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6114
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: Tomek » 07 maja 2010, 22:02

Zawsze dawali oryginalny :)

Chyba trochę odbiegamy od tematu :zlośnik

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6158
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 138000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 07 maja 2010, 22:10

Filtr by się przydał, jakikolwiek, bo siatka niewiele da. Ja mam stary motor, mam tam jedną siatkę przy wlewie, drugą przy kraniku i jeszcze coś w rodzaju osadnika, a i tak czasem dyszę w gaźniku potrafi coś przytkać. Wtrysk jest przecież bardziej wrażliwy na paprochy, a samemu się go w razie problemów nie przetka. Może dało by się coś na przewód założyć, podpatrzeć jakieś rozwiązanie z innych samochodów. Ale trzeba by wziąć pod uwagę pewnie takie rzeczy jak przepustowość, ciśnienie, blebleble itd, nie znam się na tym niestety.

Awatar użytkownika
MARCIN127
klubowicze
klubowicze
Posty: 263
Rejestracja: 24 sty 2010, 19:32
Przebieg: 50085
Silnik: 1,4,8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: poznań

Ile KM na baku i jaki zasięg na rezerwie 1.4 77KM

Post autor: MARCIN127 » 08 maja 2010, 16:21

w mojej lince pompa paliwa była wymieniana 3razy z powodu głośnego pisku zawsze po wymianę piski znikały na jakiś czas i kto wie czy to właśnie nie jest spowodowane brakiem filtra paliwa a oprócz tego zauważyłem wahania śilnika pod czas hamowania i używania klimy występuje to nie zawsze ciekawe czy to wada braku filtra :zmieszany :zły
marcin127

will
Administrator
Administrator
Posty: 3357
Rejestracja: 04 gru 2009, 20:04
Przebieg: 96000
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Markotów Duży
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: will » 08 maja 2010, 18:56

To skutek oporu jaki wytwarza sprężarka klimy i nic po za tym, to samo masz jak włączysz wszystko co pobiera prąd wentylator światła ogrzewanie szyby itp lekko przygaśnie zanim komp z czyta i zwiększy obroty.
LINEA 1.4 8V DYNAMIC

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6158
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 138000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 08 maja 2010, 21:05

Nie powinno się jeździć aż do rezerwy. Kiedy pompa jest cała zanurzona w benzynie jest też przez nią chłodzona. Również przepływające przez pompę paliwo ją chłodzi, a kiedy jest mało wachy w baku to może zassać powietrze co także nie jest zdrowe. Ja tankuję kiedy już jest około 1/4 baku i problemów nie mam.

Awatar użytkownika
MARCIN127
klubowicze
klubowicze
Posty: 263
Rejestracja: 24 sty 2010, 19:32
Przebieg: 50085
Silnik: 1,4,8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: poznań

Ile KM na baku i jaki zasięg na rezerwie 1.4 77KM

Post autor: MARCIN127 » 09 maja 2010, 19:12

u mnie rezerwa paliła śie ras jak kupowałem linke a co do wahań to wychodzi na to że akumulator nie daje rady :zmieszany
marcin127

Awatar użytkownika
KILLHIM
klubowicze
klubowicze
Posty: 1011
Rejestracja: 03 mar 2010, 7:55
Przebieg: 85
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Knurów
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Ile KM na baku i jaki zasięg na rezerwie 1.4 77KM

Post autor: KILLHIM » 10 maja 2010, 7:18

MARCIN127 pisze:u mnie rezerwa paliła śie ras jak kupowałem linke a co do wahań to wychodzi na to że akumulator nie daje rady :zmieszany
tak tak akumulator ja też tak miałem
ten fabryczny aku był jakiś słaby kupiłem sobie lepszy i po problemie :)

emmer
Administrator
Administrator
Posty: 5987
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 181000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: emmer » 10 maja 2010, 8:38

wczoraj sprawdziłem u siebie. zapaliła mi się kontrolka rezerwy. podjechałem na cpn i wlałem pod korek. w zbiorniku teoretycznie miałem 7,5 litra. czyli ekonomicznie jadąc na jakieś 100 km do dna.

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6114
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: Tomek » 10 maja 2010, 11:27

Też wczoraj tankowałem samochód zaraz po tym jak zapaliła się rezerwa.
Pod korek weszło 39.5 litra, więc licząc że 45 bak i jeszcze średnio ze 2 litry w przewodach, to też mi tak na oko wychodzi pojemność rezerwy ze 7.5 litra.

Awatar użytkownika
M
klubowicze
klubowicze
Posty: 1016
Rejestracja: 07 gru 2009, 20:51
Przebieg: 40500
Silnik: 1,3 MultiJet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Olsztyn
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: M » 10 maja 2010, 12:15

apropo baków a u nas baki nie są wykonane z plastiku przez co się rozciągają?

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6114
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: Tomek » 10 maja 2010, 12:42

M (admin) pisze:apropo baków a u nas baki nie są wykonane z plastiku przez co się rozciągają?
Rozciągają się? :pomysli

ODPOWIEDZ
stoły drewniane

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość