Pompka paliwa

emmer
Administrator
Administrator
Posty: 5970
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 181000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Pompka paliwa

Post autor: emmer » 23 maja 2012, 8:36

dla kolegów którzy mają dostęp do epera.

gdzie w t-jet znajduje się to ustrojstwo i jaki ma symbol? cos mi się wydaje że moja kończy żywot. dwa objawy - po pierwsze jakoś dziwnieją słychac po przekręceniu kluczyka, po drugie przy odpalaniu po dłuższym postoju (tak powyżej 1 dnia) samochód jakby pracował na dwa gary - zrobiłem mały wywiad i wszyscy stawiają na pumpkę :)

ciekawe ile znowu muszę wybulić w ten samochód :pomysli

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6143
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 138000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 23 maja 2012, 8:40

Pod kanapą jest plastikowy dekiel, a pod nim jest pumpka.

darcyn
Kolega
Kolega
Posty: 610
Rejestracja: 13 kwie 2011, 18:07
Lokalizacja: Los Angeles
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: darcyn » 23 maja 2012, 13:36

pompki nie da się samej dokupić w oryginale (865zł). musisz wyjąć i dopasować sobie coś z zamiennika (100zł)

Online
Awatar użytkownika
mwas
Administrator
Administrator
Posty: 5129
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 155555
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: mwas » 23 maja 2012, 13:41

emmer, wg moich ustaleń, pompa paliwa do T-Jeta z EPERa ma kod 51807005 i kosztuje - bagatela - 832,40 PLN :oj

[ Dodano: |23 Maj 2012|, o 13:44 ]
oo... darcyn był pierwszy :luzak
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

emmer
Administrator
Administrator
Posty: 5970
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 181000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: emmer » 23 maja 2012, 13:45

mwas, no to czekam aż padnie całkiem. będę sie martwił później.

darcyn, co masz na myśli "zamiennik"? :)

Coval, a zaglądałem tam kiedyś - starość nie radość.


od rana nie mogłem otworzyć wogóle strony. jak u was?
Obrazek

Online
Awatar użytkownika
mwas
Administrator
Administrator
Posty: 5129
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 155555
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: mwas » 23 maja 2012, 13:48

emmer pisze:od rana nie mogłem otworzyć wogóle strony. jak u was?
U nas tak samo, był problem z hostingiem :ink
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

darcyn
Kolega
Kolega
Posty: 610
Rejestracja: 13 kwie 2011, 18:07
Lokalizacja: Los Angeles
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: darcyn » 23 maja 2012, 13:58

http://allegro.pl/wklad-silniczek-pompa ... 05343.html" onclick="window.open(this.href);return false;

emmer
Administrator
Administrator
Posty: 5970
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 181000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: emmer » 23 maja 2012, 14:02

:pivo dla ciebie. nieduzy koszt. można wziąść.


ps. jutro ci dam znać odnośnie pokrowców. druga połowa musi zatwierdzić wzór :)

darcyn
Kolega
Kolega
Posty: 610
Rejestracja: 13 kwie 2011, 18:07
Lokalizacja: Los Angeles
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: darcyn » 23 maja 2012, 14:17

dałem ci tylko przykład. musisz wyjąć, zmierzyć, zobaczyć ile barów itp

emmer
Administrator
Administrator
Posty: 5970
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 181000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: emmer » 23 maja 2012, 14:23

wiem, wiem. ale mam trop. :)
Obrazek

slawek007
klubowicze
klubowicze
Posty: 106
Rejestracja: 17 maja 2011, 11:12
Przebieg: 80000
Silnik: 1.4 8v+LPG
Rocznik: 2010
Lokalizacja: staszow
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: slawek007 » 23 maja 2012, 23:45

A może lepiej byłoby zacząć od filtra paliwa jeśli nie był wymieniany, u mnie w poprzednim aucie po wymianie pompa ciszej chodziła, zrobiłem wtedy na jednym filtrze jakieś 100 000 km. Ale tak ogólnie mówiąc to miałem już okazję rozbierać taką pompę paliwową z innego samochodu i muszę przyznać że byłem bardzo zaskoczony gdy zobaczyłem że jest tam silnik szczotkowy, co oznacza że prędzej czy później i tak pompa będzie do wymiany.

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6143
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 138000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 24 maja 2012, 6:15

W T-Jet nie ma typowego filtra paliwa. Może jest jakieś sitko przy pompie.

emmer
Administrator
Administrator
Posty: 5970
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 181000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: emmer » 25 maja 2012, 7:59

uffff. na 99 % wystarczy czyszczenie przepustnicy
Obrazek

Awatar użytkownika
cichy
Kolega
Kolega
Posty: 3700
Rejestracja: 12 sie 2010, 23:49
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: cichy » 25 maja 2012, 8:08

emmer pisze:uffff. na 99 % wystarczy czyszczenie przepustnicy
Jeżeli tak to przynajmniej zaoszczędzisz sobie kasę nie wchodząc w koszty pompki no i zadowolenie z linki się utrzyma na dotychczasowym poziomie ;)
Sympatyk forum :-)

emmer
Administrator
Administrator
Posty: 5970
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 181000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: emmer » 25 maja 2012, 8:31

pawe1_c, no juz niżej się nie da :ryczy
Obrazek

ODPOWIEDZ
stoły drewniane

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość