Teraz jest 21 lut 2017, o 22:16


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Dodatkowe USB
PostNapisane: 18 lis 2014, o 19:22 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sty 2010, o 21:26
Posty: 5949
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo : 194 razy
Otrzymał Piw: 174 razy
smak56 napisał(a):
Być może macie rację, ale jeżeli jest tak jak piszecie to skąd biorą prąd diody?


Diody prąd biorą z akumulatora, ale heldan na tym swoim pizdryku nie ma żadnej diody :ink


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   129000   Silnik:   1.4 V8 + LPG   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: Dodatkowe USB
PostNapisane: 18 lis 2014, o 20:00 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lis 2012, o 19:32
Posty: 1364
Lokalizacja: blisko Rybnika
Postawił Piwo : 154 razy
Otrzymał Piw: 105 razy
żeby spróbować to najprościej podpiąć do akumulatora i ...zobaczyć czy się nie zapali :pomysli . Strasznie to zmasakrowałeś, albo tak tylko wygląda na zdjęciu.
Finalnie daj tak, żeby było "po stacyjce" ze skrzynki z bezpiecznikami z kabiny - po co przeciągać kabel z komory silnika? W temacie o tempomacie chyba jest rozrysowana skrzynka...


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   100000   Silnik:   1.4 16V Turbo + LPG   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: Dodatkowe USB
PostNapisane: 18 lis 2014, o 20:40 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 paź 2014, o 13:20
Posty: 67
Lokalizacja:
Postawił Piwo : 3 razy
Otrzymał Piw: 1 raz
Stopiłem plastik, dlatego wygląda strasznie, ale przynajmniej wydaje się trwałe. Przyznam, że do skrzynki z bezpiecznikami po prostu boję się podłączyć, bo nie mam zielonego pojęcia gdzie i jak...


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   60   Silnik:   1.4 8V   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Dodatkowe USB
PostNapisane: 19 lis 2014, o 08:19 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 09:18
Posty: 5970
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo : 45 razy
Otrzymał Piw: 136 razy
mam podobny miernik jak ty daro70. trzeba tylko rozczytac w instrukcji od jakiego obciążenia zaczyna rejestrować. mój nie pokazuje jakichś tam minimalnych wartości, dlatego sprawdź tez twój bo może się okazać że jednak ładowarki prą pobierają.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   181000   Silnik:   1.4 T-Jet + LPG   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: Dodatkowe USB
PostNapisane: 19 lis 2014, o 08:25 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lis 2012, o 19:32
Posty: 1364
Lokalizacja: blisko Rybnika
Postawił Piwo : 154 razy
Otrzymał Piw: 105 razy
tutaj masz widok skrzynki
viewtopic.php?f=38&t=2889&p=69667&hilit=uchwyt+na+nawigacj%C4%99#p69667" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
+ 12V możesz dostać na dwa sposoby :
1. możesz podłożyć kabelek pod bezpiecznik (wyjmujesz bezpiecznik, wkładasz kabelek, wkładasz bezpiecznik) - przewód musi być surowy, nieoblutowany, żeby mógł się rozłożyć ,rozpłaszczyć :ink

2. po prawej stronie tych różowych przekaźników jest jeden wolny pin 12V - możesz tam podłączyc się konektorkiem .

a masę (-) - weź miernik i dotykaj śrub mocujących skrzynkę - znajdziesz masę, tam się podłącz (odkręcisz śrubę, podłożysz przewód, zakręcisz śrubę :ink

Na pewno potrzebny byłby miernik (najprostszy "multimeter " to koszt 12 zł), nie można zrobić nic złego, chyba, że nie wiesz jak się nim mierzy napięcie ( trzeba przełączyć pokrętło na "V-" czyli napięcie prądu stałego ), czerwony kabel miernika to + a czarny to -


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   100000   Silnik:   1.4 16V Turbo + LPG   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: Dodatkowe USB
PostNapisane: 19 lis 2014, o 08:55 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lut 2011, o 16:17
Posty: 449
Lokalizacja: Warszawa
Postawił Piwo : 2 razy
Otrzymał Piw: 16 razy
heldan nie przejmuj się tak bardzo każdym zużytym mW. To nie statek kosmiczny :) Immobiliser działa, diody w drzwiach migają... Zawsze jest jakieś minimalne zużycie. Ja najdłużej zostawiałem linkę na 2 tygodnie (wyjazd na wakacje) i po powrocie uruchamiał się bez żadnych problemów. Służbowy Opel zdarzało się, że stał miesiąc i potem też ruszał od pierwszego kopa.
Tak na szybko policzyłem: jeśli masz aku 40Ah, a dioda pobiera 20mA, to wychodzi prawie 3 miesiące świecenia. Da się przeżyć :)


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   47000   Silnik:   1.4 T-Jet   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: Dodatkowe USB
PostNapisane: 19 lis 2014, o 09:58 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 09:18
Posty: 5970
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo : 45 razy
Otrzymał Piw: 136 razy
u mnie nie raz zostanie cb-radio na noc włączone i nic się nie dzieje

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   181000   Silnik:   1.4 T-Jet + LPG   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: Dodatkowe USB
PostNapisane: 21 lis 2014, o 14:38 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 14:42
Posty: 1630
Lokalizacja: Zabrze
Postawił Piwo : 40 razy
Otrzymał Piw: 53 razy
daro70 napisał(a):
Przeczytałem Twój Link i dalej trzymam przy swoim z ręką na sercu . Mój watomierz po podłączeniu kilku różnych ładowarek które NIE są podłączone do telefonu pobiera 0.00 wat i to też sprawdzaliśmy w pracy z innymi ładowarkami które mają wyjscie mini USB , Ale nie wiem jak jest z ładowarkami dawnymi np do NOKI bo po prostu nie mam już w domu i nie mogę się wypowiedzieć . :pomysli


Ja uważam, że ładowarka prąd pobiera. Ale na tyle mały, że nie wykazuje go Twój watomierz. Podłącz złodziejkę do watomierza a do niej kilka ładowarek i wtedy zobaczysz czy jest jakieś zużycie prądu

_________________
LINEA 1.4 8v Dynamic - blue metalic


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   100000   Silnik:   1.4 8V   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Dodatkowe USB
PostNapisane: 21 lis 2014, o 17:13 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 sie 2010, o 13:17
Posty: 888
Lokalizacja: Wawa
Postawił Piwo : 102 razy
Otrzymał Piw: 53 razy
Zrobiłem tak jak radziliście ,niestety więcej ładowarek w domu nie posiadam ..... a to wyniki :pomysli :pomysli :pomysli


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   72000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Dodatkowe USB
PostNapisane: 21 lis 2014, o 19:18 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lis 2012, o 19:32
Posty: 1364
Lokalizacja: blisko Rybnika
Postawił Piwo : 154 razy
Otrzymał Piw: 105 razy
Panowie, czy to aby nie :eot :ink . Ginie prawdziwy wątek...


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   100000   Silnik:   1.4 16V Turbo + LPG   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: Dodatkowe USB
PostNapisane: 21 lis 2014, o 22:08 
Online
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4933
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 243 razy
Otrzymał Piw: 330 razy
W ramach OffTopu odpowiadam - 3 ładowarki to nadal za mało, żeby to urządzenie wykazało jakikolwiek pobór prądu przy nieobciążonej ładowarce :ink Jak nie ma ona zamontowanej diodki LED, to już w ogóle są to wartości niemalże pomijalne :ink Dlatego z mocnym przymrużeniem oka traktuję okrzyki wszelkich "ekooszołomów" o odłączanie wszystkiego co możliwe z gniazdka :ink To również pokazuje, że przypadku podłączenia na stałe ładowarki samochodowej, która nie posiada diody LED, nic złego z akumulatorem stać się nie powinno :ink

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   142000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Dodatkowe USB
PostNapisane: 22 lis 2014, o 09:11 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lis 2012, o 19:32
Posty: 1364
Lokalizacja: blisko Rybnika
Postawił Piwo : 154 razy
Otrzymał Piw: 105 razy
mwas napisał(a):
okrzyki wszelkich "ekooszołomów" o odłączanie wszystkiego co możliwe z gniazdka


to miało początki, jak mówiono o zasilaczach transformatorowych - a to inna bajka :ink


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   100000   Silnik:   1.4 16V Turbo + LPG   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: Dodatkowe USB
PostNapisane: 22 lis 2014, o 10:03 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sty 2010, o 21:26
Posty: 5949
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo : 194 razy
Otrzymał Piw: 174 razy
heldan jak tam prace???


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   129000   Silnik:   1.4 V8 + LPG   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: Dodatkowe USB
PostNapisane: 22 lis 2014, o 19:01 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 paź 2014, o 13:20
Posty: 67
Lokalizacja:
Postawił Piwo : 3 razy
Otrzymał Piw: 1 raz
Dzisiaj przy sobocie miałem trochę czasu. Udało mi się w końcu to zrobić. Rozkręciłem panel wywierciłem dziurę, podłączyłem i działa! Więcej zdjęć dam w tym tygodniu.

Mam do Was jeszcze jedno pytanie. Rozpadły mi się kratki nawiewu. Czy da się je ztamtąd wyjąć, bo moje zdolności manualne nie pozwoliły mi ich złożyć. Dodatkowo pociągnąłem sobie przez kratkę nawiewu kabel aux od radia - czy nic się nie stanie z tym kablem?

Pozdr.

PS:leszek1234 - dziękuję Ci za Twoją nieocenioną pomoc - też przez telefon :)


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   60   Silnik:   1.4 8V   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Dodatkowe USB
PostNapisane: 22 lis 2014, o 22:42 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lis 2012, o 19:32
Posty: 1364
Lokalizacja: blisko Rybnika
Postawił Piwo : 154 razy
Otrzymał Piw: 105 razy
:ok) :)


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   100000   Silnik:   1.4 16V Turbo + LPG   Rocznik:   2009    
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: zibi186 i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]