Teraz jest 25 kwi 2017, o 22:14


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2012, o 22:51 
Offline
Kolega
Kolega
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2010, o 23:49
Posty: 3700
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo : 164 razy
Otrzymał Piw: 114 razy
flodzik, Pięknie to sobie wykombinowałeś.

_________________
Sympatyk forum :-)


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   217000   Silnik:   2.0 110KM HDi   Rocznik:   0    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 31 maja 2012, o 00:35 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lis 2010, o 16:17
Posty: 3742
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo : 245 razy
Otrzymał Piw: 353 razy
flodzik trochę dużo ich, ale fachowo :pivo

_________________
smak56
****
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   200000   Silnik:   1.3 multijet   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 31 maja 2012, o 09:16 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 10:18
Posty: 5971
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo : 45 razy
Otrzymał Piw: 144 razy
ja wczoraj zrobiłem sobie tez dodatkowe gniazda. w tym celu wykorzystałem zapomniany od dłuższego czasu :smutny kabel prądowy do wzmacniacza. kupiłem podwójny rozgałęziacz do zapalniczki z metrowym przewodem. uciąłem wtyczkę. plus do kabla prądowego, minus znalazłem na śrubie przy bezpiecznikach. oczywiście wszytsko zabezpieczone bezpiecznikiem i schowane pod dechę w okolicach kierownicy, za bezpiecznikami. na razie z jednego gniazda korzysta cb radio. drugie wolne.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   181000   Silnik:   1.4 T-Jet + LPG   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: Dodatkowe zasilanie z gniazda zapalniczki
PostNapisane: 14 lut 2013, o 23:13 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lut 2012, o 12:32
Posty: 85
Lokalizacja: Świnoujście
Postawił Piwo : 3 razy
Otrzymał Piw: 0 raz
Mam takie zasilanie pod deską w rejonie schowka do dużego GPS,przeprowadziłem przedłużacz od oryginalnej zapalniczki,tam włączyłem ładowarkę i wyprowadziłem końcówkę przez otwór blisko szyby/taki tam jest-tylko wyjąć zatyczkę/.Trochę się nazginałem,ale wyszło,jest estetycznie i fachowo.Problem mam w tym iż to ładowanie to 12V/1500mA.
Do smartfona będę instalował dodatkowe gniazdo w desce z przodu między schowkiem ,a panelem radia etc. Trudno będzie większy otwór,ale samo gniazdo kupiłem całe w plastiku z pokrywką i jest super.Ładowarka i tu jest problem jaką kupić,więc do mojego smarta kupiłem ładowarkę od Nokii 5V/1000mA z wtykiem,który idealnie pasuje.Gniazdo podłączę równolegle do wcześniej przeprowadzonego przewodu za pomocą złączek.Należy dokładnie sprawdzić biegunowość prądową bo inaczej zwarcie,zmiana biegunów już w smarcie to katastrofa/smartfony drogię/.
Takie połączenie daje pewność iż po wyłączeniu kluczykiem,prądu w gniazdach nie ma.Nie polecam podłączania bezpośredniego pod akumulator.
Wszystko to estetyka i jeszcze raz estetyka !!!Przewód ładowarki to taka spiralka.Nie szpeci.Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   7000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2011    
 
 Tytuł: Re: Dodatkowe zasilanie z gniazda zapalniczki
PostNapisane: 14 lut 2013, o 23:27 
Offline
Kolega
Kolega
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2010, o 23:49
Posty: 3700
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo : 164 razy
Otrzymał Piw: 114 razy
Daj jakieś foto, co do estetyki to pojęcie względne.

_________________
Sympatyk forum :-)


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   217000   Silnik:   2.0 110KM HDi   Rocznik:   0    
 
 Tytuł: Re: Dodatkowe zasilanie z gniazda zapalniczki
PostNapisane: 14 lut 2013, o 23:35 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lut 2012, o 12:32
Posty: 85
Lokalizacja: Świnoujście
Postawił Piwo : 3 razy
Otrzymał Piw: 0 raz
cichy napisał(a):
Daj jakieś foto, co do estetyki to pojęcie względne.


Jak zwykle będą fotki-jak wszystko zrobię.


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   7000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2011    
 
 Tytuł: Re: Dodatkowe zasilanie z gniazda zapalniczki
PostNapisane: 15 lut 2013, o 00:03 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sty 2010, o 22:26
Posty: 5999
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo : 200 razy
Otrzymał Piw: 188 razy
Czekamy :)


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   129000   Silnik:   1.4 V8 + LPG   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: Dodatkowe zasilanie z gniazda zapalniczki
PostNapisane: 23 lip 2013, o 00:55 
Offline
Kolega
Kolega
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2010, o 23:49
Posty: 3700
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo : 164 razy
Otrzymał Piw: 114 razy
Dzisiaj troszkę posiedziałem ze szwagrem przy aucie i przerobiliśmy dodatkowe gniazda zapalniczki. Stare podłączanie usunąłem a w jego miejsce zrobiliśmy dwa dodatkowe gniazda w bagażniku. Zasilane oddzielnie pociągnięte z pod maski, dałem przewód o grubości 2.5 tak dla bezpieczeństwa żeby się nie grzał jak podłączę np. odkurzacz czy coś podobnego, dodatkowo zabezpieczyliśmy to dodatkowym bezpiecznikiem. Oprócz tego zrobiliśmy dodatkowe gniazdo pod navi, telefon itp. a pomysł zaczerpnięty z naszego forum. Tutaj daliśmy przewód 1.5 i również zabezpieczony bezpiecznikiem. CB Radio również dostało oddzielne zasilanie by nie obciążać gniazda zapalniczki. Nie chciałem go podłączać jednym przewodem by móc w razie potrzeby wyjąć z auta a podłączenie zobaczycie na zdjęciu :)


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
Sympatyk forum :-)


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   217000   Silnik:   2.0 110KM HDi   Rocznik:   0    
 
 Tytuł: Re: Dodatkowe zasilanie z gniazda zapalniczki
PostNapisane: 23 lip 2013, o 10:55 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 12:51
Posty: 5010
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 248 razy
Otrzymał Piw: 354 razy
Paweł, ale teraz masz kablotekę :ink Ogólnie sprytnie pomyślane - good job :ok)

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   145555   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Dodatkowe zasilanie z gniazda zapalniczki
PostNapisane: 23 lip 2013, o 11:04 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sty 2010, o 22:26
Posty: 5999
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo : 200 razy
Otrzymał Piw: 188 razy
Dobra robota. Grube kable to podstawa :ok)


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   129000   Silnik:   1.4 V8 + LPG   Rocznik:   2009    
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]