Dodatkowe zasilanie z gniazda zapalniczki

Bez pomocy warsztatu
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6143
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: Tomek » 11 lut 2011, 20:38

Bardzo estetycznie się prezentuje :)
Muszę i ja spróbować powiesić navi w tym miejscu, i zobaczyć jak to będzie, bo do tej pory preferowałem miejsce przy lusterku wstecznym.

Awatar użytkownika
cichy
klubowicz
klubowicz
Posty: 3700
Rejestracja: 12 sie 2010, 23:49
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: cichy » 11 lut 2011, 20:44

brawo kolego, praktycznie się nie rzuca i co najważniejsze ma to wygląda
Sympatyk forum :-)

Awatar użytkownika
Q
klubowicz
klubowicz
Posty: 647
Rejestracja: 30 lis 2010, 20:21
Przebieg: 0
Silnik: 1.4 8v 77KM
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Stolica podziemnych pomarańczy
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: Q » 11 lut 2011, 20:50

Niestety moja navi ma dość krótki uchwyt i nie dało rady podczepić jej do tej małej trójkątnej szybki.. Szkoda.
Generalnie polecam miejsce z lewej strony - ma tą zaletę że patrząc na navi cały czas mamy w polu widzenia cały pas drogi :! - jedyne co mi wcześniej przeszkadzało w tym ustawieniu to kabelek zasilania snujący się po zegarach, jak widać problem skutecznie rozwiązany :zlośnik
Odrzucam Waszą rzeczywistość i tworzę sobie własną :ink

Awatar użytkownika
cichy
klubowicz
klubowicz
Posty: 3700
Rejestracja: 12 sie 2010, 23:49
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: cichy » 11 lut 2011, 20:53

Q pisze:Niestety moja navi ma dość krótki uchwyt i nie dało rady podczepić jej do tej małej trójkątnej szybki
do tej szybki mam przyklejony uchwyt, wcześniej mi służył na telefon a teraz mi robi jako uchwyt na gruszkę od CB radia a radyjko mam zamontowana nad pedałami przy bezpiecznikach jest idealnie wszytko mam pod ręko i mi się gruszka nie wala
Sympatyk forum :-)

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6143
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: Tomek » 11 lut 2011, 21:05

Niestety moja navi ma dość krótki uchwyt i nie dało rady podczepić jej do tej małej trójkątnej szybki..
Ja mam luźny nieużywany do niczego uchwyt, taki typu "banan", i chciałem go wykorzystać do gruszki CB i przykleić właśnie do bocznej szybki, ale okazało się że jest za gruby, i ma za mały skos, i nie mieści się... szkoda :zmieszany

Awatar użytkownika
cichy
klubowicz
klubowicz
Posty: 3700
Rejestracja: 12 sie 2010, 23:49
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: cichy » 11 lut 2011, 21:20

Tomek pisze:Ja mam luźny nieużywany do niczego uchwyt, taki typu "banan", i chciałem go wykorzystać do gruszki CB i przykleić właśnie do bocznej szybki, ale okazało się że jest za gruby, i ma za mały skos, i nie mieści się... szkoda
ja mam Tomek tak zrobione
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Sympatyk forum :-)

Awatar użytkownika
Rafcio
klubowicz
klubowicz
Posty: 3409
Rejestracja: 08 gru 2009, 12:07
Przebieg: 79000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Cieszyn
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: Rafcio » 12 lut 2011, 14:28

Q, fajne miejsce na navi :)
pawe1_c, ja mam kabel od mikrofonu przy radiu jak nie jest naciągnięty to ma metr i mam go między ręcznym a fotelem pasażera, a radyjko w tym miejscu klik
Obrazek TOPIC_VIEWER Pozdrowienia dla Ciebie !

Awatar użytkownika
cichy
klubowicz
klubowicz
Posty: 3700
Rejestracja: 12 sie 2010, 23:49
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: cichy » 12 lut 2011, 14:47

rafcio082, ja mam nad pedałami, wcześniej miałem tak jak ty a gruszkę miałem na tej półeczce nad radiem, tutaj możesz zobaczyć
Sympatyk forum :-)

Awatar użytkownika
Rafcio
klubowicz
klubowicz
Posty: 3409
Rejestracja: 08 gru 2009, 12:07
Przebieg: 79000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Cieszyn
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: Rafcio » 12 lut 2011, 14:59

pawe1_c, nad pedałami też fajnie wygląda ale moje radio jest za duże na to miejsce
Obrazek TOPIC_VIEWER Pozdrowienia dla Ciebie !

Awatar użytkownika
cichy
klubowicz
klubowicz
Posty: 3700
Rejestracja: 12 sie 2010, 23:49
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: cichy » 12 lut 2011, 15:13

rafcio082, dokładnie nie każde radyjko tam zamontujemy, wcześniej miałem w Lince CB Radio Intek, ciut większe więc nad pedałami nie dało by się zamontować więc na takie radyjka Twoja miejsce jest najodpowiedniejsze
Sympatyk forum :-)

erf
Nowy
Nowy
Posty: 28
Rejestracja: 15 sty 2011, 22:28
Przebieg: 31000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Krosno

Post autor: erf » 13 lut 2011, 14:34

muszę też nad dodatkowym zasilaniu gniazda pomyśleć

Awatar użytkownika
cichy
klubowicz
klubowicz
Posty: 3700
Rejestracja: 12 sie 2010, 23:49
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: cichy » 27 lut 2011, 17:22

poszedłem tropem Q i podłączyłem rozgałęźnik pod zapalniczkę od spodu, działa (dioda się świeci) rozgałęźnik jest fajny bo ma wyłącznik,na razie leży na podłodze już nie miałem czasu żeby go umieścić przy bezpiecznikach nad pedałami tak żeby go nie było widać. CB Radio i navi będą podłączone wtyczkami tak żeby można było je w każdej chwili odłączyć i wyjąć
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Sympatyk forum :-)

Awatar użytkownika
krakus02
Posty: 1730
Rejestracja: 10 mar 2010, 20:32
Przebieg: 0
Silnik: 1.4 16V TJet
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Kraków / Łódź / Lubliniec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: krakus02 » 27 lut 2011, 19:47

bardzo podoba mi się pomysł z umiejscowieniem uchwytu przymocowanego do trójkątnej szybki po lewej stronie, tylko koniecznie trzeba poprowadzić ten kabelek, tak jak Q pokazał i tu jest dla mnie największy problem. Boję się, że coś "pokopię" z elektryką... może na zlocie podpatrzę u Was jak to wygląda "live" :)
„Śmiej się, śmiej, ale mój model to ferrari wśród Fiatów, oczywiście kiedy ja prowadzę" :ryczy

Awatar użytkownika
cichy
klubowicz
klubowicz
Posty: 3700
Rejestracja: 12 sie 2010, 23:49
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: cichy » 27 lut 2011, 21:08

masz tam trzy przewody , szary z czerwonym paskiem (+) oraz czarny (-) tylko pod te dwa się podłączyłem a zastosowałem do tego szybko złączki. W sumie ingerencja jest taka że przeciąłem te przewody i podłączyłem się pod nie i nic więcej, w sumie wyszło na jedno jestem podłączany pod gniazdo zapalniczki ale od spodu, góra jak najbardziej działa, zamierzenie jest takie żeby pochować przewody które zawsze mam w aucie czyli CB i navi. Masz racje jest tu elektryka a z tym trzeba zawsze uważać. Jeszcze może Q coś od siebie powiedzieć jak to od jego strony wyglada
Sympatyk forum :-)

Awatar użytkownika
krakus02
Posty: 1730
Rejestracja: 10 mar 2010, 20:32
Przebieg: 0
Silnik: 1.4 16V TJet
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Kraków / Łódź / Lubliniec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: krakus02 » 27 lut 2011, 22:50

ja to miejsce, tzn. przy lewej trójkątnej szybce chciałbym wykorzystać na uchwyt na telefon, który wykorzystuję czasami jako navi. Jeżeli są to krótkie trasy to nie ma problemu, ale jeżeli trasa jest dłuższa to trzeba podłączyć telefon do ładowania, a kabelek przechodzący po kierownicy nie jest akceptowalny więc konieczne jest rozwiązanie przedstawione przez Was. Elektryki, a właściwie zmian dotyczących elektryki boję się jak ognia po moich negatywnych doświadczeniach z punciakiem (o których pisałem w innych postach) który po przeprogramowaniu alarmu nie chciał odpalać...
„Śmiej się, śmiej, ale mój model to ferrari wśród Fiatów, oczywiście kiedy ja prowadzę" :ryczy

ODPOWIEDZ
stoły drewniane

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość