Teraz jest 23 mar 2017, o 13:18


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2011, o 08:04 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 gru 2009, o 20:51
Posty: 1016
Lokalizacja: Olsztyn
Postawił Piwo : 3 razy
Otrzymał Piw: 21 razy
ok dzięki


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   40500   Silnik:   1,3 MultiJet   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2011, o 08:33 
Online
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4965
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 247 razy
Otrzymał Piw: 350 razy
Koledzy, Automapy póki co NIE MA na Andka. Niedawno temu wyszła wersja na iPhone'a, ale Andek niestety nadal jest nieobsługiwany. Na Andka można z kolei znaleźć inne, fajne systemy nawigacji, chociażby iGo.

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   144444   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2011, o 08:36 
Offline
Kolega
Kolega
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2010, o 22:49
Posty: 3700
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo : 164 razy
Otrzymał Piw: 114 razy
mwas napisał(a):
z kolei znaleźć inne, fajne systemy nawigacji, chociażby iGo.
Jest fajny ale jeden minus to jest to że mapy do iGo są z 2010r. chyba że ma ktoś bieżące ale z tym się nie spotkałem. A z Auto Mapą, niby pracują jak to oni nazwali nad alternatywnymi systemami czyli nad Antkiem ale czy wypuszczą i kiedy nie wiadomo, gdzieś czytałem że w kwietniu był komunikat że ma być ale jest cisza

_________________
Sympatyk forum :-)


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   217000   Silnik:   2.0 110KM HDi   Rocznik:   0    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2011, o 08:38 
Online
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4965
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 247 razy
Otrzymał Piw: 350 razy
pawe1_c napisał(a):
mapy do iGo są z 2010r


Z 2010r to nie aż takie stare, ale myślę, że jakby dobrze poszukać, to i nowsze by się znalazły :ink Teraz nie mam za bardzo jak sprawdzić, bo w pracy jestem, ale w domu mogę poszukać, jeśli komuś by zależało :ink

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   144444   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2011, o 08:39 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 09:18
Posty: 5970
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo : 45 razy
Otrzymał Piw: 144 razy
w sumie to jakbym teraz miał kupować licencję automapy to wolałbym wykupić pakiet internetowy na telefon + NaviExpert. fajna sprawa

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   181000   Silnik:   1.4 T-Jet + LPG   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2011, o 08:42 
Offline
Kolega
Kolega
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2010, o 22:49
Posty: 3700
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo : 164 razy
Otrzymał Piw: 114 razy
emmer napisał(a):
NaviExpert. fajna sprawa
Bardzo fajna sprawa, jedna z lepszych i to że jest na bieżąco, korki itp. od miesiąca w Orange mam wykupiony pakiet danych 500 Mb za 15 zł. a 5 Gb można mieć za 30 zł.

_________________
Sympatyk forum :-)


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   217000   Silnik:   2.0 110KM HDi   Rocznik:   0    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2011, o 18:15 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 lis 2010, o 20:21
Posty: 647
Lokalizacja: Stolica podziemnych pomarańczy
Postawił Piwo : 3 razy
Otrzymał Piw: 4 razy
M napisał(a):
Panowie a może macie instalkę auto mapy na androida, wraz z mapami i głosami?
Tak - MapaMap :)
pawe1_c napisał(a):
Słyszałem że coś takiego jest ale nigdzie nie znalazłem, teraz używam Sygic. Również MapaMap planuję uruchomić dystrybucję na Andka. Taką treść maila otrzymałem od MapyMap : Trwają prace nad przystosowaniem MapaMap na system Android, jednak nie znam terminu kiedy się on pojawi w dystrybucji. Zobaczymy jak długo to potrwa.
Wyszła przedwczoraj MapaMap na Andka: http://www.mapamap.pl/news/72353

Generalnie sam używam od kilku lat MapyMap na standardowym urządzeniu GPS i jestem z niej zadowolony :)

_________________
Odrzucam Waszą rzeczywistość i tworzę sobie własną :ink


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   0   Silnik:   1.4 8v 77KM   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2011, o 19:11 
Offline
Kolega
Kolega
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2010, o 22:49
Posty: 3700
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo : 164 razy
Otrzymał Piw: 114 razy
Q napisał(a):
Wyszła przedwczoraj MapaMap na Andka: http://www.mapamap.pl/news/72353
O dzięki już sobie ich stronkę oglądam. Najzabawniejsze jest to że od MapaMap maila otrzymałem 18 lipca że niewiedzą kiedy wyjdzie a tu tego samego dnia widzę już oficjalna wiadomość od nich, jakieś to wszystko dziwne jest.

_________________
Sympatyk forum :-)


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   217000   Silnik:   2.0 110KM HDi   Rocznik:   0    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2011, o 19:29 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 15:03
Posty: 442
Lokalizacja: Łódź
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 13 razy
Ale ani w opcji "sklep" ani w "android market" programu (map) nie ma... (przynajmniej ja nie znajduję) jak na razie korzystam z NE i generalnie jestem zadowolony, choć algorytm liczenia tras w AM bardziej mi odpowiada... tę też mam oraz NR Europe... raczej nie zabłądzę... :luzak

_________________
Linea 1.4 8v & LPG r.2007 wersja Dynamic 85 KKm (Syn)
Linea 1.4 Turbo r.2009 wersja Dynamc 56 KKm (To ja)


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   85555   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 wrz 2011, o 14:28 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lut 2011, o 16:17
Posty: 451
Lokalizacja: Warszawa
Postawił Piwo : 2 razy
Otrzymał Piw: 16 razy
Mi ostatnio podpadła mapa Navigon (musiałem pojeździć po Krakowie) i definitywnie postanowiłem przesiąść się na AM. Minusy Nawigona które mnie wkurzyły:
- potrafi tak wyznaczyć trasę tak że: zjeżdżasz z głównej w osiedlowe a po paru kombinacjach znów wraca na główną, albo kazała mi skręcić ostro w prawo, potem w lewo i dojechałem do skrzyżowania z tą samą drogą którą jechałem przed skręcaniem, tylko dodała mi kilkaset metrów i 2 zakręty.
- nie jest wcale taka dokładna, bo chciała skręcać z ulicy wzdłuż której szedł kanał. Założę się, że tego kanału nie wykopali przez ostatnie miesiące i tam nie ma żadnego mostku i drogi od wielu lat. O tym że władowała mnie w ślepe uliczki albo trasy rowerowe to już nie warto wspominać.
- automatyczne skalowanie jest do d... Często zakręt na mapie jest pokazany dopiero momencie gdy mówi "skręć w ..." a przy zapowiedziach zakręt za 100 metrów skala jest taka że widać tylko najbliższe kilkadziesiąt metrów prostej.
- puknięcie w mapę powoduje otwarcie menu i jest tak ustawione, że często zamiast przeciągnięcia mapy otwiera mi się to menu.

AM używałem do Chorwacji i chociaż też potrafiła mnie wyprowadzić na turystyczne przejście graniczne tylko dla pieszych i rowerzystów, to jednak nigdy nie dodawała mi zwiedzania okolic drogi głównej. A poza tym ma głos Czesia :)


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   47000   Silnik:   1.4 T-Jet   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 wrz 2011, o 15:13 
Online
Prezes
Prezes
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 gru 2009, o 21:39
Posty: 3124
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo : 268 razy
Otrzymał Piw: 214 razy
Ja teraz bawię się w IGO PRIMO - pokazuje ukształtowanie terenu łącznie z górami oraz budynki 3D. Podobno bardziej dopracowana i szybsza niż AM.

Obrazek

_________________


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   100000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 wrz 2011, o 22:14 
Offline
Kolega
Kolega
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2010, o 22:49
Posty: 3700
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo : 164 razy
Otrzymał Piw: 114 razy
Jak już tak mówimy o nawigacjach to wtrącę słówko odnośnie NaviExperta. Z poniedziałku na wtorek przetestowałem NaviExpert na trasie około 300 km (do tej pory jeździłem tylko po mieście) równocześnie miałem włączoną stacjonarną navi z AutoMapą. Co mogę powiedzieć, mapę NaviExert ma dokładną prowadziła mnie z Lublina do Zawiercia identycznie co AutoMapa tylko AutoMapa sygnalizowała mnie o fotoradarach, częstych punktach pomiaru itp. informacji mnóstwo, Naviexpert milczał, skąpe informację, wiec na trasę skromniutko pod wzgledem informacji, be natomiast na miasto jest rewelacyjna, świeża z wprowadzonymi remontami. Kielce mamy rozkopane prowadziła mnie dokładnie nawet zjazdy na sąsiedni pas miała wprowadzone przy remontach AutoMapa już gorzej. Mam wykupioną na 12 m-cy w telefonie z systemem android, na trasie 299 km zjadła mi 6.5Mb transferu. W powrotnej drodze prowadziła mnie tylko AutoMapa a w telefonie włączonego miałem Yanosika, co mogę powiedzieć, polecam o każdym fotoradarze mnie sygnalizował już od tysiąca metrów, sygnalizował głosowo.

_________________
Sympatyk forum :-)


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   217000   Silnik:   2.0 110KM HDi   Rocznik:   0    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 wrz 2011, o 19:58 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 09:11
Posty: 1980
Lokalizacja: Knurów
Postawił Piwo : 1 raz
Otrzymał Piw: 4 razy
ślimak, a nie zaciemnia linii trasy i punktów POI w przypadku takiej mapy ? Ja np mam wyłączone budynki 3D bo mi to zaciemniało (zmniejszało czytelność) mapę.

_________________
Linea 1.4 T-Jet Red Flamenco Dynamic


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   67000   Silnik:   1.4 T-Jet   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2011, o 20:20 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 gru 2009, o 07:34
Posty: 6096
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo : 221 razy
Otrzymał Piw: 227 razy
Też muszę potestować inne navi bo AM myli trasę szybką z krajoznawczą. Dzisiaj chciała mnie skierować ze spotu do domu przez centrum TG. Jakiś nieprzewidziany objazd i już szaleje. Wydaje mi się, że starsze wersje jakieś mądrzejsze były. Trza coś lepszego wyszukać, a AM do pieca.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   130000   Silnik:   T-Jet z gazem   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2011, o 20:25 
Offline
Kolega
Kolega
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2010, o 22:49
Posty: 3700
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo : 164 razy
Otrzymał Piw: 114 razy
Coval napisał(a):
Dzisiaj chciała mnie skierować ze spotu do domu przez centrum TG.
Oj dobrze żeś przez centrum nie pojechał, po wiosennym spocie w TG do Częstochowy mnie prowadziła przez centrum miasteczka, troszkę to trwało zanim wyjechałem. Miasto ciasne no i zatoczek przystankowych nie ma a jak trafimy na autobus czerwony to tragedia. Jeżeli chodzi o AM zazwyczaj ustawiam tryb ekonomiczny i jest dobrze. Ja to się śmieję, jest dobrze jak okolic nie znamy a jak znamy to
Coval napisał(a):
przez centrum TG
już mniej :)

_________________
Sympatyk forum :-)


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   217000   Silnik:   2.0 110KM HDi   Rocznik:   0    
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]