Moja navi

Łatwiej do celu
Awatar użytkownika
M
klubowicz
klubowicz
Posty: 1016
Rejestracja: 07 gru 2009, 20:51
Przebieg: 40500
Silnik: 1,3 MultiJet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Olsztyn
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: M » 20 lip 2011, 9:04

ok dzięki

Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5295
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 160160
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: mwas » 20 lip 2011, 9:33

Koledzy, Automapy póki co NIE MA na Andka. Niedawno temu wyszła wersja na iPhone'a, ale Andek niestety nadal jest nieobsługiwany. Na Andka można z kolei znaleźć inne, fajne systemy nawigacji, chociażby iGo.
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
cichy
klubowicz
klubowicz
Posty: 3700
Rejestracja: 12 sie 2010, 23:49
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: cichy » 20 lip 2011, 9:36

mwas pisze:z kolei znaleźć inne, fajne systemy nawigacji, chociażby iGo.
Jest fajny ale jeden minus to jest to że mapy do iGo są z 2010r. chyba że ma ktoś bieżące ale z tym się nie spotkałem. A z Auto Mapą, niby pracują jak to oni nazwali nad alternatywnymi systemami czyli nad Antkiem ale czy wypuszczą i kiedy nie wiadomo, gdzieś czytałem że w kwietniu był komunikat że ma być ale jest cisza
Sympatyk forum :-)

Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5295
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 160160
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: mwas » 20 lip 2011, 9:38

pawe1_c pisze:mapy do iGo są z 2010r
Z 2010r to nie aż takie stare, ale myślę, że jakby dobrze poszukać, to i nowsze by się znalazły :ink Teraz nie mam za bardzo jak sprawdzić, bo w pracy jestem, ale w domu mogę poszukać, jeśli komuś by zależało :ink
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

emmer
Moderator
Moderator
Posty: 5994
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 181000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: emmer » 20 lip 2011, 9:39

w sumie to jakbym teraz miał kupować licencję automapy to wolałbym wykupić pakiet internetowy na telefon + NaviExpert. fajna sprawa
Obrazek

Awatar użytkownika
cichy
klubowicz
klubowicz
Posty: 3700
Rejestracja: 12 sie 2010, 23:49
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: cichy » 20 lip 2011, 9:42

emmer pisze:NaviExpert. fajna sprawa
Bardzo fajna sprawa, jedna z lepszych i to że jest na bieżąco, korki itp. od miesiąca w Orange mam wykupiony pakiet danych 500 Mb za 15 zł. a 5 Gb można mieć za 30 zł.
Sympatyk forum :-)

Awatar użytkownika
Q
klubowicz
klubowicz
Posty: 647
Rejestracja: 30 lis 2010, 20:21
Przebieg: 0
Silnik: 1.4 8v 77KM
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Stolica podziemnych pomarańczy
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: Q » 20 lip 2011, 19:15

M pisze:Panowie a może macie instalkę auto mapy na androida, wraz z mapami i głosami?
Tak - MapaMap :)
pawe1_c pisze:Słyszałem że coś takiego jest ale nigdzie nie znalazłem, teraz używam Sygic. Również MapaMap planuję uruchomić dystrybucję na Andka. Taką treść maila otrzymałem od MapyMap : Trwają prace nad przystosowaniem MapaMap na system Android, jednak nie znam terminu kiedy się on pojawi w dystrybucji. Zobaczymy jak długo to potrwa.
Wyszła przedwczoraj MapaMap na Andka: http://www.mapamap.pl/news/72353" onclick="window.open(this.href);return false;

Generalnie sam używam od kilku lat MapyMap na standardowym urządzeniu GPS i jestem z niej zadowolony :)
Odrzucam Waszą rzeczywistość i tworzę sobie własną :ink

Awatar użytkownika
cichy
klubowicz
klubowicz
Posty: 3700
Rejestracja: 12 sie 2010, 23:49
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: cichy » 20 lip 2011, 20:11

Q pisze:Wyszła przedwczoraj MapaMap na Andka: http://www.mapamap.pl/news/72353" onclick="window.open(this.href);return false;
O dzięki już sobie ich stronkę oglądam. Najzabawniejsze jest to że od MapaMap maila otrzymałem 18 lipca że niewiedzą kiedy wyjdzie a tu tego samego dnia widzę już oficjalna wiadomość od nich, jakieś to wszystko dziwne jest.
Sympatyk forum :-)

Awatar użytkownika
aixen
klubowicz
klubowicz
Posty: 442
Rejestracja: 08 gru 2009, 15:03
Przebieg: 85555
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Łódź
Otrzymał Piw: razy

Post autor: aixen » 20 lip 2011, 20:29

Ale ani w opcji "sklep" ani w "android market" programu (map) nie ma... (przynajmniej ja nie znajduję) jak na razie korzystam z NE i generalnie jestem zadowolony, choć algorytm liczenia tras w AM bardziej mi odpowiada... tę też mam oraz NR Europe... raczej nie zabłądzę... :luzak
Linea 1.4 8v & LPG r.2007 wersja Dynamic 85 KKm (Syn)
Linea 1.4 Turbo r.2009 wersja Dynamc 56 KKm (To ja)

Awatar użytkownika
Rincewind
klubowicz
klubowicz
Posty: 479
Rejestracja: 10 lut 2011, 16:17
Przebieg: 10000
Silnik: 1.6 Diesel
Rocznik: 2016
Lokalizacja: Warszawa
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: Rincewind » 02 wrz 2011, 15:28

Mi ostatnio podpadła mapa Navigon (musiałem pojeździć po Krakowie) i definitywnie postanowiłem przesiąść się na AM. Minusy Nawigona które mnie wkurzyły:
- potrafi tak wyznaczyć trasę tak że: zjeżdżasz z głównej w osiedlowe a po paru kombinacjach znów wraca na główną, albo kazała mi skręcić ostro w prawo, potem w lewo i dojechałem do skrzyżowania z tą samą drogą którą jechałem przed skręcaniem, tylko dodała mi kilkaset metrów i 2 zakręty.
- nie jest wcale taka dokładna, bo chciała skręcać z ulicy wzdłuż której szedł kanał. Założę się, że tego kanału nie wykopali przez ostatnie miesiące i tam nie ma żadnego mostku i drogi od wielu lat. O tym że władowała mnie w ślepe uliczki albo trasy rowerowe to już nie warto wspominać.
- automatyczne skalowanie jest do d... Często zakręt na mapie jest pokazany dopiero momencie gdy mówi "skręć w ..." a przy zapowiedziach zakręt za 100 metrów skala jest taka że widać tylko najbliższe kilkadziesiąt metrów prostej.
- puknięcie w mapę powoduje otwarcie menu i jest tak ustawione, że często zamiast przeciągnięcia mapy otwiera mi się to menu.

AM używałem do Chorwacji i chociaż też potrafiła mnie wyprowadzić na turystyczne przejście graniczne tylko dla pieszych i rowerzystów, to jednak nigdy nie dodawała mi zwiedzania okolic drogi głównej. A poza tym ma głos Czesia :)

Awatar użytkownika
ślimak
Administrator
Administrator
Posty: 3296
Rejestracja: 03 gru 2009, 21:39
Przebieg: 11000
Silnik: 1.2 TCe
Rocznik: 2016
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: ślimak » 02 wrz 2011, 16:13

Ja teraz bawię się w IGO PRIMO - pokazuje ukształtowanie terenu łącznie z górami oraz budynki 3D. Podobno bardziej dopracowana i szybsza niż AM.

Obrazek
Renault Megane IV 1.2 TCe Energy Intens 132KM

Awatar użytkownika
cichy
klubowicz
klubowicz
Posty: 3700
Rejestracja: 12 sie 2010, 23:49
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: cichy » 02 wrz 2011, 23:14

Jak już tak mówimy o nawigacjach to wtrącę słówko odnośnie NaviExperta. Z poniedziałku na wtorek przetestowałem NaviExpert na trasie około 300 km (do tej pory jeździłem tylko po mieście) równocześnie miałem włączoną stacjonarną navi z AutoMapą. Co mogę powiedzieć, mapę NaviExert ma dokładną prowadziła mnie z Lublina do Zawiercia identycznie co AutoMapa tylko AutoMapa sygnalizowała mnie o fotoradarach, częstych punktach pomiaru itp. informacji mnóstwo, Naviexpert milczał, skąpe informację, wiec na trasę skromniutko pod wzgledem informacji, be natomiast na miasto jest rewelacyjna, świeża z wprowadzonymi remontami. Kielce mamy rozkopane prowadziła mnie dokładnie nawet zjazdy na sąsiedni pas miała wprowadzone przy remontach AutoMapa już gorzej. Mam wykupioną na 12 m-cy w telefonie z systemem android, na trasie 299 km zjadła mi 6.5Mb transferu. W powrotnej drodze prowadziła mnie tylko AutoMapa a w telefonie włączonego miałem Yanosika, co mogę powiedzieć, polecam o każdym fotoradarze mnie sygnalizował już od tysiąca metrów, sygnalizował głosowo.
Sympatyk forum :-)

Awatar użytkownika
jay_21
klubowicz
klubowicz
Posty: 1980
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:11
Przebieg: 67000
Silnik: 1.4 T-Jet
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Knurów
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: jay_21 » 04 wrz 2011, 20:58

ślimak, a nie zaciemnia linii trasy i punktów POI w przypadku takiej mapy ? Ja np mam wyłączone budynki 3D bo mi to zaciemniało (zmniejszało czytelność) mapę.
Linea 1.4 T-Jet Red Flamenco Dynamic

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6190
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 141000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 10 wrz 2011, 21:20

Też muszę potestować inne navi bo AM myli trasę szybką z krajoznawczą. Dzisiaj chciała mnie skierować ze spotu do domu przez centrum TG. Jakiś nieprzewidziany objazd i już szaleje. Wydaje mi się, że starsze wersje jakieś mądrzejsze były. Trza coś lepszego wyszukać, a AM do pieca.

Awatar użytkownika
cichy
klubowicz
klubowicz
Posty: 3700
Rejestracja: 12 sie 2010, 23:49
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: cichy » 10 wrz 2011, 21:25

Coval pisze:Dzisiaj chciała mnie skierować ze spotu do domu przez centrum TG.
Oj dobrze żeś przez centrum nie pojechał, po wiosennym spocie w TG do Częstochowy mnie prowadziła przez centrum miasteczka, troszkę to trwało zanim wyjechałem. Miasto ciasne no i zatoczek przystankowych nie ma a jak trafimy na autobus czerwony to tragedia. Jeżeli chodzi o AM zazwyczaj ustawiam tryb ekonomiczny i jest dobrze. Ja to się śmieję, jest dobrze jak okolic nie znamy a jak znamy to
Coval pisze:przez centrum TG
już mniej :)
Sympatyk forum :-)

ODPOWIEDZ
stoły drewniane

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość