Moja navi

Łatwiej do celu
emmer
Administrator
Administrator
Posty: 5970
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 181000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: emmer » 20 cze 2011, 9:49

rs8, a masz może jakis telefonik - smartfonik?
Obrazek

Awatar użytkownika
luk006
klubowicze
klubowicze
Posty: 115
Rejestracja: 13 cze 2011, 22:55
Przebieg: 18972
Silnik: 1,4 77KM
Rocznik: 2010
Lokalizacja: Wałbrzych
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: luk006 » 28 cze 2011, 23:55

Panowie mam pytanie.
Z góry prosze mi wybaczyć ale niemal kompletnie się na tym nie znam.
W jaki sposób najłatwiej jest zaktualizować nawigację? Zaznaczę, że posiadam Mio Moov 360. Próbowałem zrobić to za pośrednictwem ich strony, jednak wiążę się to z pobraniem pliku o pojemności powyżej 1GB (przy mojej prędkości netu trochę by to trwało), instalacją dodatkowych programów itp.

Awatar użytkownika
mwas
Administrator
Administrator
Posty: 5104
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 151151
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: mwas » 29 cze 2011, 9:24

luk006, myślę, że innej możliwości, żeby zrobić to samemu to raczej nie będziesz miał.
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

emmer
Administrator
Administrator
Posty: 5970
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 181000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: emmer » 29 cze 2011, 9:39

woooooow. to co to za aktualizacja? ja wczoraj aktualizowałem AutoMapę - 200 MB
Obrazek

Awatar użytkownika
cichy
Kolega
Kolega
Posty: 3700
Rejestracja: 12 sie 2010, 23:49
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: cichy » 29 cze 2011, 20:08

emmer, a jest już nowa aktualizacja AutoMapy? muszę sprawdzić. W AutoMapie to mi się podoba że nie ma problemu z aktualizacjami i są bardzo proste w zainstalowaniu. Co do Mio z tego co sobie przypominam szwagier nie miał żadnego problemu z aktualizacjami.
Sympatyk forum :-)

Awatar użytkownika
luk006
klubowicze
klubowicze
Posty: 115
Rejestracja: 13 cze 2011, 22:55
Przebieg: 18972
Silnik: 1,4 77KM
Rocznik: 2010
Lokalizacja: Wałbrzych
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: luk006 » 29 cze 2011, 22:39

38 krajów Europy i może stąd taka pojemność?

Awatar użytkownika
cichy
Kolega
Kolega
Posty: 3700
Rejestracja: 12 sie 2010, 23:49
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: cichy » 29 cze 2011, 22:52

luk006 pisze:38 krajów Europy i może stąd taka pojemność?
To na pewno, bo tylko Polski by się Tobie zmieściło w około 200 MB. Sprawić trzeba sobie pojemniejszą kartę 2 GB bądź 4 GB w zależności od wielkości pliku, ustawić komputer na ściąganie aplikacji na noc jeśli masz za wolne łącze a na drugi dzień zainstalować aktualizację i się cieszyć navi na drodze :)
Sympatyk forum :-)

emmer
Administrator
Administrator
Posty: 5970
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 181000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: emmer » 30 cze 2011, 8:08

pawe1_c,

AutoMapa 6.8.1d z nową mapą 1106 na Wakacje.
22.06.2011, 14:41: morette
Producent programu AutoMapa udostępnił najnowszą aktualizację map tuż przed rozpoczynającymi się wakacjami. Wszyscy chętni mogą pobierać aktualizację z serwera producenta http://www.automapa.pl" onclick="window.open(this.href);return false;.
Obrazek

Awatar użytkownika
cichy
Kolega
Kolega
Posty: 3700
Rejestracja: 12 sie 2010, 23:49
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: cichy » 30 cze 2011, 19:18

emmer, :pivo dla Ciebie, nawet nie wiedziałem że są kolejne aktualizacje a tu pach 21.06.2011 dodane, już je zasysam i wieczorkiem aktualizuję navi Zawsze mi mail przychodził powiadamiający o nowych aktualizacjach, nie wiem czemu teraz go nie otrzymałem.
Sympatyk forum :-)

Awatar użytkownika
luk006
klubowicze
klubowicze
Posty: 115
Rejestracja: 13 cze 2011, 22:55
Przebieg: 18972
Silnik: 1,4 77KM
Rocznik: 2010
Lokalizacja: Wałbrzych
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: luk006 » 01 lip 2011, 23:50

Dzisiaj wybrałem się do zaprzyjaźnionego sklepu i udało się zaktualizować nawigację. Sprzedawca zaproponował mi Auto Mapę. Kosztowało mnie to 25 zł za kartę SD + 30 za usługę. Mapka rewelacja :zlośnik . Nawet obwodnica Wrocławia oddana dwa miesiące temu już jest :).

emmer
Administrator
Administrator
Posty: 5970
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 181000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: emmer » 19 lip 2011, 13:49

kosmetyczne zmiany

jest juz AutoMapa 6.8.1g

a tak na marginesie: czy ktos bawił się we wrzucanie śladu z AM do np. google maps lub targeo? jak to zrobić?
Obrazek

Awatar użytkownika
M
klubowicze
klubowicze
Posty: 1016
Rejestracja: 07 gru 2009, 20:51
Przebieg: 40500
Silnik: 1,3 MultiJet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Olsztyn
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: M » 19 lip 2011, 14:09

Panowie a może macie instalkę auto mapy na androida, wraz z mapami i głosami?

Awatar użytkownika
mwas
Administrator
Administrator
Posty: 5104
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 151151
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: mwas » 19 lip 2011, 14:11

emmer pisze:czy ktos bawił się we wrzucanie śladu z AM do np. google maps lub targeo?
Wrzucałem do Google Maps - fajnie wygląda, ale było to już jakiś czas temu, nie pamiętam dokładnie jak to robiłem :oj

[ Dodano: |19 Lip 2011|, o 14:29 ]
Pogrzebałem nieco i ciut sobie przypomniałem :lacha Ślad z Automapy trzeba przekonwertować do formatu KMZ lub KML (nie pamiętam który, ale chyba KML). Nie jestem pewny, czy przypadkiem sama Automapa nie miała takiej funkcji :pomysli Jak już masz przekonwertowany pliczek, to trzeba go gdzieś wystawić w sieci i w Google Maps w okienku wyszukiwania po prostu wkleić bezpośredniego linka do niego. Więcej informacji tu -> http://googlemapsapi.blogspot.com/2006/ ... -maps.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

emmer
Administrator
Administrator
Posty: 5970
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 181000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: emmer » 19 lip 2011, 14:31

cos własnie skumałem. jest taka opcja zapisz ślad. z tego jest plik *.gps, w AM jest konwerter na format który obsługuje google. wrzuca się plik wynikowy do google i już. tak w skrócie. dzisiaj jak bede miał chwilke czasu to wypróbuje.
Obrazek

Awatar użytkownika
cichy
Kolega
Kolega
Posty: 3700
Rejestracja: 12 sie 2010, 23:49
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: cichy » 19 lip 2011, 23:50

M pisze:Panowie a może macie instalkę auto mapy na androida, wraz z mapami i głosami?
Słyszałem że coś takiego jest ale nigdzie nie znalazłem, teraz używam Sygic. Również MapaMap planuję uruchomić dystrybucję na Andka. Taką treść maila otrzymałem od MapyMap : Trwają prace nad przystosowaniem MapaMap na system Android, jednak nie znam terminu kiedy się on pojawi w dystrybucji. Zobaczymy jak długo to potrwa.
Ostatnio zmieniony 20 lip 2011, 9:28 przez cichy, łącznie zmieniany 1 raz.
Sympatyk forum :-)

ODPOWIEDZ
stoły drewniane

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości