Teraz jest 28 maja 2017, o 14:25


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 cze 2011, o 09:49 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 10:18
Posty: 5972
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo : 45 razy
Otrzymał Piw: 144 razy
rs8, a masz może jakis telefonik - smartfonik?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   181000   Silnik:   1.4 T-Jet + LPG   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2011, o 23:55 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 cze 2011, o 22:55
Posty: 115
Lokalizacja: Wałbrzych
Postawił Piwo : 1 raz
Otrzymał Piw: 2 razy
Panowie mam pytanie.
Z góry prosze mi wybaczyć ale niemal kompletnie się na tym nie znam.
W jaki sposób najłatwiej jest zaktualizować nawigację? Zaznaczę, że posiadam Mio Moov 360. Próbowałem zrobić to za pośrednictwem ich strony, jednak wiążę się to z pobraniem pliku o pojemności powyżej 1GB (przy mojej prędkości netu trochę by to trwało), instalacją dodatkowych programów itp.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   18972   Silnik:   1,4 77KM   Rocznik:   2010    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 29 cze 2011, o 09:24 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 12:51
Posty: 5053
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 250 razy
Otrzymał Piw: 358 razy
luk006, myślę, że innej możliwości, żeby zrobić to samemu to raczej nie będziesz miał.

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   146666   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 29 cze 2011, o 09:39 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 10:18
Posty: 5972
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo : 45 razy
Otrzymał Piw: 144 razy
woooooow. to co to za aktualizacja? ja wczoraj aktualizowałem AutoMapę - 200 MB

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   181000   Silnik:   1.4 T-Jet + LPG   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 29 cze 2011, o 20:08 
Offline
Kolega
Kolega
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2010, o 23:49
Posty: 3700
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo : 164 razy
Otrzymał Piw: 114 razy
emmer, a jest już nowa aktualizacja AutoMapy? muszę sprawdzić. W AutoMapie to mi się podoba że nie ma problemu z aktualizacjami i są bardzo proste w zainstalowaniu. Co do Mio z tego co sobie przypominam szwagier nie miał żadnego problemu z aktualizacjami.

_________________
Sympatyk forum :-)


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   217000   Silnik:   2.0 110KM HDi   Rocznik:   0    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 29 cze 2011, o 22:39 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 cze 2011, o 22:55
Posty: 115
Lokalizacja: Wałbrzych
Postawił Piwo : 1 raz
Otrzymał Piw: 2 razy
38 krajów Europy i może stąd taka pojemność?


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   18972   Silnik:   1,4 77KM   Rocznik:   2010    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 29 cze 2011, o 22:52 
Offline
Kolega
Kolega
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2010, o 23:49
Posty: 3700
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo : 164 razy
Otrzymał Piw: 114 razy
luk006 napisał(a):
38 krajów Europy i może stąd taka pojemność?
To na pewno, bo tylko Polski by się Tobie zmieściło w około 200 MB. Sprawić trzeba sobie pojemniejszą kartę 2 GB bądź 4 GB w zależności od wielkości pliku, ustawić komputer na ściąganie aplikacji na noc jeśli masz za wolne łącze a na drugi dzień zainstalować aktualizację i się cieszyć navi na drodze :)

_________________
Sympatyk forum :-)


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   217000   Silnik:   2.0 110KM HDi   Rocznik:   0    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 cze 2011, o 08:08 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 10:18
Posty: 5972
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo : 45 razy
Otrzymał Piw: 144 razy
pawe1_c,

AutoMapa 6.8.1d z nową mapą 1106 na Wakacje.
22.06.2011, 14:41: morette
Producent programu AutoMapa udostępnił najnowszą aktualizację map tuż przed rozpoczynającymi się wakacjami. Wszyscy chętni mogą pobierać aktualizację z serwera producenta www.automapa.pl.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   181000   Silnik:   1.4 T-Jet + LPG   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 cze 2011, o 19:18 
Offline
Kolega
Kolega
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2010, o 23:49
Posty: 3700
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo : 164 razy
Otrzymał Piw: 114 razy
emmer, :pivo dla Ciebie, nawet nie wiedziałem że są kolejne aktualizacje a tu pach 21.06.2011 dodane, już je zasysam i wieczorkiem aktualizuję navi Zawsze mi mail przychodził powiadamiający o nowych aktualizacjach, nie wiem czemu teraz go nie otrzymałem.

_________________
Sympatyk forum :-)


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   217000   Silnik:   2.0 110KM HDi   Rocznik:   0    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 lip 2011, o 23:50 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 cze 2011, o 22:55
Posty: 115
Lokalizacja: Wałbrzych
Postawił Piwo : 1 raz
Otrzymał Piw: 2 razy
Dzisiaj wybrałem się do zaprzyjaźnionego sklepu i udało się zaktualizować nawigację. Sprzedawca zaproponował mi Auto Mapę. Kosztowało mnie to 25 zł za kartę SD + 30 za usługę. Mapka rewelacja :zlośnik . Nawet obwodnica Wrocławia oddana dwa miesiące temu już jest :).


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   18972   Silnik:   1,4 77KM   Rocznik:   2010    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 lip 2011, o 13:49 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 10:18
Posty: 5972
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo : 45 razy
Otrzymał Piw: 144 razy
kosmetyczne zmiany

jest juz AutoMapa 6.8.1g

a tak na marginesie: czy ktos bawił się we wrzucanie śladu z AM do np. google maps lub targeo? jak to zrobić?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   181000   Silnik:   1.4 T-Jet + LPG   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 lip 2011, o 14:09 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 gru 2009, o 21:51
Posty: 1016
Lokalizacja: Olsztyn
Postawił Piwo : 3 razy
Otrzymał Piw: 21 razy
Panowie a może macie instalkę auto mapy na androida, wraz z mapami i głosami?


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   40500   Silnik:   1,3 MultiJet   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 lip 2011, o 14:11 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 12:51
Posty: 5053
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 250 razy
Otrzymał Piw: 358 razy
emmer napisał(a):
czy ktos bawił się we wrzucanie śladu z AM do np. google maps lub targeo?


Wrzucałem do Google Maps - fajnie wygląda, ale było to już jakiś czas temu, nie pamiętam dokładnie jak to robiłem :oj

[ Dodano: |19 Lip 2011|, o 14:29 ]
Pogrzebałem nieco i ciut sobie przypomniałem :lacha Ślad z Automapy trzeba przekonwertować do formatu KMZ lub KML (nie pamiętam który, ale chyba KML). Nie jestem pewny, czy przypadkiem sama Automapa nie miała takiej funkcji :pomysli Jak już masz przekonwertowany pliczek, to trzeba go gdzieś wystawić w sieci i w Google Maps w okienku wyszukiwania po prostu wkleić bezpośredniego linka do niego. Więcej informacji tu -> http://googlemapsapi.blogspot.com/2006/ ... -maps.html

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   146666   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 lip 2011, o 14:31 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 10:18
Posty: 5972
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo : 45 razy
Otrzymał Piw: 144 razy
cos własnie skumałem. jest taka opcja zapisz ślad. z tego jest plik *.gps, w AM jest konwerter na format który obsługuje google. wrzuca się plik wynikowy do google i już. tak w skrócie. dzisiaj jak bede miał chwilke czasu to wypróbuje.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   181000   Silnik:   1.4 T-Jet + LPG   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 lip 2011, o 23:50 
Offline
Kolega
Kolega
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 sie 2010, o 23:49
Posty: 3700
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo : 164 razy
Otrzymał Piw: 114 razy
M napisał(a):
Panowie a może macie instalkę auto mapy na androida, wraz z mapami i głosami?
Słyszałem że coś takiego jest ale nigdzie nie znalazłem, teraz używam Sygic. Również MapaMap planuję uruchomić dystrybucję na Andka. Taką treść maila otrzymałem od MapyMap : Trwają prace nad przystosowaniem MapaMap na system Android, jednak nie znam terminu kiedy się on pojawi w dystrybucji. Zobaczymy jak długo to potrwa.

_________________
Sympatyk forum :-)


Ostatnio edytowano 20 lip 2011, o 09:28 przez cichy, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   217000   Silnik:   2.0 110KM HDi   Rocznik:   0    
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]