Miejsce na navi.

Łatwiej do celu
Awatar użytkownika
radek
klubowicze
klubowicze
Posty: 112
Rejestracja: 07 mar 2010, 21:20
Przebieg: 0
Rocznik: 0
Lokalizacja: Białogard

Miejsce na navi.

Post autor: radek » 22 mar 2010, 21:08

Szukając miejsca na moje navi (5"), znalazłem takie na dolnej częsci panela środkowego <wgłębienia na napoje>, nie rzuca się w oczy, jest tam idealnie spasowane a ponadto można w każdym momencie wsunąć ją w kieszonkę powyżej [także spasowaną]. Nic nie zasłania ani nie przeszkadza. Co wy na to? Foto poniżej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Paweł25
Bywalec
Bywalec
Posty: 26
Rejestracja: 11 gru 2009, 1:29
Przebieg: 0
Rocznik: 0
Lokalizacja: dolnośląskie

Post autor: Paweł25 » 22 mar 2010, 21:14

Radek No to ci się udało z wielkością navi że tak fajnie pasuje

Awatar użytkownika
radek
klubowicze
klubowicze
Posty: 112
Rejestracja: 07 mar 2010, 21:20
Przebieg: 0
Rocznik: 0
Lokalizacja: Białogard

Post autor: radek » 22 mar 2010, 21:28

Czysty przypadek, ale sam się zdziwiłem że tak spasowane, jak na miarę.

Awatar użytkownika
ślimak
Administrator
Administrator
Posty: 3256
Rejestracja: 03 gru 2009, 21:39
Przebieg: 11000
Silnik: 1.2 TCe
Rocznik: 2016
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: ślimak » 22 mar 2010, 21:40

Muszę wyczaić czy moja nawigacja tam podejdzie.
Renault Megane IV 1.2 TCe Energy Intens 132KM

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6114
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: Tomek » 22 mar 2010, 21:56

Miejsce bardzo fajne. Gratuluję pomysłu.

Jery
Administrator
Administrator
Posty: 1638
Rejestracja: 08 gru 2009, 14:42
Przebieg: 150000
Silnik: 1.3 IMA
Rocznik: 2010
Lokalizacja: Zabrze
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: Jery » 23 mar 2010, 7:56

Jeżeli ktoś opiera się wyłącznie na komunikatach głosowych to miejsce idealne. Gorzej jeśli od czasu do czasu trzeba zerknąć na ekran.
Henia ;-) red milano

Awatar użytkownika
wally007
klubowicze
klubowicze
Posty: 94
Rejestracja: 10 gru 2009, 9:47
Przebieg: 0
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Kraków
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: wally007 » 23 mar 2010, 9:30

ciekawe miejsce, też mam navi 5" muszę sprawdzić czy mi tam spasuje, no i czy w praktyce zda egzamin
1.4 8V błękitny fox-trot ACTIV-comfort

Awatar użytkownika
M
klubowicze
klubowicze
Posty: 1016
Rejestracja: 07 gru 2009, 20:51
Przebieg: 40500
Silnik: 1,3 MultiJet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Olsztyn
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: M » 23 mar 2010, 9:32

tylko navi tam nie zostawiaj bo wiesz jak to jest raz dwa i navi nie będzie ;) pomysł rewelacja

Awatar użytkownika
KILLHIM
klubowicze
klubowicze
Posty: 1011
Rejestracja: 03 mar 2010, 7:55
Przebieg: 85
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Knurów
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: KILLHIM » 23 mar 2010, 15:51

żeby nie było jak z tym gościem który wjechał przez nawi do jeziora :lacha :lacha :lacha

Awatar użytkownika
wally007
klubowicze
klubowicze
Posty: 94
Rejestracja: 10 gru 2009, 9:47
Przebieg: 0
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Kraków
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: wally007 » 23 mar 2010, 18:16

sprawdziłem u siebie ten patent, ale niestety moja navi minimalnie jest za duża i się w te miejsca nie mieści, poza tym, jeździłem z nawigacją w tym miejscu dzisiaj i niestety muszę stwierdzić, że jest to mało wygodne miejsce, chyba, że ktoś jeździ tylko słuchając navi, bo inaczej to można faktycznie wylądować w jeziorze
1.4 8V błękitny fox-trot ACTIV-comfort

Awatar użytkownika
radek
klubowicze
klubowicze
Posty: 112
Rejestracja: 07 mar 2010, 21:20
Przebieg: 0
Rocznik: 0
Lokalizacja: Białogard

Post autor: radek » 25 mar 2010, 18:37

Nie jest tak źle.

kylo
klubowicze
klubowicze
Posty: 513
Rejestracja: 08 gru 2009, 22:49
Przebieg: 61000
Silnik: 1,4 8v
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Lublin
Otrzymał Piw: razy

Post autor: kylo » 07 maja 2010, 18:07

Ja mam 3,5 cala (SG 205AM XL) na razie w typowym miejscu tzn na przedniej szybie. Zamówiłem na allegro taki dysk montażowy (ale nie TomTom, bo te za 2 sztuki dochodzą do 100zł) klejony na taśmę dwustronną i będę ją montował gdzieś na desce rozdzielczej, żeby była w zasięgu ręki.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1028254391" onclick="window.open(this.href);return false;
Octavia 3 1,4 TSI Elegance Brąz Topaz

emmer
Administrator
Administrator
Posty: 5987
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 181000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: emmer » 10 maja 2010, 9:16

nie wiem jak u ciebie, ale u mnie żadna tasma dwustronna ze wszystkich mi znanych na naszej desce sie nie trzyma. zastanów sie jeszcze dobrze bo moze to byc problem.

Awatar użytkownika
helletic
Kolega
Kolega

Post autor: helletic » 10 maja 2010, 10:11

Kolega ma rację, nawet podawane przez producenta parametry taśmy, ze utrzyma skrzynkę na listy i inne pierdoły, nie jest w stanie nic utrzymać dłuższy czas na desce rozdzielczej Linki. Przyjdą wysokie temperatury, gdzie wewnątrz będzie kilkadziesiąt stopni i ten klej po prostu zrobi się płynny i navi się odklei :smutny przerabiałem już to...

kylo
klubowicze
klubowicze
Posty: 513
Rejestracja: 08 gru 2009, 22:49
Przebieg: 61000
Silnik: 1,4 8v
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Lublin
Otrzymał Piw: razy

Post autor: kylo » 10 maja 2010, 11:24

No cóż spróbuję (dysk kosztuje z przesyłką kilka złotych więc nie majątek), dlatego wybrałem nawigację 3,5 cala. A w zasadzie to w Linei jedyne sensowne miejsce to szyba, no chyba że chce się zerkać za lewarek zmiany biegów albo na upartego upchnąć ją we wnęce nad nawiewami środkowymi. Ale dzięki za troskę.
Octavia 3 1,4 TSI Elegance Brąz Topaz

ODPOWIEDZ
stoły drewniane

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość