Teraz jest 27 lut 2017, o 05:29


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Blue&Me - nie działa - umarło Pomocy!!!
PostNapisane: 28 paź 2013, o 11:16 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4940
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 243 razy
Otrzymał Piw: 341 razy
W takim razie proponuję odpiąć Twoje radio z wiązki, pozostawić na kilka godzin poza autem, w międzyczasie przekręcić kluczyk i odpalić auto z odpiętym radiem. Twoj opis wskazuje na to, że coś się pogmatwało na linii komunikacji radio - B&M, tylko że w radiu nie ma sie za bardzo co popsuć, dlatego proponuję wyknać jego "dobitny" reset, czyli fizycznie odłączyć radio na kilka godzin. Można nawet spróbować podpiąć Twoje radio do auta kolegi, tylko tutaj UWAGA ! POTRZEBNY JEST KOD ZABEZPIECZAJĄCY RADIO ! Jeśli go z jakichś względów nie posiadasz, to nie polecam tej operacji, bo tylko zablokujesz radio i wtedy będzie dopiero problem.

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   142000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Blue&Me - nie działa - umarło Pomocy!!!
PostNapisane: 28 paź 2013, o 14:26 
Offline
klubowicze
klubowicze

Dołączył(a): 3 paź 2013, o 13:47
Posty: 30
Lokalizacja: Opole
Postawił Piwo : 1 raz
Otrzymał Piw: 1 raz
Tego Kodu poszukam może będzie gdzieś w dokumentacji. Jak nie to jutro robię dobitny reset radia i zobaczymy czy to coś da


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   80000   Silnik:   1.4 8V   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Blue&Me - nie działa - umarło Pomocy!!!
PostNapisane: 28 paź 2013, o 14:54 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lis 2012, o 19:32
Posty: 1370
Lokalizacja: blisko Rybnika
Postawił Piwo : 155 razy
Otrzymał Piw: 105 razy
zakładam, że bezpieczniki sprawdziłaś? Jeśli nie wiesz gdzie szukać, to sprawdzę w domu i napiszę po 18. Ale nie działa to bardzo szerokie pojecie. Nie łączy się z telefonem (tzn. czy telefon pokazuje nawiązane połączenie BT)? , czy przed kierownicą pokazuje sieć GSM? czy w ogóle coś działa?


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   100000   Silnik:   1.4 16V Turbo + LPG   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: Blue&Me - nie działa - umarło Pomocy!!!
PostNapisane: 28 paź 2013, o 17:15 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lis 2010, o 15:17
Posty: 3679
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo : 242 razy
Otrzymał Piw: 328 razy
Czy widzisz coś na wyświetlaczu radia? Jeżeli jest taki napis jak na foto 1, to nie widzi pendriva i muzyki brak (wyjąć i włożyć spowrotem pendriva lub reset jak pisałem wcześniej). Jeżeli nie ma napisu jak na foto 2, to może brak konfiguracji z telefonem? :pomysli Przeprowadzić na nowo konfigurację. A tak w ogóle czy panienka się odzywa? np. brak multimediów?


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
smak56
****
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   197000   Silnik:   1.3 multijet   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Blue&Me - nie działa - umarło Pomocy!!!
PostNapisane: 29 paź 2013, o 09:47 
Offline
klubowicze
klubowicze

Dołączył(a): 3 paź 2013, o 13:47
Posty: 30
Lokalizacja: Opole
Postawił Piwo : 1 raz
Otrzymał Piw: 1 raz
leszek1234 napisał(a):
zakładam, że bezpieczniki sprawdziłaś? Jeśli nie wiesz gdzie szukać, to sprawdzę w domu i napiszę po 18. Ale nie działa to bardzo szerokie pojecie. Nie łączy się z telefonem (tzn. czy telefon pokazuje nawiązane połączenie BT)? , czy przed kierownicą pokazuje sieć GSM? czy w ogóle coś działa?



Bezpieczniki były sprawdzone w pierwszej kolejności i wszystko tu w porządku Chyba że jest gdzieś jest jeszcze ale w to wątpię.
Nie działa tzn że wygląda to tak jak by tego w ogóle nie było. Nic totalnie nic się nie dzieje dosłownie jak by tego nigdy nie było :smutny. Jak podłączyłam do kolegi to działało wszystko sprawnie normalnie a jego działający u mnie też koniec jak by w ogóle tego nie było

smak56 napisał(a):
Czy widzisz coś na wyświetlaczu radia? Jeżeli jest taki napis jak na foto 1, to nie widzi pendriva i muzyki brak (wyjąć i włożyć spowrotem pendriva lub reset jak pisałem wcześniej). Jeżeli nie ma napisu jak na foto 2, to może brak konfiguracji z telefonem? :pomysli Przeprowadzić na nowo konfigurację. A tak w ogóle czy panienka się odzywa? np. brak multimediów?


Wyswietlacz właśnie nic sie nie pokazuje totalnie nic ( jak by sie wyświetlało to co mówisz to pól biedy bo to wiem co robić doskonale ). Siedziałam jak głupia w tym aucie i kombinowałam ale totalnie nic. Panna milczy.

Zaraz idę wyciągnąć radio bo autko dzisiaj będzie stało to wieczorem zamontuje ponownie.
Jak czegoś nie wymyśle to do przyszłego roku będę musiała poczekać z naprawą tego co mnie nie pociesza Bo jest sprawne niby ale .... ehhh Ja to mam mega szczęście do jakiś dziwnych przypadków


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   80000   Silnik:   1.4 8V   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Blue&Me - nie działa - umarło Pomocy!!!
PostNapisane: 29 paź 2013, o 10:40 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lis 2012, o 19:32
Posty: 1370
Lokalizacja: blisko Rybnika
Postawił Piwo : 155 razy
Otrzymał Piw: 105 razy
No to może sprawdź napięcie na bezpieczniku zasilającym B&M - może bezpiecznik być cały , ale czy B&M dostaje napięcie (tzn. i plus i minus)? Z Twojego opisu wygląda, że usterka nastąpiła w związku z naprawą alternatora lub działaniem dziadka - może coś wypiął i niedokładnie włożył, może sam powie czego dotykał?


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   100000   Silnik:   1.4 16V Turbo + LPG   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: Blue&Me - nie działa - umarło Pomocy!!!
PostNapisane: 29 paź 2013, o 11:04 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4940
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 243 razy
Otrzymał Piw: 341 razy
Jeśli nic nie pomoże, to wydaje się, że trzeba będzie wykonać reset całego systemu B&M. Z tego co wyczytałem, to jakieś operacje wykonuje się poprzez gniazdko diagnostyczne OBD, czyli to, którym przeprowadza się diagnostykę całego auta. Jak będę w domu to zerknę w program do obsługi, może są tam jakieś funkcje związane z B&M. Jeśli totalnie nic nie pomoże, to niestety ingerencja ASO. Czytałem, że robią takie rzeczy od ręki :ink

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   142000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Blue&Me - nie działa - umarło Pomocy!!!
PostNapisane: 29 paź 2013, o 11:11 
Offline
klubowicze
klubowicze

Dołączył(a): 3 paź 2013, o 13:47
Posty: 30
Lokalizacja: Opole
Postawił Piwo : 1 raz
Otrzymał Piw: 1 raz
Wieczorem jak pójdę podłączyć radio i to nie pomoże sprawdzę napięcie.
Dziękuje Panowie za pomoc mam nadzieje że dziadostwo w końcu ruszy.


leszek1234 * Dziadka juz maglowałam ale on to w życiu by się nie przyznał. Prędzej od trupa byś wyciągną informacje :(
mwas * Dzięki będę czekać na info


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   80000   Silnik:   1.4 8V   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Blue&Me - nie działa - umarło Pomocy!!!
PostNapisane: 29 paź 2013, o 21:13 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4940
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 243 razy
Otrzymał Piw: 341 razy
Sprawdzałem program. Niestety nie ma tam nic odnośnie ustawianie czegokolwiek dotyczącego B&M :smutny Więc jeśli totalnie nic nie pomoże, to pozostanie tylko wizyta w ASO a oni będą się musieli podłączyć swoim magicznym interfejsem. ASO pewnie ma dedykowany do tego sprzęt, więc pewnie domowymi sposobami nic więcej tutaj nie wyczarujemy :smutny

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   142000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Blue&Me - nie działa - umarło Pomocy!!!
PostNapisane: 29 paź 2013, o 23:20 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lis 2010, o 15:17
Posty: 3679
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo : 242 razy
Otrzymał Piw: 328 razy
Maciej, może jednak być tak jak pisałeś wcześniej, o odłączeniu radia. Dawno temu mechanik odkręcał mi drążek kierowniczy. Pytałem wcześniej czy odłączyć aku. Mówił, że nie, po czym zrobił zwarę taką, że iskry poleciały. Radio było kaput. Wyjąłem je i włożyłem inne. To zepsute leżało z tydzień i coś mnie tknęło, żeby przed naprawą je założyć i sprawdzić. Wszystko było :ok) . Czary? Ktoś powiedział, że coś się zawiesiło i po czasie odpuściło. Może, nie znam się na tym, ale tak było.

_________________
smak56
****
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   197000   Silnik:   1.3 multijet   Rocznik:   2007    
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]