Konsola PROCLIP BRODIT

Łatwiej do celu
Awatar użytkownika
adamson
klubowicz
klubowicz
Posty: 2092
Rejestracja: 11 gru 2009, 19:46
Przebieg: 98000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: SW / Świętochłowice / O.S.
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Konsola PROCLIP BRODIT

Post autor: adamson » 27 kwie 2012, 17:24

Zastanawiam się nad zakupem takiej konsoli. Czy ktoś już ten temat przerabiał w swoim bolidzie ? Co prawda navi używam 4 razy, może 6 w roku, ale mocowanie do szyby na przyssawkę powoli mnie dobija, mimo tego że mam dość długie mocowanie, to i tak do szyby daleko. Konsola w tytule jest dedykowana do Grande, ale mam wrażenie, że panel z radiem i nawiewami jest identyczny jak w Linei ? No i cena za ten kawałek plastiku - 95 zeta, bez kosztów wysyłki, trochę dużo, ale można tam mocować inne rzeczy, gdy się navi nie używa.http://allegro.pl/konsola-proclip-fiat- ... 23652.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FIAT LINEA 1.4 8V *DYNAMIC* GRAFIT UNDERGROUND '2009 ->LIMITED EDITION->

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6342
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: Tomek » 27 kwie 2012, 17:34

Mocowanie z dołu, czyli w szparze między radiem i nawiewami jak najbardziej się powiedzie.
Ale góra wygląda inaczej. Tam się chyba to wtyka między nawiewy, a ozdobną listwę... na my na górze w Linie mamy półeczkę.
Obawiam się że może się nie udać :zmieszany

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6479
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 145000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 27 kwie 2012, 18:01

Wg mnie nie pasuje. Poza tym 100zł dla 6 użyć w roku, to drogi interes.

Awatar użytkownika
adamson
klubowicz
klubowicz
Posty: 2092
Rejestracja: 11 gru 2009, 19:46
Przebieg: 98000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: SW / Świętochłowice / O.S.
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: adamson » 27 kwie 2012, 18:11

Wiem, że prawie stówa za takie coś, to sporo, ale jak już wspomniałem, drażni mnie mocowanie przyssawki do przedniej szyby, bo i daleko i przysłania widok. Ale chyba nie ma już o czym pisać, bo wykonałem telefon do sprzedawcy na Alle... i powiedział, że nie da głowy czy da się w Linei toto zamocować, bo producent Brodit o tym nie wspomina i on sam (sprzedawca) by tego nie kupił do Linei, bo może nie pasować :smutny .
FIAT LINEA 1.4 8V *DYNAMIC* GRAFIT UNDERGROUND '2009 ->LIMITED EDITION->

pawel-a2
klubowicz
klubowicz
Posty: 81
Rejestracja: 26 sty 2012, 21:41
Przebieg: 41000
Silnik: 1,4 t-jet
Rocznik: 2010
Lokalizacja: Łaskarzew
Postawił Piwo;: razy

Post autor: pawel-a2 » 27 kwie 2012, 22:31

też myślę o mocowaniu do navigacji, również nie lubię jak mi w szybie wisi. mam zamontowane w wylotach powietrza, ale gdy świeci słońce słabo widać. Nawigacja musi być pionowo zamontowana. Czy ktoś z forumowiczów rozwiązał ten problem. jeśli tak to proszę o zdjęcia z opisem.
pozdrawiam.
Pozdrawiam
Paweł

Awatar użytkownika
cichy
klubowicz
klubowicz
Posty: 3700
Rejestracja: 12 sie 2010, 23:49
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: cichy » 28 kwie 2012, 17:44

adamson pisze: sam (sprzedawca) by tego nie kupił do Linei, bo może nie pasować :smutny .
Słuchaj czy będzie pasowała czy nie to się tego nie dowiesz jak nie zmierzysz , Grande i nasza Linea mają dużo wspólnych rzeczy. Jak masz możliwość to zmierz odległość szczelin w Grande i w Linei jeżeli będzie taka sama to ok a jeżeli nie to zaoszczędzisz pieniądze bo tej ceny raczej ten kawałek plastiku nie jest warty.
Sympatyk forum :-)

Awatar użytkownika
Fish
klubowicz
klubowicz
Posty: 492
Rejestracja: 12 lut 2010, 18:31
Przebieg: 145000
Silnik: 1.4 16V T-Jet (LPG)
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: Fish » 29 kwie 2012, 22:49

ja mam takie cos http://allegro.pl/podkladka-samoprzylep ... 86266.html tylko musialem dac swoja tasme, bo do tych naszych porowatych plastikow ta nie trzymala. Zamontowane mam z prawej strony radia (nad schowkiem). Dla mnie super.
<<FISH>>

Awatar użytkownika
cichy
klubowicz
klubowicz
Posty: 3700
Rejestracja: 12 sie 2010, 23:49
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: cichy » 30 kwie 2012, 21:01

Fish, takie dwa dyski leżą u mnie w szufladzie kilka lat, był w standardzie razem z nawigacją Pioneera jak i Pentagrama.
Sympatyk forum :-)

CrazyKetchup
klubowicz
klubowicz
Posty: 591
Rejestracja: 24 mar 2012, 22:12
Przebieg: 0
Silnik: kijanka :)
Rocznik: 2018
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: CrazyKetchup » 02 maja 2012, 14:10

Ja używam czegoś takiego : http://www.clingo.com/car-mounts/univer ... one-mount/" onclick="window.open(this.href);return false;
zamontowałem to po lewej stronie więc raczej nic nie przysłania (w wolnej chwili jakieś zdjęcie zrobię). Od dawna czegoś takiego szukałem - nie ważne czy 4,3 cala smartphone czy 5 cali nawigacja - klei się to to do wszystkiego naprawdę mocno a przy tym nie zostawia żadnych śladów.

ps. Jest też wersja na kratki ale jak sobie obejrzałem "delikakutaśne" kratki w lince to odpuściłem ten wariant.

Awatar użytkownika
adamson
klubowicz
klubowicz
Posty: 2092
Rejestracja: 11 gru 2009, 19:46
Przebieg: 98000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: SW / Świętochłowice / O.S.
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: adamson » 09 maja 2012, 11:51

Rozważam jeszcze wariant konsoli pod navi firmy Kuda (też trochę drogi interes - 100,81 zł http://www.uchwyty-samochodowe.pl/fiat- ... p-982.html" onclick="window.open(this.href);return false;
). Jako, że jest to do Grande Punto ( przynajmniej w tytule) sprawdziłem to na niemieckiej stronie producenta i się okazuje, że jest to ta sama co do Linei http://www.telefonkonsolen-shop.de/PKW/ ... ugq4hgtrk7" onclick="window.open(this.href);return false;
? Dodatkowo wysłałem maila do Kuda Deutschland i otrzymałem odpowiedz, że powinna pasować zarówno do Grande, jak i Linei ( "nach unseren Informationen sollte die Konsole auch bei dem Linea passen" - cytat z maila, co znaczy "Według naszych informacji, konsola także przypisane do linea" ). W związku z tym mam pytanko, czy ktoś już demontował panel z nawiewami nad radiem, samo radio już wyciągałem, ale jak wyjąć gorę, żeby niczego nie uszkodzić ? Bo ta instrukcja niewiele wyjaśnia http://www.telefonkonsolen-shop.de/out/ ... lation.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FIAT LINEA 1.4 8V *DYNAMIC* GRAFIT UNDERGROUND '2009 ->LIMITED EDITION->

Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5711
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 170170
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: mwas » 09 maja 2012, 12:09

adamson, gdzieś na forum było to opisywane, chyba nawet ja to robiłem łącznie ze zdjęciem i zaznaczeniem gdzie są śrubki, ale nie pamiętam teraz gdzie to było :oj Tutaj -> http://www.lineaklubpolska.pl/viewtopic.php?t=1129" onclick="window.open(this.href);return false; znajdziesz info, jak się tam w ogóle dostać. Musisz wyjąć ramkę radia. Jak już będziesz miał ją wyjętą, to wystarczy odkręcić dalsze chyba 3 śruby i po prostu wyczepiasz cały panel z kratkami. Musisz tylko uważać, bo jest tam przypięta jedna wtyczka i po wyczepieniu panelu trzeba pamiętać, żeby ją wypiąć, coby nie wyrwać całej wiązki :ink

[ Dodano: |9 Maj 2012|, o 12:28 ]
Ooo, znalazłem :luzak Nie ja (chociaż mam wrażenie, że ja też to gdzieś umieszczałem :lacha) a pawe_1c to opisał tutaj -> http://www.lineaklubpolska.pl/viewtopic ... c&start=15" onclick="window.open(this.href);return false; :pivo

[ Dodano: |9 Maj 2012|, o 12:31 ]
Heh... znalazłem i moje :luzak Tutaj -> http://www.lineaklubpolska.pl/viewtopic ... u&start=30" onclick="window.open(this.href);return false;
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
adamson
klubowicz
klubowicz
Posty: 2092
Rejestracja: 11 gru 2009, 19:46
Przebieg: 98000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: SW / Świętochłowice / O.S.
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: adamson » 09 maja 2012, 12:43

Ok, dzięki Maciek :) :brawo . No i piwko ode mnie :pivo .

[ Dodano: |6 Cze 2012|, o 12:32 ]
Niestety, konsola PROCLIP BRODIT , która miała pasować i do Grande Punto i do Linei, nie pasuje do Linei (choć producent mnie zapewniał, że powinna pasować). Kupiłem i oddałem (na szczęście sprzedawca nie robił problemów). Konsola nie pasuje głównie z powodu innej budowy kratek nawiewów w panelu środkowym (pomijam to, że nasze są minimalnie mniejsze od GP). Do naszych kratek jest doczepiony taki dyfuzor (od tyłu) przez co nie da się kratek obrócić o 180 st., natomiast w GP po zdemontowaniu całego panelu środkowego z nawiewami ów dyfuzor zostaje przy kanałach i kratkami można obracać i zamontować konsolę do navi. Cóż, trudno, trzeba będzie dalej navi do szyby mocować. :bezzdania

-- 31 sty 2013, o 16:34 --

Nie chciałem zakładać nowego wątku, bo głównie chodzi o uchwyt do nawigacji. Przynajmniej mi chodzi o uchwyt do mocowania nawigacji, ale nie do szyby czołowej tylko gdzieś np. do deski. I chyba coś znalazłem, szkoda, że nie ma nic do panela środkowego (o czym już rozważaliśmy wyżej). Zainteresowała mnie oferta Goclevera, chociaż nie mam nawi tej firmy (mam Pentagrama 5" + AM EU), otóż produkują oni dość sprytny uchwyt U3, który można i da się przymocować (przyssać) do dechy rozdz. naszego wozu. Najpierw wyszukałem gdzie to można kupić, znalazłem, obejrzałem kilka fotek i filmików, wykonałem telefon do sprzedawcy czy na pewno "to" się trzyma na desce. Sprzedawca zapewnił, że jak najbardziej, sam testował w swoim aucie.....i trzyma się. Ja mu na to, że w Linei jest taka "dziwna" deska, której nic się nie chce trzymać- "Jak się nie sprawdzi u Pana, to można w ciągu 10 dni zwrócić". Zaryzykowałem i kupiłem (49 zł + przesyłka). Faktycznie......przyssało do deski i nawet utrzymało toto nawigację. Nie miałem jeszcze okazji testować "w ruchu", tylko na "sucho" na postoju przyssałem uchwyt do kokpitu, założyłem nawi, troszkę powyginałem na wszystkie możliwe strony i...dalej się trzyma :banan . Niestety foty nie wykonałem w Linei, ale poniżej zdjęcia owego uchwytu, jakie można znalezć w sieci (także mocowania do kokpitu, podobnie przykleiłem w Linei, ale nie tak na środku tylko deczko w prawo w kierunku pasażera). Jest też link do filmiku http://www.youtube.com/watch?v=oNcVttW7 ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupiłem u tego sprzedawcy : http://allegro.pl/show_item.php?item=2917827322" onclick="window.open(this.href);return false;
. Może to komuś pomoże, z tego co pamiętam ktoś też szukał innego rozwiązania, niż mocowanie do szyby czołowej. Ja na razie polecam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FIAT LINEA 1.4 8V *DYNAMIC* GRAFIT UNDERGROUND '2009 ->LIMITED EDITION->

ODPOWIEDZ
stoły drewniane

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość