AutoMapa na Androida

Łatwiej do celu
Awatar użytkownika
mireks
Kolega
Kolega
Posty: 958
Rejestracja: 15 lut 2010, 10:04
Przebieg: 65000
Silnik: 2.0 Multijet
Rocznik: 2012
Lokalizacja: Warszawa
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: mireks » 28 maja 2012, 21:15

Jery pisze:Czy ktoś ma i testował AM 6.10 d EU na Win CE. Ponoć ma to być ostatnia wersja na ten system operacyjny.
Faktycznie, będzie to ostatnia AM na Win CE, ale w wersji 4.2.
Na wersje 5.0 nadal będą robić nawigację, bo chyba 90% urządzeń lata na Win CE 5.0.

Awatar użytkownika
mwas
Administrator
Administrator
Posty: 5104
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 151151
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: mwas » 28 maja 2012, 23:10

Ja mam najświeższą wersję zainstalowaną i... działa :luzak Jery, nie wiem co chcesz tam testować, możesz się nią pobawić, jak się spotkamy :ink Niestety nie wypożyczę Ci jej na dłużej, bo używam jej na swoim telefonie, a telefon z racji rzeczy jest mi potrzebny na codzień :lacha
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
Rafcio
Forum to jego świat
Forum to jego świat
Posty: 3378
Rejestracja: 08 gru 2009, 12:07
Przebieg: 78000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Cieszyn
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: Rafcio » 29 maja 2012, 13:00

Koledzy mam do Was pytanie. Mam teraz telefon Sony Ericsson Live with walkman i system Android. Czy jest jakaś mapa bezpłatna która będzie pracować w trybie offline czyli bez dostępu do internetu tylko z gps-em?
Wiem że trochę ich jest ale wszystko co znam to triale czyli czasówki a mi zależy żeby było na stałe tak jak było w Noki Nawigacja Nokia Maps z dożywotnią licencją.
Obrazek TOPIC_VIEWER Pozdrowienia dla Ciebie !

Awatar użytkownika
mwas
Administrator
Administrator
Posty: 5104
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 151151
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: mwas » 29 maja 2012, 13:08

Rafcio, w zasadzie Androidowcem nie jestem (jak na razie jadę na Windows Mobile 6.5), ale z tego co się orientuję, to dość ciężka sprawa. Tutaj masz namiar na ewentualną nawigację offline i z tego co piszą - jedyną darmową :oj -> http://mojdroid.pl/2087/navit-darmowa-nawigacja-offline" onclick="window.open(this.href);return false;
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
Rafcio
Forum to jego świat
Forum to jego świat
Posty: 3378
Rejestracja: 08 gru 2009, 12:07
Przebieg: 78000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Cieszyn
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: Rafcio » 29 maja 2012, 20:11

mwas, strasznie ona "biedna" co również piszą w komentarzach :ink Ale i tak dziękuję za dobre chęci :pivo
Wybór padł na Sygic Aura, nie jest on darmowy bo test trwa tylko 7 dni ale już zrobiłem że jest darmowy :zlośnik
Śmiga aż miło :)
Obrazek TOPIC_VIEWER Pozdrowienia dla Ciebie !

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6053
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: Tomek » 29 maja 2012, 20:21

Rafcio pisze:ale już zrobiłem że jest darmowy :zlośnik
Nygus :zlośnik

Ja ze swej strony polecam iGO.
Lubię ją, a Sygic jakoś nigdy mi nie leżała.

Awatar użytkownika
Rafcio
Forum to jego świat
Forum to jego świat
Posty: 3378
Rejestracja: 08 gru 2009, 12:07
Przebieg: 78000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Cieszyn
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: Rafcio » 29 maja 2012, 20:40

Tomek pisze:Ja ze swej strony polecam iGO.
Lubię ją, a Sygic jakoś nigdy mi nie leżała.
Ja używam nawigacji bardzo rzadko dlatego Sygic mi wystarczy, a i tak chyba jest lepszy niż Nokia Maps na Symbianie. Poza tym Sygic jest dość prosty do "zrobienia"
Obrazek TOPIC_VIEWER Pozdrowienia dla Ciebie !

Awatar użytkownika
AKI
klubowicze
klubowicze
Posty: 156
Rejestracja: 01 gru 2010, 10:51
Przebieg: 42000
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Jawiszowice
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: AKI » 29 maja 2012, 22:47

Rafcio pisze:mwas, strasznie ona "biedna" co również piszą w komentarzach :ink Ale i tak dziękuję za dobre chęci :pivo
Wybór padł na Sygic Aura, nie jest on darmowy bo test trwa tylko 7 dni ale już zrobiłem że jest darmowy :zlośnik
Śmiga aż miło :)
Właśnie testuje na Sony Xperia S AutoMapa v1.3.1.0114.0 [PL] [ANDROID].
:) Luknij na PW

Awatar użytkownika
cichy
Kolega
Kolega
Posty: 3700
Rejestracja: 12 sie 2010, 23:49
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Post autor: cichy » 03 sie 2012, 9:00

Jest już oficjalnie AutoMapa na Androida w play.google.com, można ja pobrać ze strony http://www.automapa.pl" onclick="window.open(this.href);return false; bądź https://play.google.com/store/apps/deta ... RvbWFwYSJd" onclick="window.open(this.href);return false; Niestety jest to nadal wersja beta (trzecia odsłona) podobno niebawem wersja finalna. Nie jest już tak pięknie jak w dwóch poprzednich bo w tej są opłaty za korzystanie :( . Wiejec na ten temat znajdziecie: http://www.chip.pl/news/oprogramowanie/ ... ada-chwila" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja ją już testuję, i muszę powiedzieć że te dwie poprzednie lepiej chodziły, ta mi gubi zasięg GPSu na odcinku 10 km aż 4 razy :( w poprzednich tego nie było.
Sympatyk forum :-)

Awatar użytkownika
CrazyKetchup
klubowicze
klubowicze
Posty: 578
Rejestracja: 24 mar 2012, 22:12
Przebieg: 40000
Silnik: 1.4 8v+LPG
Rocznik: 2012
Lokalizacja: ES
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: CrazyKetchup » 03 sie 2012, 12:17

Jak się ściągnie ze strony AM to 7 dni jest za free - co do opłat jak dla mnie bardzo wygodne abo 7 dniowe za 4.99 zł - nie muszę wykupywać za 120 zł na rok jak potrzebuję nawigacji 1 na miesiąc . Co do gubienia sygnału na HTC Sensation ani na Asus Transformers nie zauważyłem na razie .

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6053
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: Tomek » 03 sie 2012, 12:48

A tak.. mam już jakiś czas :)
Zasięgu nie gubi :)

Awatar użytkownika
AKI
klubowicze
klubowicze
Posty: 156
Rejestracja: 01 gru 2010, 10:51
Przebieg: 42000
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Jawiszowice
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Post autor: AKI » 03 sie 2012, 18:47

Ja jeszcze na starszej wersji AutoMapy v1.3.1.0 tylko zaktualizowałem mapę. Dobry pomysł z aktywacją na krótsze terminy po niższych cenach, przyda się na wakacyjne wypady nie trzeba bulić za cały rok, i tak u mnie nawigacja w telefonie jest tylko w razie awarii 7 calowej, też z zainstalowaną Automapą, funkcjonalność AM w smartfonie jeszcze jest daleko za wersją przystosowaną na nawigację czy PC.
Co do gubienia sygnału GPS na fonie to nie mogę stwierdzić bo tylko przejechałem na niej parę kilometrów bez problemów, nie wiem jak by było w dłuższej trasie i przy gorszych warunkach, ale wydaje mi się że to może problem sprzętowy.

emmer
Administrator
Administrator
Posty: 5970
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 181000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: AutoMapa na Androida

Post autor: emmer » 08 sty 2014, 13:58

Automapa ma dziecko :) to Autoradar - cos na wzór Yanosika (testuje parę dni, do Yanosika jeszcze brakuje ale apka fajna. jak połączą to z Automapą to będzie super)
Obrazek

Awatar użytkownika
ślimak
Prezes
Prezes
Posty: 3200
Rejestracja: 03 gru 2009, 21:39
Przebieg: 1000
Silnik: 1.2 TCe
Rocznik: 2016
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: AutoMapa na Androida

Post autor: ślimak » 08 sty 2014, 16:01

Mam i Ja na Windows Phone :)

Awatar użytkownika
viper1986
klubowicze
klubowicze
Posty: 261
Rejestracja: 06 sie 2013, 23:15
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 16V Turbo + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Poznań
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: AutoMapa na Androida

Post autor: viper1986 » 08 sty 2014, 17:21

Ja używam wersji 1.6.0 i bardzo sobie chwale zwłaszcza, że niedawno się przeprowadziłem i bardzo sie przydaje przy podjazdach :) Zwłaszcza, że nie trzeba mieć wykupionego pakietu internetowego żeby z niej korzystać.
Obrazek

ODPOWIEDZ
stoły drewniane

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość